bugün

disk herniasyonu. Omurların birbirini fazla sıkıştırması ile aradaki lomber bölgede* disklerin yapısının bozulması ve bu esnek disklerin merkezindeki nucleus pulposusun medulla spinalise doğru kabarıklık oluşturmasıdır.
http://www.itusozluk.com/image/bel-fitigi_153287.jpg
çok sözü edilen, çok kişinin muzdarip olduğu hastalıklar arasına girmiştir boyun fıtığıyla beraber. bel bölgesindeki disklerin fıtıklaşmasından kaynaklanır. hareketsizle fena halde ilgisi vardır. bu zamanların çocukları erken yaşta bilgisayar başına konumlanmaya başlıyor ya, onunla da çok ilgisi varmış. kasların çocukluk çağlarında kullanılması lazım, kullanılmazsa gelişmiyorlar, gelişmezlerse zayıf kalıyorlar. bel fıtığının bir ağırlığı kaldırma veya bir şeyi yerden alma biçimimizle de ilgisi var. kısa zamanda büyük miktarda kilo almak veya vermek de sebepleri arasında sayılıyor.
Adamın hayatını karartır Allah c.c kürdün başına bile vermesin fizik tedavi ve ilaç işe yaramıyo ameliyat daha beter manuplasyon ve osteapati gibi tekniklerin işe yaradığınî duydum Allah c.c fıtıklılara şifa versin
Sinirlerin kemik arasına sıkışıp dayanılmaz ağrı ve acılar vermesiyle oluşan hastalıktır . Kesin çözümü ameliyattır işini bilen bir doktor yaparsa sağlığa kavuşmak içten bile değil .
oturtmuyor şerefsiz.. hep ayaktayim at pipisi gibi.

sol bacakta acaip çekme ve uyuşma yapiyor. kutarin beni bu illetten diyesiniz gelir.
insanın manevra kabiliyetini en az %25 engelleyen lanet rahatsızlıktır. olmaması için 100.000 TL verirdim.
Epiduroskopik lazer ameliyatıyla yarım saatte tedavi edilen hastalık. ilk defa duydum bende. Medifema Hastanesinde yapılıyormuş. http://www.medifema.com.tr
şu an ağrıdan deli eden bir çeşit rahatsızlıktır.
ameliyatı olmayanı dövdükleri hastalık.

ayrıca sağlık hizmetleri o kadar gelişti ki (saygı değer akp sayesinde)bu hastalıktan ameliyat olmak moda oldu.
Dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat edildiğinde, hayatı olumsuz şekilde etkilemeyen hastalık.

Ani ağırlık ve ani hareketler yapmayın,
Kaslarınız ısınınca aniden soğutmayın ( yataktan kalkınca üzerinize birşey ALIN yada banyo sonrası cıbıl dolanmayın, yelde rüzgarda kalmayın)
Lavaboya, ayakkabı giymeye vs eğilirken dizlerinizi kırın,
Düzenli yürüyüş yapın, imkan varsa düzenli yüzün,
Tenis, futbol, rugby Tarzı sporlar yapmayın,
Fazla kilonuz varsa verin,
Bel için özel egzersizler var yapın onları günlük on Dakikanızı almaz,
Allah korusun hastaliktir.
bir süre çok büyük eziyetini yaşadığım ve allah a şükür en azından ağrılarından ve hareket sınırlamasından kurtulduğum bir hastalıktır.

Nasıl kurtuluğumu bu bölümü okuyanlar için anlatacağım çünkü bende bu hastalığa kapıldığımda burada bilgi sahibi olmak için defalarca takip ettim.
öncelikle bu gudubet hastalığa nasıl yakalandım ve ne çareler denediğimi anlatayım.

Evi taşırken acele ile kaldırdığım ve hızlı hareket ederek taşıdığım ağır el halıları sonrası akşam ağır bir bel ağrısı yaşamıştım. Ağrı kesici ve kas gevşeticiler ile geçer sanmıştım, ertesi gün sol bacağımda yürüdükçe çekme yaşadığımda çevremden bel fıtığına yakalandığım öğrendim. inanmadım, inanmak istemedim ama tüm belirtiler bunu gösteriyordu ve gittikçe de artıyordu bacakta ki çekme günler sonra oturamamaya, eğilememeye, hatta ve hatta yürüyüş bozukluğuma sebep olmuştu. bilen bilir topal gibi yürütür bu hastalık genç yaşta adamı.

