bugün

dünyanın en güzel sütlacıdır.
Gibisi yok dediğimizdir.
dünyanın en güzel tatlısıdır.
sütçülerin sattığı pastörize olmayan sütten yapılıyorsa eğer,tadından yenmeyendir.
Saray muhallebicisi kadar güzel olmayan sütlaçtır.
tam kıvamındadır. bazı anneler çocuklarının isteği üzerine pirinci az ve bol sütlü yaparlar ve sıcak sıcak çocuklarının yemelerine izin verirler. sonra cennet bu annelerin ayakları altında olmasında kimin ayakları altında olsundur.
bazılarının çocukluğunda belki de babaanne sütlacıdır. aşırı tatlı ve bol pirinçli. adeta tatlı pilav. o yüzden hep ön yargım vardır sütlaca. şimdi bebeğime az pirinçli vanilya aromalı ve kararında şeker koyarak yapıyorum.
OLSA, ŞiMDi NE GÜZEL YENiRDi DENEN SÜTLAÇTIR.

TATLIYA YOK DENiLMEZ HANi.
güzeldir lakin hiçbir zaman dur sütlaç yapayım da çocuklar yesin mantığıyla yapmamıştır. ya bi şeyden süt artmıştır ya da pilav için fazla pirinç ıslatmıştır araya gitmesin mantığıyla sütlaç yapayım demiştir.

bilmiyoruz sanma anne.
benim annem de hiç güzel yapmazdı sütlacı. sütlü şekerli pilav yapardı. ama ben yerdim. sonuçta bir gıda.
unutulmaz ve adeta tadından yenmez bir güzellik. ramazanların unutulmaz hatıralarından.
şekerli pirinç pilavıdır aslında. anneler öyledir çünkü. doyurucu olsun diye basar pirinci. orada bile evladım doysun durumu söz konusu.

anne sütlacına yamuk yapan karşısında beni bulur. beğenmeyen gider bolulu hasan usta'ya bayılır 20 telee.
Efsane birr tat canım annem ne de güzel yapardı çok özledim.
torku şekermi torku peynirmi torku çikolatalı sütmü.
bir de koy sutlaci vardir ki koye bir is icin gitmisinizdir illa ikram ederler. organik o yagli kokulu sarimtirak koy sutunden yapilmis tezek kokulu sutlaci yiyip bitirmek icin mucadele verirsiniz.kasik kasik tezek inek derisi yiyormus gibi.

uht sut icmekten koy sutune aliskin olmayan bunye bir hafta bagirsak krampi olur.bagirsaklar fiyonk olur bir sey olur.
tezek kokarsiniz.
ANNE SÜTLACI BABA SÜTLACI DAYI SÜTLACI HiÇ BiRiNi SEVMEM. SÜTLÜ ŞEKERLi LAPA PiLAV ÇOK MANTIKSIZ GELiYOR.