bugün
- ben hep 50 liralık alıyorum10
- sahi bir 2023 hedefi vardı ne oldu ona28
- istanbulda sahte içki ölümleri11
- 2025 aile yılı13
- sözlüğün çok sakin olması13
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz44
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici13
- fakirlere mana bulmak10
- inekler neden kalp krizi geçirmez8
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması16
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak14
- sözlüğe güzel bir kız bırak25
- matlab8
- yağmur8
- pipisi kalkmayan erkekle evlenir misiniz12
- akşam yemeği hazır9
- 32 yaşındayım her gün süt içsem boyum uzar mı8
- yılmaz özdil14
- aşk ne kadar sürer sorunsalı12
- kırmızı kart diye bağırmak11
- şuan dinlediğin şarkı8
- el değiştiren belediyelerde hizmetin aksaması8
- dün fetöyü savunanların bugün apoyu savunması46
- evlenmek istemeyen erkek27
- istanbul trafik yoğunluğunda dünya birincisi8
- 15 bin tl alıyorum geçinemiyorum ama oyun rte ye13
- kuş başı şişteki kuyruk yağı11
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler16
- beşiktaş ta hırsız yakalandı11
- 14 yaşındayım hepinizden üstünüm8
- 13 ocak 2025 cumhurbaşkanımızın müjdesi46
- zayıflamakicinyaratil mis10
- 13 ocak 2025 konyaspor fenerbahçe maçı39
- hull city17
- amına koyduğum kanaryası10
- pandela9
- beklenen büyük istanbul depremi14
- yazarların favori tatlıları30
- anın görüntüsü12
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması9
- öğrencisine sapık mesajlar atan din hocası14
- kemalistlerin 15 temmuzda korkudan altına işemesi25
- sabah ezanı10
- teröristle müzakere değil mücadele edilir18
- gerçek atatürkçülerin oy verebileceği partiler10
- öğretmen olmak için gereken özellikler15
- apo ile işbirliği yapana oy vermek10
- şu an bütün yazarların işten kaytarması9
- 12 ocak 2025 başakşehir galatasaray maçı28
- yeni çözüm süreci10
yaklaşık bi hafta önce ağzımdan dökülen cümle. hemen ardından da dişlerim...
saat 9: 30 du sanırım. arkadaşlarımdan çıkmadan önce viski içtim. " cesaret gelir" dediler, " emin misin?" dediler. " ben bu anı 10 yıldır bekliyorum" dedim.
- kararlıyım, bu sefer söyleyeceğim. kararlıyım, bu sefer cesaret etmeliyim. ne olacaksa olsun artık. ne olabilir ki en fazla? ölür müyüm? farkeder mi artık? karanlıkta yaşayacağıma, ışığa yürürüm. farkeder mi?
arkadaşlarım seni bırakalım dediler, kırmadım tabi ki. evimizin sokağının başına bıraktılar. babamı bir aydır görmüyordum sanırım. annem ile bir hafta önce görüşmüştük. arkadaşlarımda kalıyordum. en güzeli, en iyisi.
kapının önüne kadar nasıl geldim anlatamam. zile bastığımda elim titriyordu, dizlerim taşımıyordu beni. bir viski daha içseydim keşke. cesaretim yok. cesaretsizim...
annem açtı kapıyı, " celal' im" dedi. sarıldı boynuma, ağlamaya başladım hemen. neden her fırsatta ağlıyorum? neden bu kadar zayıfım? anlamıyorum. annesi boynuna sarılınca ağlar mı bir erkek? ağlamamalı bence. kötü çünkü, cesaretiniz gidiyor o an.
babam içeride oturmuş, koltuğunda. televizyon izliyor, beni görünce tv ye geri dönüyor. annem " aç mısın?" diyor. tokum anne, tokum. ağlayacağım yine, düşme üstüme.
