bugün

an itibariyle twitter dan öğrenilen son dakika haberidir.

madde parti kapatılmasına ait değişiklikleri kapsıyordu. buna göre parti kapatılmasına ilişkin, anayasa mahkemesinden önce, her partiden seçilmiş bir kuruldan oluşan 'ön izin' kararı ak partinin verdiği firelerle 327 oyla meclisten geçemedi. .
bdp li vekillerin desteğini çekmesi ve fire sayısının artmasıyla gelişen hadise. bundan sonra normal koşullarda yapılması gereken paketin geri çekilmesidir. ama az önce tayyibin açıklamasına göre devam edecekmiş. tahminim anayasa mahkemesi ile ilgili madde de düşecektir. bu da paket halinde sunulan bir değişikliğin meşruiyetini sorgulatacaktır.
bdp'nin siyaseten intiharı.
tayyip in dikdatörlüğüne bi dur dedirten ama aynı zamanda demokratik türkiye için gerekli bi madde nin reddi söz konusudur. uzlaşmacı tutum da olsaydılar keşke ama akıllanmaz bu iktidar.
bdp ve chp'nin güç birliği ederek ve akp içerisindeki adamlarını da kullanarak ülkenin yarınlarına balta vurmalarıdır.

erdoğan büyük liderdir ancak akp içerisindeki ergenekon ajanları boş durmuyor arkasından dolap çevirmeye çalışıyorlar.
akp'nin kesinlikle referandumu düşündüğü için düşmesine göz yumduğu veya bilerek düşürdüğü maddedir. halkın bu maddeye nispeten sıcak bakmayarak hayır demesinden korkmuştur.
mantıklı karardır. elbette parti kapatmaları desteklemiyoruz ancak birileri partilerinin kapanması için elinden geleni ardına koymazsa -şimdilerde bdp, eskilerde akp- o parti kapatılır arkadaş.
parti kapattıracak eylemlerde bulunmayanlar için geçip geçmemesi önemli olmayan bir maddeydi.

ha ben cumhuriyeti yıkıp başkanlık sistemine geçip kürdistanın kurulmasına altyapı sağlayayım ya da terör örgütünü mecliste temsil edeyim ama benim partime bi şey olmasın diyorsanız geçmiş olsun.

önce t.c. anayasasının değişmez maddelerine uyarak siyaset yapmayı öğrenin sonra o anayasa mahkemesine bok atın.

demokrasi; suçlu partileri kapattırmamakla değil, ancak parti kapattıracak eylemlerin odağı olmamakla gelişir. gidin dünyanın en demokratik ülkelerinde onların yasalarına aykırı işler yapan bir parti kurun. Görün bakalım nerenizden kan alıyorlar.
bdp'nin kendi ayağına kurşun sıktığı andır.
parti kapatmanın değilde, elle tutulur, somut adımlar atacağından emin olunamayan, vatanına, milletine düşman insanların çatısı altında toplandığı oluşumlara izin verilmemesi daha mantıklı bir adım olabilir.
ülkesine, adam akıllı hizmet etmeyen kadroların, bugüne kadar veremediğini, bundan sonra verebileceğini öngörmek tam bir
öngörüsüzlüktür.
devletin ve milletim parti kapatmaya alıştığı için, kulağını yanlış eliyle tutmaya devam edecek gibi görünüyor.
''Sekiz numaralı kutu'' fıkrasını akla getirmiştir. Merak edenler mesaj etsin.
ak parti'nin kendi kalesine attığı goldür. kendi kendisini inkar etmesidir.

venedik kriterlerinin an itibarıyla ülkemize bir beden büyük olduğunun göstergesidir.

bundan böyle kimsenin partim kapatıldı diye ah vah etmeye hakkı yoktur.

