bugün

kişinin görsel ve işitsel illüzyonlarla karakterize durumda olması, etrafındaki nesneleri olduğundan daha büyük veya küçük görmesi(makropsi-mikropsi), olmayan sesleri duyması, tad alma duyusunda değişme ve bozulma, zaman kavramında bozulma ile seyreden depersonalizasyon hastalığıdır.

(bkz: alice in wonderland syndrome)
etrafında koşturan minik minik adamlar top oynayan minik minik kadınlar görmek, ağaç dallarının hepsinin sana el salladıklarını görmek, bulutların bir delikten yere aktığını görmek, martıların kanatlarının geçtikleri heryerde gökkuşağı izleri bıraktığını görmek, doğanın bilhassa gökyüzünün kendine has melodik sesini dinlemek, aklının odalarında koşturmak bu sendroma verilebilicek bir kaç örnektir.
uzun sure white rabbit* takip eden/dinleyen sanssiz insanin dusecegi sendromdur. beyaz tavsanlar ne zaman mutluluk getirdi ki zaten, ruyaya bile girmeyesi.
Alice: Hangi yoldan gideyim?
Tavşan: nereye gittiğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin bir önemi yoktur.
aynı zamanda makropsi, mikropsi, lilliput görüşü olarak da bilinen sendrom.
çeşitli nesneleri veya kendi bedenini olduğundan küçük ya da büyükmüş gibi algılama, çevreden gelen sesleri olduğundan farklı duyma ya da arabaların veya insanların normalden çok daha hızlı hareket ettiklerini görme şeklinde türlü türlü algı bozuklukları ile seyreden sebebi tam olarak açıklanamasa da migren, epilepsi ve beyin tümörü olan insanlarda daha sık rastlanan garip sendrom. yıllar önce önce ilk kez okuyup '' hadi canım sanki kaç kişi de görülüyor böyle bir şey'' diye düşünüp itibar etmediğim; geçenlerde arkadasımın yanıma gelip ''sana bir şey sormak istiyorum: ya ben bazen seni çok küçük görüyorum, elim ayağım ufalmış gibi hissediyorum bir de geçen yanımdan fişek gibi bir köpek geçti, bunlar sen de de olur mu hiç'' dediğinde ''lan!!!'' deyip kalakaldığım sendromdur.
nesneleri olduğundan çok büyük veya çok küçük algılama sendromu.alice harikalar diyarında'nın yazarı lewis carroll aynı hastalığa sahiptir.
stabil algı bozukluğudur.
depersonalizasyon hastalığı.
Zaman, boşluk ve vücut imajının çarpıklaştığı rahatsızlık. Kısaltması AIWS'dir, mikropsi olarak bilinir. insanın görsel algısını etkileyen sinirsel bir şaşırtmacadır. Bu rahatsızlıktan muzdarip kişiler, insanları, beden uzuvlarını, hayvanları ve hayvan olmayan nesneleri gerçekten oldukça küçük algılarlar.

Genel olarak uzakta görülen bir nesne aynı zamanda yakında da algılanabilir. Mesela, köpek, bir fare ebatında görülebilir ya da normal bir araba ölçeğe çekilmiş gibi görülebilir. Bu durum bizi başka bir isme yönlendirir. Lilliput görüşü ya da Lilliput halüsinasyonları, Jonathan Swift’in Gulliver’in Maceraları’ndaki küçük insanlardan adını almıştır. Bu durum sadece algı terimlerindedir; gözün mekaniği etkilenmez, sadece gözden geçirilen bilgilerin beyindeki yorumu etkilenir
Alice Harikalar Diyarında Semptomu (AIWS), 1955 yılında ingiliz Psikiyatri Uzmanı John Todd tarafından tanımlandı.

AIWS ile yaşayan insanlar makropsi (eşyaları büyük çok büyük görme), mikropsi (eşyaları çok küçük görme), teleopsi (eşyaları kendinden çok uzakta görme) ve pelopsia (eşyaları kendine çok yakında görme) durumlarının bir kombinasyonunu yaşıyorlar.

kaynak ve ayrıntılı bilgi : ntv , uplifers
Tam çözemedim yıllardır ama sanırım genelde yorgun olupta yatağa yattığımda oluyor. Güzel bir gösteri oluyor bana baktığım neredeyse her obje büyüyüp küçülüyor. bir hastalık sanırım ama şuana kadar zararını görmedim bu yüzden doktora gitmeyide hiç düşünmedim ama bendeki sadece görsel yani enteresan sesler filan duymuyorum, nadirde olsa gündüzleride olmakta.