bugün

Kendinden tarihinden ve atatürkten haberi olmayan bir yazar söylemidir. aslı şöyledir. (bkz: atatürk ün dünya lideri olması)
şöyle çürütülebilecek bir önerme:

atatürk'ün yurt dışında kendini tanıtmaya ihtiyacı yoktu. o yüzden şu devlet senin bu devlet benim gezmedi. atatürk kendini tüm dünyaya çanakkale'de, inönü'de sakarya'da tanıttı. hala hepsinde kuyruk acıları durur.
belki isim verdiğinizde tanımayanlar çoğunlukta olabilir ama kendilerine şunları söyleyin hatırlayacaklardır;
osmanlı imparatorluğu -> 1. dünya savaşı -> kurtuluş savaşı -> türkiye cumhuriyeti
hani elinize verenler vardı ya, işte onların başındaki o adamdı.
-i got it bro.
--spoiler--

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun
gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.

Franklin D.Roosevelt

Askerlik dehasıyla, insanlık idealini O'nun kadar nefsinde birleştirmiş bir adam
tanımıyorum. Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal i görmek için
neler vermezdim.

General Douglas McArthur

ATATÜRK sağ olsaydı, dünyanın görüntüsü bugünden çok başka olurdu. Keşke
sağ olsaydı da, biz o büyük adamın izinden gidebilseydik.

Winston Chirchill

Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı,
ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider.

lenin

Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini
kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.

Adolf Hitler

Atatürk, ulusal bağımsızlığın elde edilmesi amacıyla Anadolu halkını biraraya
getiren. Tarihte eşi olmayan bir eseri kafasında tasarlayan ve gerçekleştiren bir devlet
kurucusudur."

Edouard Herriot - Fransa Başbakanı

Atatürk, tarih de ülkesini kurtaran, daha doğru bir deyişle ona yeniden can veren,
dirilten, büyük adam olarak bilinecektir.

Fransız Türkoloğu Louis Bazin

Atatürk gibi bir önder önlerinde dururken Hind Müslümanları bugünkü durumlarına
hâlâ razı olacaklar mı? Atatürk,islâm toplulukları bakımından sislerin arasından ışıldayan
ve yepyeni bir kaderin yolunu gösteren parlak bir yıldızdır.

Muhammed Ali Cinnah (Pakistan Devlet Başkanı ve kurucusu)

Ciddi anlaşmazlıklarla ayrılmış milletlere samimi yaklaşım yaratan Türkiye
cumhuriyeti Cumhur başkanı Mustafa Kemal Paşa dır. Bu nedenle 1934 yılında Yunan
Hükümeti başkanı olarak ben, Türk-Yunan Paktı nın imzası ile Yakın-Doğuda barışa
doğru teni bir devir başlarken, Mustafa Kemal Paşa yı Nobel Barış Ödülü için aday
göstermekten şeref kazanırım. Yurtta sulh-cihanda sulh sözü bir insanlık idealidir.

Venizelos

Kahramanlıklarını göz önüne aldığımda, özetle diyebilirim ki, tarihte ülkesi için,
Mustafa Kemal Atatürk ten daha büyük işler başarmış hiç kimse yoktur.

Tarquin Olivier

Mustafa Kemal'in reformlarında başarı sağlamak için şiddete başvurmaya ihtiyacı
yoktu, çünkü halkın üzerinde öylesine büyük bir etki ve saygınlığa sahipti ki, eski
hükümdarların yüz yılda yapamadıkları değişiklikleri ülkesine kabul ettirmek için O'nun
birkaç kelime söylemesi yeterliydi. Şayet Mustafa Kemal hep başarılı olduysa, bunun
temel nedeni O'nun her zaman yurttaşlarının onayını almış olmasındandır. işte halkından
aldığı bu güçle O, kalkınma hamlesine daha demokratik bir yönde devam edebildi. Fakat
bazı reformlarının büyük ölçüde başarı sağlamasına yardımcı olan bir başka unsur daha
vardı: Türkiye'nin Asya'da kalan kısmı. Örneğin saltanatın kaldırılmasına ilişkin Meclis
kararı istanbul'da yoğun ve şiddetli tepkiler alırken, Anadolu halkı bunu söylenmeden,
itirazsız kabul etmişti.

