bugün

bugün itibariyle sol frameyi işgal eden arı konulu başlıkların kahramanı olan hayvan.
anap'ın simgesi. telif hakkı zamanında turgut özal tarafından alınmış olan şarkıya konu olmuş hayvandır. *
"arı, vız vız vız, arı, vız vız vız...
arı, vız vız vız..."

-bilsem ki öleceğim, yine özal'ı seveceğim... aşk işte, naparsın?
şeklinde çevrilmiş. şarkı arım balım peteğim diyor. arı tembel, bal sahte, petek desen öyle.. o zaman şarkının bir anlamı kalır mı? kalmaz..
uğur mumcu'dan geliyooor; peteklere bal olsan, affetmem seni asla...
çalışkan hayvan. yarım kilo bal için iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar.
danseden hayvanatgillerden.

yeni yemek alanı ya da kovan içün verimli bir yer bulan arı, bütün kovanı kendi etrafında dönerek icra ettiği sanatı aracılığı ile durumdan haberdar edermiş. yeni yemeği haber vermek içün ayrı, yeni bir alan içün ayrı dans kareografileri olduğu da biliniyormuş, bababababababa. *
bir insanı soktuğu zaman kendi kendisini imha eden hayvan. sokmayın kardeşim. sizin için de kötü, bizim için de. kardeş kardeş geçinelim işte.
ortaköy' de resmen çizgi filmlerde çizilen şişman, sarı, siyah olanından görme şerefine eriştiğim görünce gerçek mi bu diye 3 sn şok yaşadığım küçük, sevimli hayvan.
bal yapar, fakat balı nasıl yaptığını izah edemez...
korunmak icin ilk once cicekli,renkli giyeceklerden uzak durulmalidir.ozellikle kahverengi giyeceklerden uzak duran bocekmis.
insanoglu, bitkilerden sagladigi besin kaynaklarinin %80-%90´nini bu hayvanciklara borcludur.
arilar, toplamis olduklari polenleri bir taraftan da cevreye yayarlar, bu sayede insanin bitkilerden elde etmis oldugu besinler, kolayca tohumlanmis olurlar. Bir cok büyük ciftliklere sahip olan tarimcilar, bu hayvanlari bal yapmasi icin degil, daha cok ürünlerini daha cabuk tohumlayabilmek icin kullanir. ne yazik ki 2007 senesinden beri, sebebi ne oldugu anlasilmayan bir sorun yüzünden yavas yavas yok olmaya baslamislar ve hatta bir kac cinsi tamamen dünya üzerinden silinmis vaziyettedir.
Bu da su demek oluyor; arilar ölürse, insanlar da yok olur!

Sebebi; dünyanin ekolojik dengesi ne yazik ki bu tirnak kadar hayvanlarin elinde. Ölmeleri veya yok olmalari, diger böceklerinde yok olmasina sebep olacak ve dogal denge tamamen alt üst olacak. Özellikle de insan gidasi.

Agustos ayinin 2009 senesinde ribozom degisikligine ugradiklari icin toplu ölüme ugradiklari anlasilmis ve bunu engelleyebilmek icin cözümler aranmaktadir.

Ayrica; bir cok din adamina göre de kiyametin alametlerinden birisi olarak da yorumlanir.

görsel
türkiye'nin en büyük grissini markası.
sineklerin hic sevmedigi kanatli hayvan.
Altıgen diğer çokgenlere göre kenar uzunluklarının toplamı en kısa olan şekildir. Bunu bilen arı peteğini altıgen yaparak en az malzemeyle en fazla peteği üretir. Böylelikle malzeme tasarruflu kullanarak balmumu israfı önlemiş olur. Ayrıca altıgenler, yapıldığı petekte üretilen balı muhafaza etmek açısından maksimum hacim sağlar. Bir arı kolonisi peteklerini yatayla 7-8 derecelik bir açı yapacak şekilde inşaa eder. Bunun nedeni peteğin içine bırakılan balın yere dökülmemesidir. Ve bu açı hiçbir zaman şaşmamıştır.
dünya üzerindeki bitki örtüsünün varlığını sürdürmesinde büyük etkisi olan yaratık. araştırmalara göre arıların nesli tükenirse dünya üzerindeki bitki örtüsü dört yıl içinde yok oluyormuş. bitki çöpçatanı bunlar.
(bkz: bal böceği)
tiksinmediğim ama *korktuğum asabi uçan böcek. yanıma geldiğinde karşılık ta veremiyorum. asabiyeti beni geriyor. gitmesi için sadece dua ediyorum.
Yarim kilo bal yapabilmek için arılar iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorundadırlar.
çiçekten al şekeri hop uç kovana sıç orta yere. sonra git seviş.
arı olmak varmış amk.
bir reklam filminden sonra tiksindiren böcekçiktir.
--spoiler--
arı vız vız vız ege bal yiyınıııız gibi bişey
--spoiler--
görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel
arılar çiçeklerden aldıkları nektarla bal yapmakla kalmaz, aynı zamanda nitelikli tozlaşma gerçekleştirerek, bitkilerin döllenmesini ve hayat kaynağımız olan gıda üretiminin yapıtaşı olma görevini de sürdürürler.
mükemmel çalışan hayvandır. çalışmalarını görünce imanımın katlandığını söyleyebilirim.
[görsel ]

köyde dedemin kovanları vardı. binlerce arı ayrı ayrı 7-8 kovana yayılmıştı. sabahın ilk ışıklarıyla beraber onları izlemeye çatıya çıktım. öyle çizgi filmlerdeki gibi üstüne çullanmıyorlar he. hatta kovana epey yaklaştım, 10 cm fark kalmıştı sadece. sonra arıları izlemeye başladım. sürekli bir giriş-çıkış, devridaim var. hiç durmadan, yorulmadan, usanmadan çalışıyorlar. bir arı içeri giriyor, 5 saniye sonra çıkıyor. karşıdaki dağlara kadar da gidiyorlarmış. bu arılar neden uğraşıyor bu kadar? bize hizmet etmek için. onların bize ihtiyacı var mı? tabiki yok. ama bala hepimizin ihtiyacı var ve bir çok ilaçta da kullanılıyor. yani değerini bilmemiz lazım bu çalışkan hayvanların. arı deyip geçmemek lazım. unutmadan söyleyeyim; kur'an da da balın insanların çok işine yarayacağı, en yararlı yiyeceklerden olduğu belirtilmiştir. faydalarını okuduğumda gerçekten şaşırdım.

http://blog.milliyet.com.tr/balin_faydalari__/blog/?blogno=15094
(#12347912)
bambidae türünü domates döllenmesinde kullanırken apis mellifera türünü bal, arı sütü, arı zehiri ve propolis ürünlerinin alımında kullanırız.
http://galeri.uludagsozluk.com/49/ar%c4%b1_34436.jpg
yanılmıyorsam türk medeni kanununda adı geçen tek hayvan.