10 dakika geçiyor, annem hal hatır soruyor. babam orda oturuyor. tv ile ilgileniyor hala. gözümde kalem yok. hiçbir yerimde hiçbir eşcinsellik belirtisi yok.
20 dakika geçiyor, ben aynı yerimdeyim. korkuyorum " baba" demeye. ilk giriş zor zaten, ondan sonrası gelir nasılsa diyorum.
30 dakika geçiyor, tık yok bende. aklıma geliyor bir şey. tuvalete gidip cüzdanımın içindeki gazete parçasını açıyorum. orda işte, orda duruyor. gazete parçasının içindekini yutuyorum. tuvaletimizin tepesine oturmuşum, birazdan içeri gidip babama çemkireceğim. şu başımın dönmesi geçsin...
- hani bir kereye mahsustu? hani bir daha yoktu? olsun. bir daha olmayacak bu andan sonra. içeri gidip söyleyeceğim, bir daha yok gazete kağıdına sarılmış ucuz cesaretler. korkaksın işte, beceriksizsin. farkeder mi? birazdan bitecek her şey. hem bi kereden bir şey olmaz. kaçıncı bi kere? offffffff. birazdan dayak yiyeceksin, öleceksin belki de. düşündüğün şeye bak!
tuvaletim kapısını nasıl bir kararlılıkla açtım, nasıl " baba konuşmalıyız" dedim. o kadar bulanık ki o an. en iyisi bulanık olması sanırım.
- baba...
- baba...
- baba ben eşcinselim!
suratının şeklini hatırlamam lazımdı. en kötüsü bu sanırım. yediğim yumruğu hatırlıyorum, yerde karnıma yediğim tekmeyi. annemin gelip babamın elini tuttuğunu, yediği tokatı...
- erkeklerle yatıyorum ben baba.
gülüyorum deliler gibi, zevk alıyorum bu durumdan, geçti artık, bitti işte. babamın suratını görmem lazım.
babamın hışımla içeri koşmasını saymazsak şu ana kadar her şey iyiydi. yerde gülüyordum, söylemiştim işte. bitti artık, artık bitti! kafam rahat! söyledim lan işte, söyledim!
içeriden annemin sesi geldi kulağıma, " celaal" diye bağırdı, çınlıyor kulağım. nasıl bir çığlık attın anne sen? nasıl bir acıdır çektiğin? annem... nasıl sevmişsin sen beni, nasıl seviyormuşsun anne sen beni. nasıl değerliymişim gözünde, nasıl farkedememişim. bi çığlık getirdi beni kendime. bu mudur anne? her şeyimle sevmişsim beni be anne, çok sevmişsin be anne.
kafamı kaldırıp diğer odaya bakıyorum, babam sandığı açıyor. annemle gözgöze geliyoruz...
- celaaaaal kaç vuracak bu adam seni!
annem nasıl engelliyor babamı, o boyuyla nasıl siper oluyor yavrusuna, nasıl engelliyor o adamın sandığı açmasını, nasıl geçmiş önüne... nasıl bağrıyor, nasıl adamın darbelerine göğüs geliyor... gitmiyor çığlığı kulaklarımdan, yerdeyim hala!
- celaaaal !
kalkıyorum yerden, çıkıyorum dışarı.
- nereye gidicem? mına koyim nereye gidicem? bulur beni, nereye gidicem. koş mına koyim, koşş!
ne kadar koştum hatırlamıyorum. sağ tarafım ağrıyordu ki bir binanın açık kapısından girdim içeri, merdiven boşluğuna geçtim. oturdum öyle. gülüyorum bi yandan, öyle gülüyorum ki. bitti işte, bu kadarmış. ölmedin, yaşıyosun. babana eşcinsel olduğunu söyledin. suratının hali nasıldı acaba? offf. kafa dönüyor.
uyumuşum, sabah olmuş. başka bi sabah bugün, gülüyorum uyanır uyanmaz. tozlanmış üstümü silkeliyorum.