Le Miraele Turc - Türk mucizesi isimli kitabın yazarı

--spoiler--

aslında bir yerde haklılık payı da vardır hani. yunanlılar mesela. ulan, benim dedelerimi, atalarımı zamanında denize dökmüş adamı ben niye tanıyayım ki? insan kabullenemez.
en basitinden ;
" atatürk gibi düşünmek " deyimi norveç dilinde ise, norveç türkiye' nin neresinde ?
(bkz: başka sorum yok hakim bey)
Bir kısmını buraya yazmak isterim eklemek isteyen varsa buyursun.

'bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir... bu olağanüstü işleri yapan mustafa kemal, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmıştır. ve bundan dolayı türkiye övünebilir.'
eleftherios venizelos
yunanistan başbakanı, 1933

ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. mustafa kemal'de büyük bir ruh kudretinin esrarı var.
sir charles townsend
ingiliz generali, 1922

'marmara kıyısındaki sıcak, toz toprak içinde, eciş bücüş yollu ikinci sınıf kıyı kasabası mudanya'da, batı ile doğu karşı karşıya geldiler. ismet paşa'yla görüşecek müttefik generallerini taşıyan ingiliz sancak gemisi "ıron duke"ın kül rengi öldürücü kulelerine rağmen, batılılar buraya barış dilenmeye geliyordu; yoksa barış istemeye, ya da şartlarını dikte ettirmeye değil... bu görüşmeler, avrupa'nın asya üzerindeki egemenliğinin sonunu gösteriyor. çünkü mustafa kemal, herkesin bildiği gibi yunanlıları silip süpürmüştü.'
ernest hemingway
amerikalı romancı, yazar, 1922

ben türk - alman dostluğunu yakından tanıyan bir neslin çocuğuyum. küçük yaşımda bir adamın kahramanlıklarını, yaptığı hizmetleri, ülkesi için giriştiği özverileri gördüm. bu adam mustafa kemal'di. bugün daha iyi kavrıyorum ki, o insan büyük bir devlet adamıydı. büyüktü, çünkü, ölçüyü korumasını her zaman bildi ve eserini tehlikeye sokacak sınırları aşamadı. yürekliliğin ve kendi yürekliliğinin sınırlarını da çizebilecek kadar anlayışlıydı.
kurt georg kiesinger
federal almanya başbakanı 1968

paşa, size nasıl hayran olmayayım? ben fransa'da laik bir hükümet kurmuştum. bu hükümeti papa'nın paris'teki temsilcisinin yardımı ile papazlar devirdi. sizse bir halife'yi kovdunuz ve gerçek anlamıyla laik bir devlet kurdunuz. siz, bu taassup içinde laikliği bu topluma nasıl kabul ettirdiniz? dehanızın büyük eseri laik bir türkiye yaratmak olmuştur.
edouard herriot - fransa başbakanı, 1933

kemal atatürk için daimi bir anıt tesisi münasebetiyle türkiye'ye tebriklerimi arz ile gurur duyuyorum. onun gösterdiği yolda yürüyen büyük ulusunuz çok önemli başarılar elde etmiştir. türk birliğinin ve ilerleyişinin mimarı atatürk'ün hatırasını anmak için yapılan tören, dünyanın her tarafından hür insanlara ilham kaynağı olmuş çok yerinde bir saygıdır.
dwight d. eisenhower / abd başkanı, 1953

sevr'den sonra türkiye'nin öldüğünü sanmıştım. ama türkiye yaşıyor; hem, mustafa kemal başına geçeli beri öylesine canlı yaşıyor ki; bir lloyd george'un bütün çabaları, bütün imkanları, sağduyuya meydan okuyan bu şiddetli yaşama isteğinin karşısında erimekten başka bir şey yapamıyor...'
claude farrere
fransız romancı ve diplomat, 1930

