bugün

Atatürk'ün Türkçü olduğu bilindiği üzere(chp hariç) doğru olabilecek iddaadır.
tarihi magazinleştirip kahve muhabbetine zemin hazırlayanların sözde araştırmaları.
Osmanlıcı geçinen zümre ile atatürk arasına bir fitne tohumu daha koymak isteyenlerin ortaya attığı iddadır. Aslı astarı yoktur. Halifelikten, yönetim şekline, kılık kıyafetten harf inkılabına kadar her alanda yenilik yapan liderin, bayrağı değiştirmek isteyip değiştirmedi denmesi saçma bir iddadan başka birşey değildir.

(bkz: ufak at da civcivler yesin)
Atatürk ün düşünebildiğini gösteren olay.
Şimdikiler gibi düşünebilmek için dernek kurmamış. Bireysel düşünmüş. Ama gücü yetmemiş.
öncelikle;
(bkz: atatürk ün aklındaki bayrak)
(bkz: atatürk ün hayalindeki bayrak rengi)

Yıl 1921 sonları…

Anadolu’nun her yerinde kurtuluş mücadelesi hız kazanmış ve düşman perişan durumdadır. Ancak asıl savaş, Ankara’ya yaklaşan Yunan ordusu ile yapılmaktadır. Sakarya Meydan Savaşı’nın henüz bitmediği, ancak düşmana büyük kayıplar verdirilerek geri çekilmeye mecbur bırakıldığı günlerde bir akşam Atatürk silâh arkadaşları ile sohbet ederken konu yeni devletin kuruluşuna gelir.

işte bu sırada Atatürk(mealen): “Arkadaşlar! Yakın zamanda yeni bir devlet kuracağız. Bu devlete bir gök bayrak gerek. Ama bu bayrağın üzerinde -ön yüzden bir Bozkurt başı- olsun’” der…

Bu sözü üzerine birden şaşkınlık geçiren arkadaşları, halkın Ay-yıldızlı bayrağa alıştıklarını ve bunun halk üzerinde de etkili olduğu görüşünü dile getirirler. Ve bu görüş orda kalır. Ancak Atatürk’ün içindeki bu özlem sönmez.

Atatürk’ün bozkurt başlı gök bayrak özlemi cumhuriyet’in ilanını takiben hazırlanan türk tarih tezi çalışmaları ile doruk noktasına çıkar, gazi’nin talimatıyla bozkurt başlı gök bayrak çalışmaları yapılır;
görsel

lakin bu çalışma hayata geçirilememiş gazi’nin içinde ukde olarak kalmıştır. Atatürk hayata geçiremediği bu devrimi öncelike yeni türk lirasında denemiş, 5 türk lirası’nın arka yüzüne bozkurt motifi koydurtmuştur.

Gazi’nin bozkurt sevdası ne yazık ki ölümüyle birlikte türk milleti’nin hafızasından sistematik bir şekilde silinmeye çalışılmış, türk tarihinde pek önemli bir yeri olan ve türk milleti’ni tanımlamak için kullanılan bir figür olan “bozkurt” türk milleti’nin resmi sembolü olmaktan çıkartılmıştır…

Atatürk’ün bu bilinmeyen özlemine bir dönemin kamu kuruluşu olan petrol ofisi sahip çıkmış, Bozkurt başı’nı kendine logo olarak seçmiş ve yıllarca kullanmış, hala da kullanmaya devam etmektedir.
http://tarihturklerdebasl...ss.com/2011/11/petrol.jpg

http://tarihturklerdebasl...bozkurt-basli-gok-bayrak/
e düşünebilir ne yapalım? osmanlı bayrağı diyor ancak osmanlı devlet nişanında türk bayrağı olduğu için bulunuyordu. yeşil zeminde bulunan üç hilal de hilafeti simgeler mesela. canı sıkılan uyduruyor. göktürk bayrağı olsa o da kabulümdür yani ne olmuş? ha, bu atatürk döneminde yapılsa anlamlıydı. bugün yapmaya çalışan olursa çeşitli manalar ararım.
mavi türk bayrağının mavisi gökyüzünü simgeler. kırmızı türk bayrağı da girilen savaşlar ve verilen mücadeleler sebebiyle mavi bayrağın kana bulanmasını simgeler.
saçma salak bir iddiadan öteye gidemez.
zira türklerde bayrak olgusu diye bir şey yoktur.
türklerde sancak ve tuğlar vardır.
üç hilal, sancak-ı şerif, kün-ay, ay yıldız, davut yıldızı, kayı boyu tamgası bunların tamamı sancaktır. zaten dünyada tek tip bayrak kullanımı da 20. yüzyıla doğru görülmeye başlar. her askeri birliğin, her paşanın neredeyse ayrı bir sancağı bulunur.
göktürk bayrağı denilen bayrak da, göktürklerde kurtun önemli bir figür olarak anılması, ongun sayılması ve bozkurtla, ergenekon destanlarıyla alakalıdır. bu bayrakları oluşturanlar da trt'dir.
trt bu bayrakları yanlış hatırlamıyorsam 1969'da oluşturuyor ve 16 devlet masalı böylece biraz daha saçmalamaya başlıyor.

osmanlı'nın resmi bayrağı, yani sancaktan kurtulup tek tipleşmeye gittiği dönem ıı. abdülhamid dönemidir. bu dönemdeki osmanlı sancağı da ay ve sekiz köşeli yıldızdır.
mustafa kemal'in yeni türk devleti için uygun gördüğü bayrak da beş köşeli yıldızlı bayraktır.

saçma bir tez zannımca.