bugün

Gayet zevkli ve guzel bir seydir.
Türkülerin dini, mezhebi, ırkı olmaz. Ayrımcı söylemi.
Bir derdim var bin dermana değişmem ve ervah- ı ezelde favori türkülerim.
ali sevilmez mi hey dost deli misin sen;

https://www.youtube.com/watch?v=kTerd38QC_4
şah ismailin antolojisinin hastasıyım.azeri türkçesi ile yazdığı şiirler çok hoşuma gider.bestelenmiş halleri de güzeldir.işin ilginç tarafı yavuz un şiirlerini farsça şah ismail in türkçe yazmasıdır.bulundukları coğrafya bakımından ters bir durumdur.
ırkçı söylemidir.
alevi türküsü mü emin değilim ama şu sıralar youtube'da bol bol zahit bizi tan eylemeyi dinliyorum.
Sadece alevi türküleri değil de, doğu türküleri dinlemenin tadı der susarım. Atandım 5 ay çalışabildim görev yerimde. Ama öyle güzel türküler öğrendim ki bu süreçte çevremden, öğrencilerimden. Nöbetçiyim, sınıflarda akıllı tahtadan şarkı vs açmak yasak. Kapatmam gerek ama öyle de güzel türküler açıyor ki vicdansızlar * sınıfta oyalanıyorum biraz daha geç kapatayım diye. Bambaşka bir kültür, hassas kalpli insanları çok etkiler en çok da.

Edit: corona yüzünden sadece 5 ay :(
bağlama enstrumanı ile ilgilenen birisi olarak, sıklıkla yaptığım şeylerden biri.

alevi değilim. alevi nedir sünni nedir, detaylıca bilmiyorum ama

"Ali bizim şahımız
Kabe kıblegâhımız
Miraçtaki Muhammed
O bizim padişahımız"

diyen bir türküyü alevi mi söylemiş, sünni mi söylemiş ne farkeder? deyişleri eğer sözlerini irdeleyerek, anlayarak dinler/okur iseniz, çok derin anlamlar bulabilirsiniz. bağlamada icra edilmeleri de pek hoş, bir o kadar da zordur.
insanı rahatlatır tüy gibi yapar,doğma büyüme bu şarkıları bir kere bile dinlememiş adam çok şey kaybetmiştir.. her bi sözü bir kitap mahiyetindedir.
(bkz: alevi bektaşi nefesleri)
hepsi türkün türk kültürünün ürünüdür. türküler türkçenin saflığını duruluğu koruyup kollamıştır.
bütün türkü dost diye diye bitiyor zaten insan biraz oturur söz yazar.
gerçekleştirmediğim ve gerçekleştirmeyeceğim eylem.

alevilerle ilgisi yok, ben türkü sevmiyorum.
alevi türküleri sadece rakı içerken dinlenilir onun dışında vasat ötesidir, aynen.
Zevkle bayılarak yaptığım aktivite.

Birçoğunda kendimden geçiyorum müziğe kaptırıyorum kendimi.

iyi ki bu güzel ülkedeyiz selam olsun.

Dinlemek isteyen için

Özlem özdil - kainatın aynasıyım.
En sevdiğim şey. Alevî deyişlerine bayılıyorum.