'mustafa kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. mustafa kemal, soygunculara karşı bir kurtuluş savaşı veriyor. emperyalistlerin gururunu kıracağına ve sultan'ı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum.' lenin

'benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkân kalmamış olmasıdır. sovyet rusya hariciye nazırı litvinof ile görüşürken kendisine onun fikrince bütün avrupa'nın en kıymetli ve en ziyade dikkate değer devlet adamının kim olduğunu sordum. bana avrupa'nın en kıymetli devlet adamının türkiye cumhurbaşkanı mustafa kemal olduğunu söyledi.'
franklin d. roosevelt
abd başkanı

'o, türkiye'yi kurmakla bütün dünya uluslarına müslümanların seslerini duyuracak kudrette olduğunu ispat etti. kemal atatürk'ün ölümüyle müslüman dünyası en büyük kahramanını kaybetmiştir. atatürk gibi önder önlerinde bir ilham kaynağı olarak dikildiği halde hint müslümanları bugünkü durumlarına hâlâ razı olacak mı?'
muhammed ali cinnah
pakistan'ın kurucusu, 1954

'dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman mustafa kemal ve o'nun tüm askerleri burada olsalardı teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. böylesine kahraman bir antlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum.'
aristide briand / fransa başbakanı

'atatürk adı insana bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, türk ulusuna ilham veren önderliğini, modern dünyayı anlayışındaki ileri görüşlülüğü ve bir askeri önder olarak kudret ve cesaretini hatırlatmaktadır. şüphesiz ki, türkiye cumhuriyeti'nin doğuşu ve o zamandan beri atatürk'ün ve türkiye'nin giriştiği derin ve geniş devrimler kadar bir ulusun kendine olan güvenini daha başarı ile belirten bir başka örnek gösterilemez.'
john f. kennedy
abd başkanı, 1963

Ayrıca atatürk Time dergisine de kapak olmuştur.

Evet arkadaşım şimdi o bağnaz o gerici kemalistlerin ayağını yıkayıp suyunu içebilirsin.Onlar hiç değilse senin gibi cahil değiller.

Edit: Eksileyen arkadaşım büyük bir üzüntü içindesin anlaşılan.
(bkz: baş öğretmen)
türkiye'ye okulla gezmeye gelen hollandalı liseli(!) öğrencilerin bile atatürk anıtıyla fotoğraf çektirme isteğine bakılırsa yanlış tespit.
tanımazlıktan gelirler sadece. çok iyi tanıyorlar siz hiç merak etmeyin. asıl çağında tanıyanlardan dinlemek lazımdı esasında fakat kısmet artık.

not: google a atatürk yazıp, 60 milyon sonucu görebilir değerli müritler.
bir de altta ki versiyonu var.

ya che nin çantasında nutuk çıkması? o da mı gol değil?

(bkz: etme cahille sohbet sik götünü çekme zahmet)
--spoiler--

''amerikan time dergisi, türkiye'nin atatürk'ün önderliğinde batı'ya yönelişi 'dünyayı değiştiren en önemli 80 olay arasında' saydı. yayın hayatına atılışının 80'inci yılı nedeniyle son sayısını 'dünyayı değiştiren olaylara' ayıran derginin web sitesinde atatürk'ün time'nin 24 mart 1923 tarihli kapağında yer alan elle çizilmiş kalpaklı resmi yayınlandı.

atatürk'ün fikriye hanım'la birlikte çekilmiş bir fotoğrafına da yer verildi. time dergisi, 1923 tarihli sayısında türkiye'nin batı'ya yönelişiyle ilgili olarak yayımladığı yazıda, şu görüşlere yer vermişti:

