bugün

Şu adamı salın be.
ama eski bir şey var bir kağıda yazılmamış hediyedir reza zerrap diye.
çalışmış almış yangın büyük sanırım efendim.
Replika saatler var bilir misiniz bilmem.Ama siz fakirler zenginleri fazla benimsediğiniz için pek bilmezsiniz.Madem konu muhalefet hadi bize o saatin orjinal olduğunu açıklayın.Açıklayamazsınız sığır beyinliler.Kaybettiniz oy çala çala kaybettiniz.Oturun.Ağlayın.Kudurun.
K U D U R U N !
zengin olmak, sermayesiyle iş yapıp daha çok para kazanmak ve bu kazancı ile lüks tüketim yapmak ahlaksızlık, tü kaka şeyler değildir. eski kafalı solcular gibi bu servet düşmanlığınız, lüks tüketim düşmanlığnız dünyayı daha iyi bir yer yapmayacak.

kimse mütevazı bir hayat yaşamak zorunda değil. kimse orta gelir ya da alt gelir grubu gibi harcama yapmak zorunda değil. zenginlerin nasıl para harcaması gerektiğini belirlemek kimsenin haddine değil. fakirlerin de değil.

bireyler özel mülkleri, paraları, ziynet eşyaları üzerinde tasarruf hakkına sahiptir. başkaları değil. insanlarda zengin olup lüks harcamalar yapmak sanki çok yanlışmış gibi aptalca bir algı var. bu algı aslında fakirliği de yüceltiyor. oysa fakirlik yüceltilmesi gereken bir şey değildir. tam tersine yerilmesi, kurtulmak için gayret gösterilmesi gereken bir şey.

lüks tüketim olmalı. ekonominin can damarlarından biri de lüks tüketimdir. her ne kadar vergilerin azalması gerektiğini düşünsem de, zenginlerin yaptığı bu lüks harcamalar sayesinde kdv, ötv gibi gelirler artıyor ve devlet bu gelirlerle vatandaşlara hizmet ( bu hizmetin kalitesi kötü ve maliyeti fazla olsa da ) veriyor.
antrikot = belediye parası
saat = kendi kazancı.
Babadan zengin inşaatcı eleman, ışıklı casio saat mi taksın amk?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar