bugün

böyle yaparak çağdaş olduğunu zanneden, sırf moda diye abuk sabuk isimleri masum bebekciğe dayayan kentli salakların düştüğü komik durumdur. eski isim koymayı gericilik, yeni isimleri ilericilik sanan gerzekler grubu olarak da tanımlanabilirler. aynı salaklar nazım hikmet ve sait faik okumayı da ilericilik, peyami safa ve ahmet hamdi tanpınar okumayı da gericilik zannediyorlar mesela. iyi de o zaman nazım ı nazımcan hikmetcan filan yapın dümbükler veya araya bi ilave atın, nazım arda hikmet olsun. nazım emre hikmet de olabilir. bu isimleri de pek severler zira. saitcan faikcan nasıl? çok mu banal? iyi o zaman o da sait burak faik olsun uyar mı? istanbul da çokça yaşanmış olaylardan biri de kendini ilerici zanneden salak apartman karılarının kapıcının çocuğunun ismini beğenmeyip yeni moda isimlerle değiştirmeleridir. mesela bizim kapıcının kızının hatice olan adını burcu olarak değiştirdiler. gülüyorsunuz değil mi? ama bu olay gerçek ve onlar kendilerini gerçekten ciddiye alıyorlar. tehlikenin farkındalarmış o yüzden. bence türkiye nin geleceği açısından en büyük tehlike düşünme özürlü, ilkokul bilgilerinin üstüne hiçbir şey ekleyememiş bu dangalak hatunlar, asıl farkında olunması gereken tehlike bu.
hiçbir isim helin kürdistan kadar marjinal olamaz herhalde.
(bkz: meleksu)
jüpiter * *
aman benim çocuğumun ismi farklı olsun kimsede olmasın diye kasılmasıyla ortaya çıkan ve çocuğun büyüdüğünde ebeveynlerinden nefret etmesine neden olacak sapkınlıktır.
farklı bir boyutunu şu şekilde yaşadım oğluma ertuğrul ismin koymayı düşündüğümü iş yerindeki arkadaşlara söylediğimde "ya yurt dışında da kolay telafuz edilecek bir isim koysana" tepkisi ile karşılaştım. işin garip tarafı ise bunu destekleyenler de oldu. ilginç.
zamane gençlerinin işidir.evlatlarınıda kahrolası emperyalizm çamuruna bulaştırmışlardır bu adımla.
(bkz: istanbul) *
bunların bir de, "ayy çocuğuma okumuş zengin birinin ismini koyayım da o da zengin olsun" diyen versiyonları vardır ki cidden böyle olacağına inanırlarda. son dönem çocuklara berkecen, bartu, orçun gibi isimler yerine sakıp, vehbi gibi isimlerin koyulmasının bir nedenide işte budur. büyüsünde iş adamı olsun benim oğlum klişesi * .
şimdiden seninle paylaşıyorum sözlük; çocuğum olsun adını bill gates koyacağım valla, yapsın windows 2030'u hep beraber rahat edelim * .
oğlum olursa adını yasef koyacam.* yasef hz.nuh `un gemisine binen 3 oğlundan birinin adıdir.ayrıca yasef in doğan cocuklarından birinin adıda türktür. dolayısıyla tufan sonrası türkler yasef den çoğalmışlardır. marjinal mi? takdir sayın yazarlarındır.
mobilcan.
geçmişte bir gazete haberinde afrikalıların çocuklarına tepki amaçlı zührevi, vajina gibi isimler koyduğunu okumuştum. bizdeki ''börkecan'' tazrı isimleri öpün başınıza koyun yani...
(bkz: geysu)
bu isimde bir arkadaş var, ailesi koyarken ne düşündü bilmiyor, nüfus memuru sorunu da olamaz heralde. yazık yahu.
durmuşcan.
orbay ne la ne demek orbay.
(bkz: artun)

aramızda var mı, bilmiyorum çok garip isim lan.
(bkz: ibola)*
(bkz: oral)

artık aile ismi koyarken ne yapıyorsa...
(bkz: haydar berk)
(bkz: derin)
samuray

bizzat gördüm. üstelik sahibi de bir kadın.
allah kolaylık versin.
(bkz: marjiye)
(bkz: çükütay)
al ulennn benim ki daha marjinal yarışı.
(bkz: atlas)
ebeveynlerin, kendi çocuklarını dünyaya gelen ilk çocuklarmış gibi düşünüp " bizim çocuğumuzun öyle bir ismi olmalı ki başka kimsede olmamalı." diyerek girdikleri araştırma süreci.