- nereye gidicem şimdi?
gülmem kesiliyor.
saat 9: 30 du sanırım. arkadaşlarımdan çıkmadan önce viski içtim. " cesaret gelir" dediler, " emin misin?" dediler. " ben bu anı 10 yıldır bekliyorum" dedim.
- kararlıyım, bu sefer söyleyeceğim. kararlıyım, bu sefer cesaret etmeliyim. ne olacaksa olsun artık. ne olabilir ki en fazla? ölür müyüm? farkeder mi artık? karanlıkta yaşayacağıma, ışığa yürürüm. farkeder mi?
arkadaşlarım seni bırakalım dediler, kırmadım tabi ki. evimizin sokağının başına bıraktılar. babamı bir aydır görmüyordum sanırım. annem ile bir hafta önce görüşmüştük. arkadaşlarımda kalıyordum. en güzeli, en iyisi.
kapının önüne kadar nasıl geldim anlatamam. zile bastığımda elim titriyordu, dizlerim taşımıyordu beni. bir viski daha içseydim keşke. cesaretim yok. cesaretsizim...
annem açtı kapıyı, " celal' im" dedi. sarıldı boynuma, ağlamaya başladım hemen. neden her fırsatta ağlıyorum? neden bu kadar zayıfım? anlamıyorum. annesi boynuna sarılınca ağlar mı bir erkek? ağlamamalı bence. kötü çünkü, cesaretiniz gidiyor o an.
babam içeride oturmuş, koltuğunda. televizyon izliyor, beni görünce tv ye geri dönüyor. annem " aç mısın?" diyor. tokum anne, tokum. ağlayacağım yine, düşme üstüme.
10 dakika geçiyor, annem hal hatır soruyor. babam orda oturuyor. tv ile ilgileniyor hala. gözümde kalem yok. hiçbir yerimde hiçbir eşcinsellik belirtisi yok.
20 dakika geçiyor, ben aynı yerimdeyim. korkuyorum " baba" demeye. ilk giriş zor zaten, ondan sonrası gelir nasılsa diyorum.
30 dakika geçiyor, tık yok bende. aklıma geliyor bir şey. tuvalete gidip cüzdanımın içindeki gazete parçasını açıyorum. orda işte, orda duruyor. gazete parçasının içindekini yutuyorum. tuvaletimizin tepesine oturmuşum, birazdan içeri gidip babama çemkireceğim. şu başımın dönmesi geçsin...
- hani bir kereye mahsustu? hani bir daha yoktu? olsun. bir daha olmayacak bu andan sonra. içeri gidip söyleyeceğim, bir daha yok gazete kağıdına sarılmış ucuz cesaretler. korkaksın işte, beceriksizsin. farkeder mi? birazdan bitecek her şey. hem bi kereden bir şey olmaz. kaçıncı bi kere? offffffff. birazdan dayak yiyeceksin, öleceksin belki de. düşündüğün şeye bak!
tuvaletim kapısını nasıl bir kararlılıkla açtım, nasıl " baba konuşmalıyız" dedim. o kadar bulanık ki o an. en iyisi bulanık olması sanırım.
- baba...
- baba...
- baba ben eşcinselim!
suratının şeklini hatırlamam lazımdı. en kötüsü bu sanırım. yediğim yumruğu hatırlıyorum, yerde karnıma yediğim tekmeyi. annemin gelip babamın elini tuttuğunu, yediği tokatı...
- erkeklerle yatıyorum ben baba.
gülüyorum deliler gibi, zevk alıyorum bu durumdan, geçti artık, bitti işte. babamın suratını görmem lazım.
babamın hışımla içeri koşmasını saymazsak şu ana kadar her şey iyiydi. yerde gülüyordum, söylemiştim işte. bitti artık, artık bitti! kafam rahat! söyledim lan işte, söyledim!
içeriden annemin sesi geldi kulağıma, " celaal" diye bağırdı, çınlıyor kulağım. nasıl bir çığlık attın anne sen? nasıl bir acıdır çektiğin? annem... nasıl sevmişsin sen beni, nasıl seviyormuşsun anne sen beni. nasıl değerliymişim gözünde, nasıl farkedememişim. bi çığlık getirdi beni kendime. bu mudur anne? her şeyimle sevmişsim beni be anne, çok sevmişsin be anne.
kafamı kaldırıp diğer odaya bakıyorum, babam sandığı açıyor. annemle gözgöze geliyoruz...