'1915'te ingilizleri çanakkale'de geri püskürten ve işgalci yunanlılar'ı denize döken mustafa kemal, şimdi ülkesinde sivil bir reform planlıyor. (gazi mustafa) kemal, bunu gerçekleştirmeden önce bir gazeteciye yaptığı açıklamada, yobazların dini bir batıl itikatlar bataklığına dönüştürdüklerini ancak bu bataklığın onu oluşturanları yok edeceğini anlattı. 29 ekim 1923'te 'türkiye'nin islami bir imparatorluktan cumhuriyete geçişinin 101 pare top atışıyla kutlandı. mustafa kemal de ne sultan, ne halife, sadece cumhurbaşkanı oldu. atatürk devrimleriyle latin alfabesi kabul edildi.' dünyanın kaderini değiştiren

80 önemli olaydan bazıları ise şunlar: 'hitler'in iktidarı ele geçirişi, hiroşima'ya atom bombası atılması, israil'in kurulması, doğum kontrol hapı, bilgisayar, prenses diana'nın ölümü, 11 eylül saldırısı..''

--spoiler--
çanakkale'de kime yenildiklerini çabuk unutmuşlar o zaman.onlar unutsa tarih unutmaz.

(bkz: tarihin şeref levhaları)
dünyayla hiç bir bağlantısı olmayan, okumayan, örümcek kafalı zihniyetin pek bir sevdiği gerçeklik değeri taşımayan cümle.
(bkz: Dünya nın ayıbı)
bu halkı teba olmaktan çıkarması, bireysel haklar vermesi kendisini bu hale getirdi safdilli halkımız kelle uçurma uzmanı 100 çocuklu padişahların hayranı olmaktan bir gün kurtulursa atatürkün dünya üzerindeki önemini anlayacak .
Tüm dünya ya maal olmuş bir insandır. eli öpülesi ve sonuna kadar gurur duyacağımız, takdir edeceğimiz bir adam gibi adamdır.
verdiğim linke tıklamanız yeterli olacaktır.http://webarsiv.hurriyet.....tr/2000/03/06/186663.asp
doğru olabilecek bir önermedir. şöyle ki;

yıllarca ezilmiş, çaresiz, güçsüz görülen türk halkının, devletinin, söz konusu vatan'ın bağımsızlığı milletin istikbali olduğunda tüm dünyanın anasını *ebilecek durumda olduğunu, bu gerçeği de sayısız savaşta atalarına göstermiş olan bir komutanı tanımaktan korkan, daha doğrusu içten içe duyduğu saygıyı belli etmemeye çalışan yabancı devletler, kişiler, kurumlar vardır ve her zaman olacaktır. lakin;

(bkz: tarih unutmaz)
böylesine über bir devlet adamını tanımamak türkiye dışındakilerin hatasıdır. uçak kaldırıp bombalamak lazım hepsini.
(şu an aklıma gelenler)küba, yeni zelanda, şili, avustralya, romanya, japonya ve daha pek çok ülkede en kalabalık meydanlarda veya parklarda atatürk'ün heykellerinn, rölyeflerinin bulunduğunu bilmeyen bünyenin sanrısıdır. yazık ki mustafa kemal atatürk dünyada tanınıyor ancak kendi yarattığı ülkede tanınmıyor.
(bkz: yazarın sözlük dışında tanınmaması)
türkiye dışında "türkiye" tanınmaz genelde zaten, tanıyanda kötü bilir.
atatürk de bir türk olarak payını alır bundan, dünyada pek bilinmez ama bilenler iyi bilir en azından!
tüm dünyada gezdin mi ki diye sorulabilir.
Biz kendi değerlerimize sahip çıkmadıktan sonra başkaları bizim tarihimizi ne yapsın.
Çoğu insan merak edip neler yaşanmış okumamıştır bile. Okuldaki tarih derslerinde de pinekleyerek vakit geçiren bir neslimiz var.
dünya liderlerinin atatürk hakkında dediklerinden bihaber yazar söylemidir.

--spoiler--
benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun
gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.
--spoiler--
franklin d. roosevelt (a.b.d. başkanı)

--spoiler--
o kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil,
gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmaya uğraşan bir
kahramandı.
--spoiler--
prof. walter l. wriht jr.

örnekler çoğaltılabilir.