bugün

(bkz: dinin içini boşaltmak)
(bkz: ateistler kalpsiz mi sorunsalı)
hoca'nın halt ettiği açıklama. yaklaşık 4 haftadan beri iş sebebi ile cuma namazına gidemiyordum. aha bugün gittim noldu hoca efendi ? kalbim mi mühürlenmiş benim ?

islam'ı böyle kalıplaşmış düşüncelerden sıyırıp atın artık. böyle düşünceler yüzünden islam avrupa'da "terör" ile eşdeğer alınan bir din haline geldi. yazıktır, günahtır be hocam.
ve hande yener'den geliyor:

--spoiler--

sevene kelepce vurulamaz...

--spoiler-- *
doğrudur, ben bunu yaşamıştım. mührü kırdık ilk seferinde, dehşet ceza geldi. talihsizlik, nazar, uğursuzluk vs. şeklinde tahsil ediliyor ceza.
ikinci geciktirmemde ise, işi usulüyle halledeyim diye gittim diyanet'e başvurdum, iki hafta sürdü mühürü almaları. bürokrasi ağır işliyor orada da, yukarı evrak gidip geliyor filan diyorlar ama bahane. istese yapar.
ciddiye alınmaması büyük hata olacak bir söylem yani. eziyet çekiyorsun yok yere.
hiç gitmeyen milyarlarca insan nasıl kalbi mühürlü halde dolaşmıyor diye sorarlar adama.
beynin yerine götünü kullanmak.
kalbin mühürlenmesi nedir diye merak edenlere şöyle cevap verilir; yukarıdaki entrylerin %90 ı anlatıyor.
hocanın ağzı ve dötünün yer değiştirmesi ile alakalı söz. osurur gibi laf söylenip bu kadar sıçılması buna işaret.

halen götünden element uyduran hacı hoca takımının son bombalarından biri olsa gerek. tanrının işi gücü yok, meleklerden çilingir ekibi kurduracak ve kullarının cumalarının çetelesini tutacak; ' benim için ibadet ettiler mi? '
"Mazeretsiz üç Cumayı terk eden münafıklardan yazılır.." [Taberani, Dare Kutni]

"Zaruretsiz arka arkaya üç Cumayı terk edenin kalbini Allahü teâlâ mühürler..." [Ebu Davud, Tirmizi, ibni Mace, Nesai, Hâkim]

--spoiler--
Kalbi mühürlenmek, iyilik yapmaz hâle gelmektir. Hayır hasenat ve ibadet yapmak ona zor gelir.

Münafıklardan yazılır demek ise, kâfir olur anlamında değildir. Münafık ameli işlemiş olur. Mesela münafık yalan söyler. Yalan münafıklık alametidir. Ama yalan söyleyen münafık, yani kâfir olmaz. Münafık ameli işleyenlerin sonunda küfre düşme ihtimali çoktur. Bunun için bütün haramlardan sakınmaya gayret etmeli, bir mazereti yoksa Cumalara gitmelidir. Bir mazeretle Cumaya gidemeyen muhakkak öğle namazını kılmalıdır...
--spoiler--
(bkz: mühürlü kaderim)
başka bir benzeri için:

(bkz: alkolün vücuttan kırk günde çıkmaması)
kalbin mühürlenmesinden anlaşılması gereken durumun yoruma açık olduğu olgu. şöyle ki neye karşı mühürlenir: özellikle inanç anlamında insandaki son kırıntılarında yok olması manasındadır.bu açıdan ele alındığında yanlış bir söz gibi görünmüyor. ben de bu sözü daha önce lisedeki din öğretmenimden duymuş olarak teyit ediyorum. sanırım asıl önemli kısmı ise cumaya isteyerek ve mazeretsiz olarak gidilmemesi.
mühürlenmeden kasıt,iman la alakalı bir durumdur.mühürlendi derken işyeri mühürü gibi algılamamak lazım,sonuçta 3 haftadır cumaya özürsüz olarak gitmiyorsan zaten sen kendinin ne halde olduğunu bilirsin.hocanın söylemesine gerek yok.basit dimi ?
rivayettir. * (bkz: demek o yüzden açık olamıyorum)
cozum olarak irice bir fasulye tanesine 101 kere ya hennan ya mennan yazmak * ve fasulyeyi bir lokmada yutmak yeterlidir. bu yontemle alimallah muhur neyin ortadan kalkar.
edille-i şeriyye'nin ikincisi yani islam'ın kur'an-ı kerim'den sonraki ikinci kaynağı olan sünnet'e (yani hz.peygamberin söz ve hareketlerine) göre, özrü olmaksızın, yani bu günü hafife alarak üç cuma namazını terkedenin kalbinin mühürleneceği ifade edilmektedir. (ebu davud, salat, 204)
http://www.diyanet.gov.tr...9&yid=33&sayfa=53

ayrıca; (bkz: sol el ile yemek yemeyin/#1339059)
- cumaya gideceksin ! eğer arka arkaya 3 def gitmezsen kalbin mühürlenir, kimseyi sevemezsin
+ mühürlense de aşk acısı nedir çekmesek...hıck...

(bkz: sarhoşa din öğretmek)
dinler ön kabuller gerektirir. yani, bir dine inanan kişinin dini bir hususu kabul etmesi için kendisinin mantık yönünden ikna edilmesi, emredilen veya nehyedilen mevzunun mutlaka günlük hayatta fayda veya zararının gösterilmesi gerekmez. bu aynı zamanda, emredilen veya nehyedilen şeylerin hikmetinin araştırılmasına engel değildir.

başlıktaki mesele de, böyle bir dini vecibe hakkında hüküm içerir. inanan kişi için; bu, böyledir. ama inanmayanlara ne oluyor ki, milyonlarca insanın inanarak amel ettiği bu hüküm hakkında kendilerini ulema yerine koyup fetva verebiliyorlar veya aşağılamak, küçümsemek, dalga geçmek maksadıyla kullanabiliyorlar? doğrusu, anlamak mümkün değildir.

yukarıda ifade ettiğim gibi, bu mevzu, hz.peygamber'in hadis-i şerifiyle ortaya konmuş bir hükümdür, inanıp inanmamak insanın kendi elindedir. ama dalga geçmek, küçümsemek, aşağılamak kimsenin haddine değildir.
(bkz: hattrick yapmak)
saçma sapan bir düşüncedir, bir insanın cumaya gitmediği için müslüman olmadığı anlamına gelemeyeceği gibi hiç kimsede bir insanın inancını ve müslümanlığını yargılama lüksüne sahip değildir.
(bkz: 3 alevi öldüren cennetlik)**
(bkz: islâmiyette 3ün yeri ve önemi)
şakacı bir eylemdir. allah'tan korkup cumaya gitmeyen mühürden korkup gidecekse bokayım öyle adama. ben hiç gitmedim ve kalbimde bir ağrı var ama mühür müdür acaba?
(bkz: mühür müdür müdür)
yüzde yüz yalandır efendim.***
dört senedir agnostik biri olarak, ben neden aşık olamıyorum mnskim diye düşünürken meğersem cevabı buymuş. ah kalbim ben senden çok çektim...