bugün

iyi ki varmış mk. olmasa yazarlar, söz yazarlari, şarkıcılar, senaristler , oyuncular vesaire aç kalirmis!
içinde fırtınalar koparken, dışarının normal seyirde devam etmesidir.
38 yaşından sonra olursa, insanı eşekten düşmüş karpuza benzetir. hele birde yasak aşksa allah başka acı keder vermesin zaten.
görsel
Aşk gelip geçicidir asıl kadim olan sevgi ve saygıdır.
Ay götüm.
kaybettiğinde kendini kaybettiğin şeydir aşk.
Diğer tüm kızları 0 ile çarpmak gibidir. cevap olarak, ankara, balıkesir, ceyhan,düzce gibi şıklarda bile, o yörenin yemeğini güzel yapan onun elleri olsun diyebilmektir.
hastalıktır. romantizmden dem vurmaya gerek yok. aşk hastalıktır. sevginin aşırısıdır ve bünyeye zararı vardır.aşırı olan her şey tehlikelidir. uzak durulması gerekir.
Yasam ve olum arasindaki bosluk. Bir savasin ortasinda kalmak. Ya yasarsin yada yaralanir olursun.
Gece gece su icmek icin mutfaga girip su yerine tursu suyu icen, onunla konusmadan once ne konusmasi gerektiğini tasarlayip onunla konusmaya basladiktan sonra yine havalar nasil sen nasilsin bende iyiyim iste demekten yorulmus. Yolda yuruyen guzel kizlari onun askindan gorememesi ve bu durumu hic hosuna gitmemesine ragmen gozlerinin onunde ou gormesi hosuna giden bir garip insandir.
görsel
Arthur sophenaur aşkın Metafiziği kitabını okumanızı öneririm. Aşk ve patolojik aşk hakkında çok okudum ama aşkın Metafiziği aşkın kutsal kitabı bile olabilir bir de sevme sanatı var kutsal kitap olabilecek.

Ikisi de çok ince ve cok anlaşılır kitaplar.
daha önce 155555 kere anlattım. bu defa kısa keseceğim:

arzu+sevgi+ortak amaç üçlemesinin tamamlanmasına aşk denir. aşık olmak diye bir şey yoktur. "ay aşık oldum ben" diyen insan "ay ben x kişisiyle çok öpüşmek, yalaşmak ve seks yapmak istiyorum" diyor aslında yani aşk üçlemesinin ilk ayağını yaşıyor. evet.
Süregelen değil bir yerden sonra biten kısır döngü. Karşılıksız, ya da karşılık beklemeden diğer kişinin, öbürünü sömürmesi bir bakıma. Çünkü aşk eylemini ifa eden yani aşık olanlardan birisi her zaman bir adım öndedir ya da daha yoğun yaşıyordur aşkı, hiçbir şeyi görmez, birçok realiteden kendini soyutlar, ve çekinik duygulara ya da diğerinin duygularını bastıran egoya sahip kişi, öbür kişiyi bastırır. ister parmağının ucunda oynatır deyin, ister ayaklarına kapattırır.
Yok öyle bişey çıkar onu aklından.
bir kişiyle uzun uzun yaşarsın. çocuk yaparsın. torun yaparsın. işte aşk budur. her gördüğünüze aşık olmayın lan.
ay lav yuu beybi.
Tamamlanmaktır. Diğer yarını bulmaktır. Bulduktan sonra vazgeçmemektir. Eğer kavuşulmazsa yavaş yavaş ölümdür efenim.
insanlık tarihinde tanımlanma gafletine en çok düşülen kavram.

üniversite hocalarımdan biri; bir kavramı örnekler üzerinden öğrenmenin bizleri yanlışa sevk edeceğini söylemişti. ancak sanıyorum 'aşk' bunun istisnası. zira kavramlar tanımlanırken bu iş genel bir ifade ile yapılır ve kavramın tüm çerçevesi himaye altına alınmaya çalışılır.

ancak aşk için bunun mümkün olmadığını düşünmekteyim. zira en basitinden ilhan şeşen'in 'aşk layık olanda kalmalı' parçasının girişinde belirttiği bir gerçeklik vardır; "en büyük aşk sizin aşkınız sanıyorsunuz değil mi? haklısınız". gerçekten de hepimiz haklıyız. bütün insanlar; birbirinden ayrı milyarlarca münferit düşünce, hissiyat, tanım, her biri haklıdır konu aşk ise.
karın doyurmuyor.
25 yaşındayım ve hiç aşık olmadım.

Nefesimi kesen beni uykusuz birakan kimse olmadı hiç.

Ve hiç olmayacak sanırım.

Herkes iki günlük çıkmayı aşk sanıyorlar ya işte hepsi kendilerince aşkı bulmuşlar aşk olmasada..
Bir kişiye duyduğunuz güvendir.
kendinden vazgeçmektir.
Aşk bir yetenek isidir arkadaslar.

Zeka, muhakeme, ozen, sorumluluk, caba, anlayis, ozveri, bazen taviz, sinirsiz sevgi, sabir, saygi, evrimsellik, devingenlik, vizyon vsvsvsvs gerektirir.

Corabini katlayip koyamayan birinden bu kadar genis bir nitelik beklersen tabiki uzulursun keko kizlarim.

Gelisim semasinin ilk basamagindaki adamciklar sevecek mi bir de...

Akilli olun.