bugün

ilhan sesen'in zamanında çok beğenilen sarkısıdır.
ilhan şeşen şarkısıdır ve aynı zamanda özlü ve güzel bir sözdür. Aşk kim hak ediyosa, kim layıksa onda kalmalıdır ki genellikle de kalır.

(bkz: herkes hak ettiğini er geç bulur)
Meğer ne boş heveslere kapılmışım.
Sen neymişsin, ben kendimi ne sanmışım.
Gözlerim açık gider sana doğruyu söylemezsem
Ben seni artık hiç sevmiyorum
Sen beni aşka layık görmedin senin kadar
Ben artık aşkı senden çok seviyorum.

Sana göre aşk laftan ibaret,
Bana göre hayatın anlamı,
Sen bu yolda böyle devam et,
Aşk layık olanda kalmalı.
ilişkide kim çok emek harcamıssa, kim ayakta tutmuş, kim değer vermiş, kim sabretmiş, kim bağışlayıcı olmuşsa ona yarasır ask. sadece sevmek yetmez çünkü dayanıklı olmak lazımdır bu illetle basa çıkmak için. gidisi, gelişi kadar süratli ve kıpır kıpır değildir. size verdiği tüm güzellikleri yangından mal kaçırır gibi ısık hızıyla alır sizden. üstelik elde ne varsa aldığındandır ki, eski halinizden de kötü durumda dımdızlak kalmanız kaçınılmazdır. o bakımdan güçlü olanda kalmalıdır aşk.
aşk liyakat bilmeyen bir kavramdır. kimde isterse onda kalır .eğer aşk hak edende kalsaydı , aşkın bir adalet sistemi oslaydı bu kadar kırık dökük kalp ve bezgin ruh dolaşmazdı ortalıkta.

edit: şarkının yonca lodi yorumu da dinlenesidir.
''Meğer ne boş heveslere kapılmışım.
Sen neymişsin, ben kendimi ne sanmışım.''

insanı damardan vuran bir şarkıdır en çokta şu iki mısra. aşk eğer bir kişiye layık olsaydı şayet aşk olmazdı çünkü aşk tek başına yaşanmaz iki taraflıdır bence iki tarafta herşeyin en güzeline layıktır..
aşk layık olanda kalsa ne olur ki, aşık olunan gittikten sonra.
aşkı hak etmeyen yanında götürür, sizi kendine mahkum eder. sonuç olarak doğruyu yansıtmayan söz öbeğidir.
aşkı, kendisine aşık olunmayı haketmeyen o kadar çok insan var ki... bıraksınlar sadece aşık olmayı bilen hakedenlerde kalsın aşk.
iliskide kim cok yara almissa ask ona layiktir. onda kalmalidir.

ama bu ona teselli ikramiyesi mi olur, yoksa kalbinde daha derin bir yara mi acar? orasini allah bilir.
(bkz: keşke)
"Ben artık aşkı senden çok seviyorum."

aşk güzeldir *
layiklik başbuğumuz atatürkümüzün inkılaplarından biridir. sadece aşık olanda değil, herkesde kalmalıdır.
saçma bir cümle;

aşk layık olanda kalsa nolur, tek başına bi işe yaramaz ki!
ilhan şeşen'den ziyade yonca lodi'den dinlenmesi gereken güzel şarkı.
aslında giden değil kalandır terk eden, gidende bu yüzden gitmiştir zaten..

http://www.dailymotion.co...nda-kalmal-lhan-een_music
...Gözlerim açık gider sana doğruyu söylemezsem
Ben seni artık hiç sevmiyorum!...
evet kesinlikle çok doğru bir söz. aşkı hak etmek lazımdır.
sözleri çok anlamlı olan bir ilhan şeşen şarkısı. hele de " ben seni artık hiç sevmiyorum" cümlesi.
Sana göre aşk laftan ibaret,
Bana göre hayatın anlamı,
Sen bu yolda böyle devam et,
Aşk layık olanda kalmalı!
hak etmeyenlerle çıkılan yolda istenen durumdur. bazen hakikaten aşk layık olanda kalır.
ilk okula giderken aşık olduğum kızdan yüz bulamayınca dinleyip efkarlandığım ilhan şeşen parçası. Aklımı sikeyim hala aynıyım lan.
"en buyuk ask sizin askiniz saniyorsunuz di mi?
haklisiniz."
haklisiniz kismina hep alayci gulumsemeyle eslik ettigimdir.
öyle ya da böyle karşıma çıkan güzel şarkı. kendini kandırıp saçma melankolik bir tavırla dinleyin mutlu olsanız bile. zevki öyle çıkıyor.*
"meğer ne boş heveslere kapılmışım.
sen neymişsin, ben kendimi ne sanmışım.
sen beni aşka layık görmedin senin kadar
ben artık aşkı senden çok seviyorum.

sana göre aşk laftan ibaret,
bana göre hayatın anlamı,
sen bu yolda böyle devam et,
aşk layık olanda kalmalı.."