bugün

insanı derin düşüncelere gark eden durumdur.

bilindiği üzere bu elemanın memurluk yaptığı yok, bankamatik memuru olarak 7/24 sözlükte ve daima trollüklerle meşgul.

misal normal bir yurttaş akp'yi, chp'yi vs dilediği kadar savunabilir. bunda beis yok ancak bir devlet memuru, mesai saatleri içerisinde milletten aldığı paralarla millete hizmet etmesi gerekirken sözlüklerde sürtüp bir partinin trollüğüne mesai ayıramaz. bu hem vatana hem millete ihanettir. çünkü bunun cebine giren para her kesimden yurttaşın alnının terinden elde edilir.

merakım şu. yarın iktidar değişimi gerçekleştiğinde bunun gibi troller tek tek tespit edilerek devletten atılacak mı, akabinde devlet görevi sürecinde gerçekleştirdiği trollük faaliyetleri tespit edilerek(bilişimciyim, bunu tespit gerçek manada dakikalık iş) bu süre zarfında kendisine ödenen tüm paralar faiziyle beraber geri istenecek mi.

olması gereken bu zira.
Atılmaz, yeri değiştirilir. Belki sürülür. Ama atılmaz.
bu eleman devlet memuru olarak sözlüklerde sürterken özellikle öğretmenlerle ilgili başlıklarda öğretmenlere karşı neler neler söylüyor, okunabilir.

nasıl saldırıyor.

böyle bir devlet memuru olabilir mi, soruyorum. o öğretmen her gün yüzlerce velinin çocuklarıyla ilgilenir, ders verirken bu eleman sözlükten çıkmadığı gibi bu öğretmenleri hedef alıyor.

bu nasıl memur arkadaşlar?
iktidar değişirse misal oy oranı olarak en kuvvetli aday chp olduğu için söylüyorum bugün akp için yazdıklarını chp için, chp için yazdıklarını da akp için yazacağından herhangi bir sıkıntı yaşamayacaktır.

partizanlık iğrenç bir şey hep söyledim hep söyleyeceğim. bir insan ister akp li ister chp li ister mhp li fark etmez körü körüne partizanlık yapıyorsa hem karakter eksikliği vardır hemde çok kolay alınıp satılabilir. eğer senin oy verdiğin x partisi iğrenç iğrenç işlere giriyorsa ve sen bunu bildiğin, kavradığın halde hala o partiyi ölümüne savunuyorsan ahlaksal olarak ciddi problemlerin vardır. masklavi özelinde söylemiyorum kendisini "insan" olarak sınıflandıran herkes için durum budur..
tabi lan deli misin?
Yesil pasaportun da var mi lan?

Bazilari hep hava atiyor da ondan sordum. Swh.
Devlet memurlarını işten çıkaramazlar kolay kolay.

Ben masklavi’yi belediye memuru diye biliyorum. anca belediye el değiştirirse işten çıkartılır.

Bu işler böyle çünkü. Belediyede torpilin partisi yoktur hepsinde torpil var. Masklavi çıkar yerine chp’li başkanın tanıdığı torpille iş başına gelir.
--spoiler--
Yesil pasaportun da var mi lan?
--spoiler--

yok kanka, belediyelerde başkan izniyle alınabiliyor ona da torpil gerekiyor.

haydaaa halbuki ben torpilliydim niye yok ki acaba?
o kadar kolay çıkarılır ki.

tek kanun geçirilmesine bakar.

" devlet memuru görevi süresince parti trollükleri yaptığı tepsit edilen, vatandaşa hizmet etmesi beklenirken vaktini bu tür trollüklere ayıran herkes hangi partiye trollük yaptığı fark etmeksizin devletten atılır. trollük faaliyetlerine başladığı tarihten günümüze elde ettiği her türlü devlet geliri ve varsa yan gelirler faiziyle beraber geri alınır. "

tek bir khk'ya bakar.

bitti.

farkında mısınız bilmem ancak bu bir suç. devlet memuru herhangi bir partiyi destekleyemez, siyasi görüş belirtemez. eleman siyasi görüş belirtmeyi geç doğrudan trollük faaliyeti yürütüyor. devlet görevinden çok bu tür faaliyetlere zaman ayırıyor. bu doğrudan çok çok büyük bir suç.

yani khk geçirmeye bile gerek yok mevcut kanunlar da bunu atmak ve cebine giren her kuruşu faiziyle geri almak için yeterli.

