bugün

ne yapsanız beğenmeyen, yönetilmekten hiç hoşlanmayan, bunun olumsuz özelliği olarak da sadakat beklenemeyeceği düşünülen sevgili.
(bkz: alkolik sevgili)
Zor durumların başlangıcının göstergesi olup üstünde kocaman Anarşik a yazılı şeyleri giymeye bayılan kişi!
tüm paranızı, anarşi sembollü converse'lere harcamanıza neden olan müsrif sevgili.
anarşist kişinin anarşizmi nasıl gördüğüne bağlı olarak değişebilecek sevgili türü.
aslında çok değişmemesi gerekiyor ama çok fazla insan kendini anarşik yerine anarşist olarak tanımlıyor. anarşist kişi politik açıdan devlete ve onun tüm kurumlarına, her türlü hiyerarşiye ve toplumun sınıflara bölünmesine karşı çıkan insandır. anarşist olduğu için sadakatsiz olduğunu söylemek yanlıştır, sadakatsizse bunun başka sebepleri vardır. yönetilmekten hoşlanmadığı doğrudur ama "şurada buluşalım" derseniz "sen beni yönetiyorsun" şeklinde size kızacağını hiç sanmıyorum. *
kişi anarşistse ben kişinin sınıf ayrımını yaratan kapitalizmin* içinde bulunan kurumlara kazanım sağlamaya karşı çıkmasını beklerim. anarko-komünistse zaten karşıdır.
kişi anarşizm sembollü converse'ler alıyorsa ya devrime inanmıyordur, ya da anarşist değil anarşiktir. yani baskıya, insan ilişkilerindeki sahteliğe falan karşı çıkıyordur.
özgür aşkı benimsemiş insan tipolojisi. feminist olma ihtimali de yüksektir.
ruhu kamçılayan, bir türlü vazgeçilemeyen kişi.
- ya bırak onu asarlar

sözlük bünyesinde yazar olan eski sıfatını yakıştıramadığım gönüllerin eniştesi anarchist için sevgili denizimin yaptığı yorumdur. e iki anarşist birbirini bulmuştu ama. ah ulan devrim.