bugün

sekiz dokuz aydır tek bir şarkısını bile dinlememiş, neredeyse unutmuştum kendilerini.. unirock münasebetiyle tekrar dinleyeyim dedim. özlemişim gerçekten.. "zamanında ötesinde" bir müzik yapıyorlar.. konser nasıl olacak, düşüncesi bile heyecandan ellerimi terletiyor..
(bkz:the karelian isthmus
tales from the thousand lakes
elegy
tuonela
am universum
far from the sun
eclipse
silent waters
skyforger)
albumlerine sahip harika finlandiyali grup.dinledikce dinleyesin gelir bagimlilik yapar geceni gunduzunu onu dinleyerek gecirirsin.tales from the thousand lakes,elegy,silent waters,skyforger ozellikle dinlenmesi gerekir.her albumde illa hastasi kalinicak 2-3 parca cikar.

(bkz: forging the land of thousand lakes) adinda cikardigi 2 dvdlik Oulu konser kaydi vardir.almak nasip olmadi ama youtube dusen kismlarindan izledigime gore gayet guzel kacirilmamasi gerekir.
1 haziranda avrupada 7 hazirazanda amerikada yayınlanıcak yeni albümlerini açıkladılar adı:The beginning Of Times tracklist ise

battle for light
mermaid
my enemy
you ı need
songs of sage
three words
reformation
soothsayer
on a stranded shore
escape
crack in stone
beginning of time
heart s song(digipack bonus)
nisanda da single you need ı yayınlanıcaktır
başarılı gruptur. dinlenesi, sevilesi, sindirilesidir. 90'dan beri çok güzel işler yapmış adamlardır bunlar.
ben daha bifteğe büyük et derken bu adamlar ne işler yapıyordu yahu!

müzikte melodiyi besleyenin söz olduğuna inanmışımdır hep. söz güzel olursa müziğini taşır. müzik güzel olursa güzel sözü taşır. bu adamlarda hem söz hem müzik birbirini taşır. bu adamlar bu işi biliyor. bir örnek olarak:
(bkz: silent waters)
çölde bir vahadır.
The beginning Of Times albümünün ilk ep sini yayınlamıştır (bkz: you ı need)
fazlasıyla melodik geldi bana.güzel bir albüm olacağa benziyor.
The Beginning Of Times :
kesinlikle harika bir albüm olmuş.amorphis i amorphis yapan herşey içinde bu albümün
silent waters tan beri zaten yükselişe geçmişlerdi şimdi de doruktalar.kesinlikle dinlenmeli hani beğenmeyen olursa gelsin yüzüme tükürsün o kadar iddalıyım.
görsel
(bkz: evil inside)
http://www.youtube.com/watch?v=tb2gjwq1WXg&feature=mfu_in_order&list=UL amorphis boşaltır.
11.11.11 tarihinde istanbul'da izleyeceğimiz muazzam grup.

http://web03.biletix.com/search/TURKIYE/tr#amorphis
müziğine hasta olunası black winter day isimli bir parçaları vardır ki, fenadır.
(bkz: the white swan)
sadece my kantele şarkısını, hatta sadece bu şarkının giriş kısmını yapmış olsalar bile, müzik raflarının en tepelerinde ikamet etmelerine yeterli olabilecek bir grup.
eclipse ve silent waters albümleriyle tanıştığım nakaratlarını ve soundunu beğendiğim finli grup.
insanın ruhuna dokunabilen şarkılar yapan ve gerçek anlamda kaliteli müzik altyapısına sahip müzisyenleri ile "liseliler bilmez" ayarında bir grup.

zira ben de 3 yıldır dinleyip bir şey anlamaz idim, ta ki bu seneye kadar...
apocalyptica ile mukayese edilip duruluyor, ulan apocalyptica ya metal diyenin götünü sikerim, metallica parçalarını çello ile coverlayan tembel konservatuvar çocuklarını da bu gruptan üstün tuttunuz ya.
(bkz: goddess of the sad man)

Take me to the place i can sleep
Wipe away all misery
Turn my path away
From the mind tearing tragedy
Consuming range of vision

https://www.youtube.com/watch?v=EYn29LreOkQ
https://www.facebook.com/...is-Turkey/577452442283700

türkiye hayran sayfası açılmış olan grup.
hopeless days single ı nuclear blast adlı göt şirket tarafından youtube da yayınlanmış epic grup.
30 Nisan 2013'te Circle isimli albümü çıakrmışlardır. Şarkılar şu şekildedir.

1. "Shades of Gray"
2. "Mission"
3. "The Wanderer"
4. "Narrow Path"
5. "Hopeless Days"
6. "Nightbird's Song"
7. "Into the Abyss"
8. "Enchanted by the Moon"
9. "A New Day"
10. "Dead Man's Dream"
dinlendiğinde insan bünyesine hızla serotonin salgılatan, zihinde ise çok derin ve yüce duyguların tepişmesini sağlayan finlandiyalı metal grubudur. Tales from the thousand lakes albümleri ise efsanedir.
20 dakikadır şarkılarını dinleyip sıkılmadığım her türü denemiş grup. hayret doom, gotik metal de sevmem öyle. satanist işi onlar. *
1990 yılında kurulan en sevdiğim metal grubudur. Bünyesinde doom, gothic, melodik death, folk ve de progressive metal türlerini barındırır. O kadar severim ki her daim nick olarak kullanırım. Burası hariç.
Efsane gruptur. You i need şarkısı çohoş bence dinleyin bi.