tabi şimdi diyebilirler. ama o da görüş belirtiyor şu da görüş belirtiyor o da memur bu da memur. evet, zaten biz bu dönemde başınıza bi şey gelecek demiyoruz. yarın iktidar değiştiğinde ve kanunlar gerçek manada uygulanmaya başlandığında gereği yapılmaya başlanacak mı, bunu konuşuyor, bunu talep ediyoruz.
Belediyede sozlesmeli memursa aninsa himalayalar'a kadar sutlarlar ama kadrolu ise surundurur en iyi ihtimalle geri plandaki zabita islerine verirler.
mevzu bir yerlerde torpille iş bulmuş olmak değil. bu zaten ülkede her yönüyle kanıksanmış mesele. o ayrı bir fecaat ve elbette o da düzelmeli.

buradaki konu, elemanın işle alakasının olmayışı ve daima sözlük/parti trollüğüyle meşgul oluşu.

sen troll ol diye mi sana bu para ödeniyor. ya iş yap ya uza devletten. sözlükte işin yok. var diyorsan da işte onun da kanunda yeri yok. günü geldiğinde hesabı muhakkak sorulacak, sorulmalıdır.
Sevgili sari renkli yazar, belediyede kadroya gecmek demek devlet memurusun artik demek.

Belediyelerde kadrolari acan da ic isleri bakanligidir. Bakanlik, bazi zamanlarda kadro icin alim yayinlamasi yapar resmi gazetede.

Bu yuzden torpilin de olsa kadro icin ic isleri bakanliginin alim yayinini beklemek zorundasin.

Ha bahsettiginiz taseron kadrosu ise onu bilemem ama o da kadrolu devlet memurlugu degil.
bırakın içimizden biri devletten gelen düzenli maaşa sahip olsun.
bırakın da yaşayalım, hasretiz yaşamaya biz... çok arabesk dinliyorum iki gündür.
ulan senin yaptığın iş ise burada bi dünya adam her gün aynı şeyi yapıyor. onların cebine niye devlet para koymuyor.

eleman hem benim vergimle gırtlağını doyuruyor hem bana parti propagandası yürütüyor.

var mı ulan böyle bir anlayış?!

bir de bu adamlar biz dindarız diyor kul hakkı öğretmeye kalkıyor bize.
--spoiler--
sen troll ol diye mi sana bu para ödeniyor. ya iş yap ya uza devletten
--spoiler--

iş yapıp yapmadığımı bırak da vatandaşlar değerlendirsin, 1000 km öteden sen değil. aynı bedduayı edeceğim, yaptığınız iftiralar çocuklarınızdan çıksın.

ha bu arada ben burada malum partiyi öven entryler girsem iş yapmam yerine entry girmem hiçbirinin umrunda olmayacak, tam aksine şakşaklayacaklar beni sürekli. bunu kendileri de biliyor.
bakın arkadaşlar. ey ahali.

sizin gördüğünüz o furkan şu bu, emin olun bu tür trollerin yanında çok daha ufak ve etkisiz.

çünkü o 1 kişi. hitap ettiği kişi sayısı belli.

bunun gibi troller ise binlerce, onbinlerce.

bizim önümüzde sadece bu örnek var.

daha bunun instagramı, tiktok'u, youtube'u, twitter'ı sayısız mecrası var. buralarda da bunun gibi faaliyetler yürüten onbinlercesi var.

bunlar, adını bildiğiniz trollerden çok daha tehlikeli. çünkü o troller en azından devletten maaş almıyor. bunlar hem paranızı sömürüyor hem size saldırıyor.
--spoiler--

sevgili sari renkli yazar, belediyede kadroya gecmek demek devlet memurusun artik demek.

belediyelerde kadrolari acan da ic isleri bakanligidir. bakanlik, bazi zamanlarda kadro icin alim yayinlamasi yapar resmi gazetede.

bu yuzden torpilin de olsa kadro icin ic isleri bakanliginin alim yayinini beklemek zorundasin.

ha bahsettiginiz taseron kadrosu ise onu bilemem ama o da kadrolu devlet memurlugu degil.

--spoiler--

Peki nasıl bu kadar kolay eski adamları çıkarıyorlar? Mesela akp’den chp’ye geçmiş bir belediye örnek diyelim. Öyle hemen çıkartamadılar üzerinden bir 7-8 ay geçmesini beklediler ama kadrolu bütün akp döneminde alınan adamları çıkartıp chp’li adamları işe aldılar. Taşeronları zaten en başında gönderdiler.

Bir de bildiğim kadarıyla belediyelerde eski dönemden kalan kadroluları istifa ettirmek için yıldırma taktiği uyguluyorlar. Mesela bilmem ne daire başkanının görevini değiştirip temizlik görevlisi vs. Yapmak gibi.
şerefli, liyakatli türk çocuklarının doldurması gereken kadroları bunun gibi neidüğü meçhul troller dolduruyorsa orada çok büyük bir kul hakkı ve vatana ihanet söz konusudur arkadaşlar.

birileri artık ortaya çıkıp bütün bu düzenlerini başlarına yıkacaklarını ilan etmeli ve bugüne dek ceplerine sokulan her kuruşu faiziyle beraber geri almalıdır.

