bugün

edip akbayram'ın türküler yanmaz albümünde bulunan bir $ahaserdir.

aşk olsun sana çocuk, aşk olsun
acıyorsam sana anam avradım olsun

elbette türkiye'de de en uzun koşuysa devrim
o, onun en güzel yüz metresini koştu
ilk o fırladı lüverden en sekmez mermisiynen
en hızlısıydı hepimizin,
ilk o göğüsledi ipi...

acıyorsam sana anam avradım olsun,
ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun!
(bkz: bizim deniz)
(bkz: mare nostrum)
(bkz: can yücel)
deniz gezmiş'le ilgili çoğu videoda arkaplanda bulunan bir parçadır.
can yücel şiiri değildir. şiirin adı "bizim deniz"dir.

doğrusu için (bkz: aşkolsun sana çocuk)
samsun sanat tiyatrosunun belgesel oyunudur. 19-20 ekim 2011 tarihlerinde ankara turnesindeler. oyunun akşam 18.00-20.30 seansları vardır. biletleri nefes bar, tömbeki, eskiyeni den temin edebilirsiniz.
--spoiler--
elbette türkiye'de de en uzun koşuysa devrim
o, onun en güzel yüz metresini koştu
--spoiler--
4 aralık 2011 günü izmir akm de sergilenecek oyundur.''tam bağımsızlık mücadelesi için yaşamlarını hiçe sayan devrimci ruhla dik duruş sergileyenlerin adına bugün cebini dolduran vatan hainlerine gönderme yapmaktır derdimiz''demişler. fakat 34 tl lik bilet fiyatıyla emekçi sınıfın ve öğrencinin nasıl bilet alacağını söylememişler.
--spoiler--
oyunun basındaki karmaşa insanı takip etmekte sıkıntıya düşürüyor fakat ilerleyen dakikalarda ne kadar güzel ve akıcı bir oyunda olduğunuzu anlıyorsunuz oyun biletinde bahsedilen belgesel niteliğini tamamen hak ediyorlar. oyuna giderken sadece üç kişinin hapishanedeki muhabbetlerini dinleyeceğimizi düşünürken tamamen farklı devrin olaylarını iki saate sığdırıp canlandırmaya calısan bir oyun buldum ve mutluluktan uçtum. oyuncular işte bu maksatla birden fazla role bürünüyorlar.

oyunun en etkili sahnesi ilkay demir in mücadelesinin anlatıldığı sahneydi ve tabiki üç fidanın ailelerine yazdıkları mektuplar ve can yücel in kendi sesinden oyuna da adını veren şiirinin dinletisi izleyenleri hıçkırıklara boğdu.

velhasıl okumayı sevmeyen bizim gibi gençlerin yakın tarihi öğrenmesi için döve döve götürülmesi gereken mükkemmel bir oyun
--spoiler--
edip akbayram'ın seslendirdiği çok güzel bir parça.

Samsun tiyatrosu'nun aynı adlı bir oyunu vardı. Deniz gezmiş'in ve arkadaşlarının katledilişini anlatan.
aşk olsun sana tek kaşlım...
aşk olsun sana uzun saçlım , neden böyle yaptın ?
"Acıyorsam sana, anam avradım olsun
Ama aşk olsun".
Bir asırdan biraz fazla yaşan dedemin hoşuna giden bir şey yaptığımızda verdiği tepki-ydi. "Aşk olsun torunuma"
Aşk oldu valla uzun zamandan sonra oldu gibi enerjik hissediyorum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar