bugün

sahil kentinde arabasıyla sabahtan akşama piyasa yapan gencin araba kullanırken sol kolunu camdan çıkarması neticesinde o bölgede cereyan eden hadisedir....
kişiye özel bi' yanık türü. ben şahsen ameleyim, amele yanığı oluyorum. normal biri olsam normal yanardım. öyle.
http://www3.bobiler.org/u...hotographs/197124690s.jpg
bayan versiyonu da budur.

[http://g.mynet.com/i/199/81455_0.jpg]
cızır cızır derinizi haşlayan yanık tipidir. ayrıca bu yıl açılışını yaptığımdır.
19 mayıs çalışmaları nedeniyle, bu sıralar ülkemin liselilerinin çoğunda olan yanık.
bugün itibariyle kızılayda askılı bluz ile gezme gafletinde bulunduğumdan sahip olduğum yanık türü.tabi eve geldikten 5 saat sonra izleri farkedip çığlık atmak kaçınılmaz.
atlet izi olmadan olmaz.
hele kumral insanların, güneşin, sıcaklığını ilk hissettirdiği zamanlarda katlanmak zorunda olduğu durum. kumral ten, çabuk etkilenir güneşten ve kararmaya başlar. e artık o an vücudunda nere açıksa ora kararır, kapalı yerler eski renklerini korumaktadırlar. tam amele yanığı işte.
dağcılarda da görülebilecek hadise. yaz kış farketmez, özellikle yüzlerinde farklı renk tonlarının oluşmasına sebep verir. sen çıko kadar, yürü bir o kadar saat, şehre inince millet sırıtsın sana mal mal.
en seksi bronzlaşma biçimidir.
Güneşin altında 5 saat çekim yaparsan olacak olan mutlu sondur. Bedavadan bronzlaştın işte.
yazın bütün yunus polislerin mücadele etmek zorunda oldukları durumdur.

bütün gün o güneşin altında motorsürmeleri dolayısıyla kolları kapkara olur ve üniformayı çıkaramadıkları içinde çözümü yoktur.
inşaatlarda atletle çalışan amelelerin yanış biçimidir. tamamen maganda tarzı bir yanıktır. komik ve saçma görünmektedir.
YOĞURT YA DA diş macunu yardımıyla acısı dindirilendir.
üzerinde atletle güneşin altında mal gibi oturduktan sonra, vücutta "ben malım" yazan yerin beyaz kalıp, diğer yerlerin nar gibi kızarması durumudur.
cumartesi günü kafa bimilyon halde güneş altında atletle çalışıp, dün ve bugün eserimi aynada gülmekten götüm patlayarak seyrettiğim en değerli varlığımdır.

sosyeteye rezil olmama ramak kalmıştır.
çalışan+güneş=amele yanığı
güneş ışığının ten ile teması neticesi bazı kısımların kısmen bronzlaşması güneş ışığı ile temas etmeyen derinin kendi renginde kalmasıdır.
amk koca yaz mevsimi geçti ayağımızı suya dahi sokamadık kaldı ki ne tatili ne 7 yıldız otelleri..
insan evladı ne oldum dememeli ne olacam demeli.
yılın ilk yanığını olduğum yanık türüdür. boğaz turunda soldan omuza vurmuş olan güneşle v yanığa sahip beyazlı kırmızılı ameleyim an itibariyle. acıyor.
yaz aylarının başlarında olmamız dolayısıyla önümüzdeki birkaç ayda insanlarda sıkça göreceğimiz yanık şeklidir.

gözlerinizden sakınınız. fazla bakmayınız. siz de amele yanığı olmamaya özen gösteriniz. malum çok can sıkar.
vücudumuzun bir bölümünün yanıp bir bölümünün yanmaması..atletle güneş altında kalındığında zuhur eder..etkisi bir yaz boyu sürer..
Kötü görünümü olan yanıktır. Hele yaz ayıyla kısa kollu izleri çıkıp mezuniyet gecesinde straplez elbiseden amele yanığının belli olma sebebidir.
görsel
12 saat gunes altinda calismanin sonucudur. hayata küstüm ulan. hayir isin kotu tarafi 1 hafta sonra sehir disina cikacagim su tiple, donuste hatun da ankara'ya gelmis olacak nasil bulusacagim, buna ek olarak aylardir arayip sormamis alakasiz bi arkadas arayip yarin gel bulusalim diyor. sansimi talihimi sikeyim evren bana karsi lan. yok mu sunun kisa vadede cozumu, psikolojik olarak cokuntudeyim. koca yaz 1gun disari cikiyorsun basina gelenlere bak hayret bisey ya.
edit: tum vucudu yak demeyin ankara burasi deniz kenarinda yakmadik bu vucudu.
her yaz kollarımın bir kısmının esmer bir kısmının bembeyaz olmasıyla oluşan yanık. sonbaharın sonlarında tekrar ten rengimin açılmasıyla kurtuluyorum.