üstüne, bu trolldür diyip siciline işlenmeli ve yarın iş aradığı her ortamda karşısına çıkarılmalıdır.

bu trolldür' yazısını gören işveren de bunun yüzüne bakıp; tamam, bu kul hakkı yiyor, bu milletin parasını cebine indirip haksız kazanç elde ediyor diyip kendinden uzak tutmalı.

bunlar normal değil ve normalleştirilmemelidir.

kaç öğretmen adayı atanamadığı, işsiz kaldığı için intihar etti. kaç insan kendisini marmaray'ın önüne attı geleceğini umutsuz ve çaresiz halde gördüğü için.

tüm bu insanlar, bizim insanlarımız. evladımız, abimiz, kardeşlerimiz.

bunun gibi troller ise hem sizin cebinizdekine göz diken hem de size propaganda yürüten dış mahsüller. bunlardan arınmamız gerekiyor.
--spoiler--
peki nasıl bu kadar kolay eski adamları çıkarıyorlar? mesela akp’den chp’ye geçmiş bir belediye örnek diyelim. öyle hemen çıkartamadılar üzerinden bir 7-8 ay geçmesini beklediler ama kadrolu bütün akp döneminde alınan adamları çıkartıp chp’li adamları işe aldılar. taşeronları zaten en başında gönderdiler.

bir de bildiğim kadarıyla belediyelerde eski dönemden kalan kadroluları istifa ettirmek için yıldırma taktiği uyguluyorlar. mesela bilmem ne daire başkanının görevini değiştirip temizlik görevlisi vs. yapmak gibi.
--spoiler--

Son paragrafindan baslayayim. Dedigin gibi yildirma politikasiyla zorla istifa ettirme ya da kidem dusurme. Ornegin sosyal isler muduruyken, zabita memurluguna dusurulmek..

ilk paragrafina istinaden de cok ornek verilebilir. Yuz kizartici sucdan atarlar. iftira edip atabilirler. Gorevi kotuye kullanmaktan atabilirler vs.. bunlarin ornegi coktur.

Yakin bir akrabam sayesinde bu belediyelerde donen her turlu rezil ve pislik isleri ogrendik cok sukur.
Gördüğü lüzum üzerine hemen CHP'li olur. Erdoğan'ı eleştirir.
Bu arada kadrolu belediye calisanlari devlet memuru olduklari icin tayin de olabiliyorlar.

Ornegin chp adana belediyesinden mugla chp belediyesine tayin olabilirsin ama bu surgun olarak da olur, odul olarak da, torpil olarak da...
--spoiler--

iş yapıp yapmadığımı bırak da vatandaşlar değerlendirsin, 1000 km öteden sen değil. aynı bedduayı edeceğim, yaptığınız iftiralar çocuklarınızdan çıksın.

ha bu arada ben burada malum partiyi öven entryler girsem iş yapmam yerine entry girmem hiçbirinin umrunda olmayacak, tam aksine şakşaklayacaklar beni sürekli. bunu kendileri de biliyor

--spoiler--

kanka senin çalışıp çalışmadığını sorgulayanlarda "vatandaş" ya ondan soruyorlar * hee bir de ben sana orduda yaşıyorsun neden sürekli ibb hakkında entry giriyorsun sana ne dediğimde ne demek banane diyordun ya onuda hatırlatmak istedim sen 1000 km öteden karışma deyince.. istanbulu da bırak biz istanbullular düşünelim değil mi bak dediğime geldin kendi elin ile. la ben doğdum doğalı 40 küsür senedir istanbulun merkezinde yaşıyorum sen benden çok istanbul hakkında entry giriyorsun girme o zaman bırak da istanbullular yazsın ?
Kadrolu memur atılmaz. Konudan bağımsız ve kim olduğunu bilmeden diyeceğim bu.
--spoiler--
kadrolu memur atılmaz. konudan bağımsız ve kim olduğunu bilmeden diyeceğim bu.
--spoiler--

Normal sartlarda evet. Zaten kanunda devlet memurunun hangi sartlarda atilacagi acikca belirtiliyor.
--spoiler--
Kadrolu memur atılmaz. Konudan bağımsız ve kim olduğunu bilmeden diyeceğim bu.
--spoiler--

khk ile çok rahat atılır. gerekli khk'nın çıkarılması kafi. bu yönde bir khk geçirilirse hepsi paket olur. geçirilmeli de.

devlet memuru bana siyasi propaganda yapamaz. memurluğu bırakacak, gelecek sıradan vatandaş olarak karşımda konuşacak.

benim paramla bana artistlik yapmayacak.