bugün

--spoiler--
Dünyamız uzun yıllardır yeni bir süreçten geçiyor: Küreselleşme. Bu süreçte, felsefe, toplumbilim alanlarında karşılaşılan yeni kavramlar, yeni düşünceler, tanımlamalar ortaya çıkıyor, konuşuluyor, sorgulanıyor ve tartışılıyor. Üretilen yeni bilgiler, deneyler, yaşanan olgular bir anlamda eski bilgileri ve görgüleri altüst ediyor, insanlık sonu alınmamış, sonuçları belirginleşmemiş kaotik bir ortam içinde kendine yollar arıyor.

Bu kaotik ortamda, insan kendi yerini ve konumunu da irdeliyor. Eski değişiyor… Peki yeni ne? Küreselleşen dünyada (küresel dünya bir yanılsama değil sahici bir olguysa) insanın gündelik yaşamını kuşatan ve bu yaşam içinden üretilmiş bulunan kimi kavramların, yapıların, olguların bugüne tekabül eden biçimlerinde meydana gelen değişiklikler ne? Böylesi değişiklikler var ise, bunlar ne anlama geliyor? Kaybettiğimiz güne kadar, bağımsız bir düşünür olan Aydın Köymen, hep bu sorunsalların içinde ve ortasında oldu. Düşündü, sorguladı, tartıştı, üretti ve yazdı. Pek çok aydınımızla birlikte.

Aydın birlikteliği kendisinin bu çabalarını anlamlı kılmak ve sürdürülmesini sağlamak üzere Aydın’ı seven aydınlardan oluşmaktadır.

Bu sitenin kurucusu var demek, tam anlamıyla mümkün değil. Sadece Aydın’ı seven birçok insan oluşumuna katkıda bulundu : Sinem Özgün Köymen, Can Özgün, Asaf Köksal, Engin Demirci, Ege Özgün, Seda Özbulut (Zeta . Reklam Tasarım), Eser Özgirgin ve Kavaklıderem Derneği.
--spoiler--

Destek veren Sivil Toplum Örgütleri : Mülkiyeler Birliği, SODEV (Sosyal Demokrasi Vakfı), TÜSES (Türkiye Siyasal Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı), Ankara Alzheimler Derneği, Atölye Çamurdan, Ankara Sosyal Demokrasi Derneği, Ankara Enstitüsü Vakfı.

saygıdeğer aydın köymene...