- celaaaaal kaç vuracak bu adam seni!
annem nasıl engelliyor babamı, o boyuyla nasıl siper oluyor yavrusuna, nasıl engelliyor o adamın sandığı açmasını, nasıl geçmiş önüne... nasıl bağrıyor, nasıl adamın darbelerine göğüs geliyor... gitmiyor çığlığı kulaklarımdan, yerdeyim hala!
- celaaaal !
kalkıyorum yerden, çıkıyorum dışarı.
- nereye gidicem? mına koyim nereye gidicem? bulur beni, nereye gidicem. koş mına koyim, koşş!
ne kadar koştum hatırlamıyorum. sağ tarafım ağrıyordu ki bir binanın açık kapısından girdim içeri, merdiven boşluğuna geçtim. oturdum öyle. gülüyorum bi yandan, öyle gülüyorum ki. bitti işte, bu kadarmış. ölmedin, yaşıyosun. babana eşcinsel olduğunu söyledin. suratının hali nasıldı acaba? offf. kafa dönüyor.
uyumuşum, sabah olmuş. başka bi sabah bugün, gülüyorum uyanır uyanmaz. tozlanmış üstümü silkeliyorum.
- nereye gidicem şimdi?
gülmem kesiliyor.
karma yurtta yatan bir kızın babasına söyleyebileceği olası cümle. şimdi "karma yurt da olur mu lan" demeyin, var. (bkz: #3650331)
-baba ben erkeklerle yatıyorum..
+normali de o zaten kızım..
(gerçekleşmesi pek muhtemel değil ama, neyse..)
+normali de o zaten kızım..
(gerçekleşmesi pek muhtemel değil ama, neyse..)
girit teyiz, gunumuzden bir kac bin yil once...
-baba ben erkeklerle yatiyorum.
+afferin benim ogluma. birakmissin su kari-kiz islerini.
-evet baba, sonunda dogru yolu buldum.
+yalniz kadin olan esinden torun istiyorum.
-peki baba. nasil istersen.
-baba ben erkeklerle yatiyorum.
+afferin benim ogluma. birakmissin su kari-kiz islerini.
-evet baba, sonunda dogru yolu buldum.
+yalniz kadin olan esinden torun istiyorum.
-peki baba. nasil istersen.
-baba ben erkeklerle yatıyorum !
-aktif misin, pasif misin ?
-tabi ki aktifim baba.
-afferin oğluma. erkek adam, her zaman üstte olur.
-aktif misin, pasif misin ?
-tabi ki aktifim baba.
-afferin oğluma. erkek adam, her zaman üstte olur.
söyleyen kişi hatunsa babayı daha da yıkacak cümledir sankim. erkeğin erkekle yatması daha farklı bir olay, ama kızının milletle yatması daha çok koyar sanki. belki aktif oğlu?
biz bu tip vakalara diyoruz ki,
(bkz: ne yaptın yeğen sen yav)
biz bu tip vakalara diyoruz ki,
(bkz: ne yaptın yeğen sen yav)
eşcinsel olmayı herkül olmakla eş gören bir gay in kendi çapında bir itirafıdır. *
(bkz: saturno contro)
+baba ben erkeklerle yatıyorum
- hanım balta nerede?
# orda, orda kapının arkasında
(bkz: gerçek kesit)
- hanım balta nerede?
# orda, orda kapının arkasında
(bkz: gerçek kesit)
gazetelere, namus cinayeti adı altında haber olmaya yol açabilecek tehlikeli cümle.