Saçımı yıkamak için dahi eğilemiyor, çoraplarımı annemin yardımı olmadan giyemiyordum 22 yaşında bir erkeğin yaşayabileceği tüm acizliği yaşıyordum.

Zaman kaybetmeden Beyin ve sinir hastalıklarına başvurdum. her zaman ki gibi ilk önce bir röntgen istedi doktor ve 1 hafta sonrasına randevu verdi bu bir hafta arada 5 gün boyunca aralıksız popoya yapılacak iğne ve 2 adet ilaç verdi bunlardan pek fayda görmedim açıkçası sadece bir kaç saatlik ağrılarda gevşeme ve rahatlatma dışında popoyu deldirdiğimle kaldım diyebilirim. röntgen sonucuma baktığında hiç bir problem olmadığını bel fıtığı olsa bile ameliyat seviyesinde olmadığını söyledi ve sadece spor önerdi.

Tatmin olmadım ve Fiziksel tedavi ve rehabilitasyon bölümüne gittim. bir kaç zorlayıcı hareketten sonra doktor bel fıtığı olma ihtimalimin yüksek olduğunu düşünerek MR verdi... Evet mr sonucunda L5 bölümünde disk hernisi mevcuttu yani bel fıtığı.

Ağrı hafifletici bir krem ve egzersiz listesi verdi. Her gün belirli setlerde bu egzersizleri yapmamı söyledi. açıkçası pek yaptığımı söyleyemem iş güç derken bir türlü zaman bulamadım bulsam da beni zorlayan egzersizler oldu hep. derken askerlik geldi çattı.

Size tabiki de fıtıktan kurtulmak için askere gidin demiyorum ama askerde km lerce yürümem sanırım bu bel fıtığının ilacı oldu.

Hiç bir ilaç kullanmadım hiç bir çektirme ittirme işlemi görmedim zaten tavsiye de etmiyorum hiç birini sadece usanmadan yürüyüş sporları yapın zamanla her şeyin yoluna gireceğini göreceksiniz. Belki egzersizleri yapsaydım daha çabuk ve kesin olabilirdi. bunun için egzersizleri de şiddetle öneririm.

şuanda tamamen geçtiğini yok olduğunu söyleyemem ancak fıtığım kendisini çok nadir hatırlatır duruma geldi.

çok zor hastalıktır ben gördüm. çeken herkese acil şifalar dilerim.
bu sıralar olduğumu düşündüğüm hastalık, belim ve bacağım ağrıyor.
Duvarda numarası yazıyor orada burada...
bana göre bekarları evlendirme hastalığı bu, sırf belimi yağlı yağlı ovdurmak için evlencem ama taliplerim diri olsun lütfen.
"bayan aranıyor tabikiside."
sırf ameliyat olmamak için vatandaşın akla hayale gelmez yöntemler denediği bir hastalıktır.

evet, başka bir takım hastalıklarda da ilginç yöntemler var ama konu bek fıtığı olunca vatandaş çoşuyor. alabalık ezmesi bağlayan, sülük yapıştıran, şişe çektiren, bel çektiren, akupunktur yaptıran, mıknatıs bağlayan, ot bağlayan, beline şiş sokturan, ayağından ağaca astıran vs vs hepsini gördüm.
Hayatımı zindana çeviren hastalık ağrısından uyuyamaz oldum şu günlerde. Benim yine fizik tedavi zamanım gelmiş.
Nucleus pulposus'un pekmez gibi omurların arasından akması sonucu sinirlere baskı yaparak tehdit oluşturmasıdır.
korunma yolları;

http://www.cnnturk.com/sa...ampaign=buffer&page=1
http://www.cnnturk.com/vi...tani-ve-tedavisi-nasildir
Yaran yanlış okumalar: (bkz: yer fıstığı)
tıp dünyasının çare bulamadığı hastalık.
En sinsi hastalıklardan biridir.
iki senedir rahatım elhamdülillah.
Kayın hastalığı.