hele de bdp'nin...senin bir partin var, 8 kez kapatılmış ve sen parti kapatma oylamasına girip evet oyu kullanmıyorsun. imralı'nın gazıyla hareket edip, siyaseten bittikleri andır bugün.
kapak olsun sana kapak tayyipciim dedirten olaydır.
noldu canım sıçtınmı tayyip bez getireyimmi?
gayet normal bir durumdur. milletin seçtiği bir meclisin kanaati. saygı duyulacak değil mi? ha başbakanım haksız mıyım millet bunu istedi. akp nin tek istediği millet iradesi, o da gerçekleşti başbakan erdoğan çok mutludur.
anayasa değişikliği teklifinin parti kapatma yetkisini tbmm'ye veren 8. maddesi 327 kabul oyla beşte üç çoğunluğu sağlayamayarak reddedilmiştir. görüyoruz ki ülkemizin geleceği adına demokratik bir çaba olan parti kapatma değişikliği maddesi engellerle karşılaşmıştır. çözüm; partileri kapatarak daha sonra isim değişikliğiyle yeniden açılmalarını sağlamak değil. değişiklik olmuş olsaydı anayasa mahkemesi bu bağlamda, kapatma yerine dava konusu olan fiillere göre kapatılması görüşülen partiye devlet yardımının kısmen veya tamamen kesilmesi kararını verebilecekti. bu karar, kapatmadan daha etkili bir çözüm olacaktı.
Akp yalakalarını çileden çıkartacak olan hadisedir.
akp içerisinde fikir ayrılıklarının da bulunduğunu göstermiştir bu yönüyle biraz olsun umut addetmiştir bu oylama. tayyip bu oylamadan sonra bir oturup düşünecektir ama bana anlamsız gelen şu: madem tbmm'de 327 kişi evet oyu vermiş niye 15 kişiden az olan bir grubun dediği oluyor onu anlamış değilim, sistem temelde sorunlu. sıkıntı var bu işte. 327 oy evet var geri kalanı hayır ve çekimser bilmem ne? e şimdi azınlığın istediği oluyor çoğunluğun istediği olmuyor. yanlış anlaşılmasın burda akp'yi savunmuyorum, sistemi eleştiriyorum madem çoğunluk hani nerde o çoğunluğun isteği? 330 olsa değişiklik kabul görecek, şimdi evet oyu atmayan 3 kişinin dediği olmuş oluyor. e diğer 327 kişinin isteği ne olacak aga? tamam bugün oylama bizim istediğimiz gibi gitti ama gün gelir istemediğimiz bir durum olursa o zaman ne yapacağız?

basit mantık yürütelim şimdi, öyle bir şey olmaz tabi ama dedim ya basit mantık işte... şimdi oylama var konu şu tbmm'de: türkiye'ye şeriati getirelim mi? 327 kişi hayır diyor ve 76 oy ise evet oyu veriyor geri kalanı çekimser ve boş. sonuç ne oluyor 76 kişi istediği için türkiye'ye şeriat geliyor.

(bkz: fuck the system)
yalçın bayer'in bugünkü köşesinde yazan hürriyet okuru bergi tulga'ya göre akp'nin bir oyunu olan olaydır. tulga'nın görüşü şöyle:

meclis'te 8. maddenin reddedilmesi tamamen akp'nin bir oyunudur. çünkü akp, ilerde bdp'nin kapatılma davası önüne geldiğinde ne oy kullanacaktır ? kapatılması yönünde oy kullansa kendisi ile çelişkiye düşecektir. kapatılmaması yönünde oy kullansa bu sefer tabanına bunu izah edemeyecektir. halbuki anayasa mahkemesi'nin yapısını değiştirerek kendisi garantiye aldıktan sonra bdp'nin kapatılmasını anayasa mahkemesi'nin üzerine yıkma gayretinden başka bir şey değildir.

bu akp'nin bir oyunudur. en ufak eleştiriye tahammül edemeyen sayın başbakan'ın bu kadar demokratik yaklaşması eşyanın tabiatına aykırıdır. esas oylama anayasa mahkemesi'nin oylaması'ndan sonra ortaya çıkacaktır.

bu da yazının linki: http://www.hurriyet.com.t...asp?yazarid=42&gid=61
(bkz: chp li ve mhp li vekillerin ağlaşarak kucaklaşması)
sol gösterip sağ vurmaktır.

asıl olan anayasa paketinde ki HSYK nın yapısını değiştirmeye yönelik maddeler ve yargı ile ilgili düzenlemerdir.

zaten yargı ile ilgili düzenlemer geçtiği takdirde akp kapatılma riskini ortadan kaldırmış olacaktır.

parti kapatma ile ilgili maddenin geçmemesi , halka bakın biz millet vekillerimize baskı yapmıyoruz mesajı vermektir.

başbakan erdoğan ın ve akp li millet vekilerinin her fırsatta bunu dillendirmeleri bu sebepledir.

bu oyunun içinde dtp de vardır.
gerekli olanın gerçek olmasıdır.
17. maddenin geçmesiyle statüko torunlarına büyük bir kapak olmuştur. Tayyip erdoğan ın Büyük yemini (8. maddenin reddi) muhalefet afiyetle yemiştir. Afiyet olsundur.

(bkz: durmak yok yola devam)