çok cesaret isteyen, söylemesi çok zor ve söylendiğinde çok ağır bedeller ödetebilecek söz.
ben o kadar cesur olamadım anne babama. onlar bana, ben onlara yalan söylüyoruz. suçlu ne benim, ne onlar. suçlu böylesine nefret dolu ve önyargılı bir toplumu yaratabilmiş olanlar. onlar olmasaydı herkes istediğiyle rahatça aşk yaşayabilecek, istediğiyle birlikte olabilecekti. ve kimse hayatını yalan üzerine kurmak zorunda kalmayacak, kimse bir erkeğe aşık olduğu halde bunu kimseye çaktırmamak için yalandan "kız arkadaşları" uydurmak zorunda olmayacaktı.
annem arada soruyor bana, "evleneceğin kız nasıl olsun istersin?" diye. ya da "ileride çocuğun olduğu zaman..." diye başlayan cümleler kuruyor. o kadar acıtıyor ki, ne ben tarif edebilecek yeteneğe sahibim, ne türkçe o kadar zengin...
ben o kadar cesur olamadım anne babama. onlar bana, ben onlara yalan söylüyoruz. suçlu ne benim, ne onlar. suçlu böylesine nefret dolu ve önyargılı bir toplumu yaratabilmiş olanlar. onlar olmasaydı herkes istediğiyle rahatça aşk yaşayabilecek, istediğiyle birlikte olabilecekti. ve kimse hayatını yalan üzerine kurmak zorunda kalmayacak, kimse bir erkeğe aşık olduğu halde bunu kimseye çaktırmamak için yalandan "kız arkadaşları" uydurmak zorunda olmayacaktı.
annem arada soruyor bana, "evleneceğin kız nasıl olsun istersin?" diye. ya da "ileride çocuğun olduğu zaman..." diye başlayan cümleler kuruyor. o kadar acıtıyor ki, ne ben tarif edebilecek yeteneğe sahibim, ne türkçe o kadar zengin...
söylenmesi çok kötü sonuçlara sebep olabilecek cümle, ayrıca etkisi de kızın ve erkeğin söyleyişine göre değişir, erkekse daha acı olur herhalde baba için ne yaptık da bu çocuk bunu seçti diye düşünmelidir.
-baba ben bu erkeklerle yatıyorum..
+hangileriyle lan ?
-işte bunların alayı kimi bulduysam..
+hmm. iyiler mi bari ?
-anlamadım baba..
+lan babanın oğlusun sen. hele göster hangisi iyi..
-?!?!
+hangileriyle lan ?
-işte bunların alayı kimi bulduysam..
+hmm. iyiler mi bari ?
-anlamadım baba..
+lan babanın oğlusun sen. hele göster hangisi iyi..
-?!?!
gerçek yaşamda bunu söyleyecek olan insan aklının katilidir.
adamı salak yerine koyan tv dizilerinde,
aptal amerikan filmlerinde,
öykü,
roman,
ya da
karikatürlerde rastlanabilecek repliktir.
adamı salak yerine koyan tv dizilerinde,
aptal amerikan filmlerinde,
öykü,
roman,
ya da
karikatürlerde rastlanabilecek repliktir.
(bkz: ölmeden önceki son sözler)
x- baba ben erkeklerle yatıyorum
*- şafak kaç lan ? iyice delirdin.
*- şafak kaç lan ? iyice delirdin.
bunu söyleyen bir kız ise gayet normal
+ baba ben erkeklerle yatiyorum .
- aferin kizim .
- aferin kizim .
- baba ben erkeklerle yatiyorum .
+ anasina cekmiş orospu.
+ anasina cekmiş orospu.
-baba ben erkeklerle yatıyorum.
- anası kılıklı.
- anası kılıklı.
-baba ben erkeklerle yatıyorum
+madem başladık, ben de senin baban değilim.
+madem başladık, ben de senin baban değilim.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar