bugün

milli eğitim bakanlığı tarafından tanınıp tanımadığı merak edilen okul. çocukların yıllarını bok yoluna harcamasınlar da siyasete alet edip...
olay kanunsuz bir olaydır. yani yasalarda türkçe eğitim dışında eğitim yasaktır. zaten devletten izinsiz, keyfi yapılan bir çalışmadır bu. nasıl boş buldukları yere gecekondu dikiyorlar, nasıl kaçak elektrik kullanıyorlar aynı hesap ve;

KAYMAKAMLIK UYARDI: YASAL iŞLEM YAPILACAK

"Bu arada Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban’ın imzasıyla bir uyarı yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “15 Eylül Pazartesi günü Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde Kürtçe müfredat ile eğitim ve öğretime başlanacağı yönünde çalışma yapıldığına dair bilgi alınmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda başlanacağı belirtilen faaliyet konusunda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, ilçe Kaymakamlığı'na herhangi bir başvuru yapılmadığı gibi herhangi bir iznin verilmediği tespiti yapılmıştır. Bilindiği üzere vatandaşlarımızın eğitim öğretim hakkı Anayasamızın 42. maddesinde düzenlenmiş olup, eğitim öğretim faaliyetlerinin kanun ve yönetmeliklerle düzenleneceği ilaveten belirtilmiştir. Ayrıca ilgili kanunlarda suç teşkil eden fiilde bulunanlara ilişkin uygulanacak müeyyidelere de yer verilmiştir. Bu nedenle yukarıda belirtildiği üzere son günlerde yazılı ve görsel basında yer alan ve yapılacağı yönünde duyumlar alınan 'Kürtçe müfredat ile eğitim ve öğretime başlama' faaliyetinin adı geçen Eğitim Destek Evi'nde başlatılmasının kanunsuz olduğu, söz konusu faaliyete başlanması halinde ilgililer hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağının bilinmesi hususlarını önemli tebliğen rica ederim."

not: ayrıca amed ne amına koyim, amed diye bir yer mi var?!
kürtlerin, yoğun yaşadığı bir bölgeye, kürtçe okul açmak bir mantık hatasının ürünüdür. kürtlerin yoğun olmadığı yerlerde ise talep olmayacağı için kapanmayı tadacak okuldur. neresinden bakarsan bak, okul falan değil bir şeyleri kanıtlamaya çalışan amaçsız bir kurumdur.
savcılık ve milli eğitimin soruşturma başlattığı korsan okulmuş meğer.