bugün

gaziantepli olması, benim ve (sanıyorum) bir çok gazianteplinin gurur duyduğu bir durumdur.
saygı duyulması, okunması gereken gerçek ve kaliteli bir yazardır.
bana göre türkiyenin en iyi polisiye/gerilim romancısıdır
süper bir polisiye roman yazarı. romanlarının en büyük ortak noktası katilin neredeyse kitabın son sayfasına kadar belli olmamasıdır. ve genellikle katil hep en umulmadık kişi çıkar. etnik unsurları daha az kullansa daha çok severek okuyacağız kendisini.
(bkz: arkadaşım)
kavim zirve yaptığı kitaptır.
Beyazın görünmez hali adlı sözlük yazarının üniversite yıllarındaki favori polisiye roman yazarı.
marmara üniversitesi fransızca kamu yönetimi mezunudur.
her gördüğümde nedense bana ahmet kaya'yı hatırlatan, türkiye'nin suanki en iyi polisiye roman yazarı. her kitabını mutlaka karısı ve kızına armağan eder; bunun yanında kitabın hazırlanışında emeği geçenleri de asla teşekkürsüz bırakmaz. neredeyse her romanı sinemaya uyarlanacak kalitededir. (bkz: sis ve gece) görmek isteyenler kendisini nevizadede bulabilir.*
türkiye' deki en iyi polisiye roman yazarıdır. neden ahmet ümit diğerlerinden daha iyidir? çünkü her romanında bambaşka bir konuyu işler. evet bir tarzı vardır ve her zaman en masum görünen kişi katil çıkar. iki romandan sonra bunu herkes tahmin edebilir; ama çok büyük bir araştırma sürecinden sonra yazar romanlarını. patasana' yı okurken arkeoloji okusaydım, tabletleri bulup birinci elden okuyabilseydim dersiniz. beyoğlu rapsodisi' nde belki binlerce kez geçtiğiniz noktaları öyle bir tarif eder ki siz bile şaşar kalırsınız "orası öyle miydi?" diye. bab-ı esrar' da konya' nın ne kadar düz, ne kadar yalın bir şehir olduğunu bildiğiniz halde gidip görmek, mevlana' yı yerinde öğrenmek istersiniz. kavim' i okuduktan sonra süryanilkik hakkında günlerce araştırma yapmaya yönlendirir. gibi, gibi... çalakalem yazmaz romanlarını, her biri büyük bir araştırmanın ürünüdür. yeni bir roman bekliyorum kendisinden. hadi artık... *
16 mayıs 2009' da saat 15.00-17.00 arasında kadıköy akmar pasajı' ndaki nazım kitabevi' nde imza günü olan yazar, hatta en sevdiğim yazar. ben %90 ordayım, beklerim. *
eşi için "29 yıllık karım, 31 yıllık sevgilim" diyen insan harika konuşmacı, iyi yazar..
Tüm romanlarını okuduğum tek yazar.
hep sonunda şok olduğum, kitaplarını en fazla 3 günde bitirdiğim olağan üstü polisiye yazarı.
kitaplarında hiçbir mantık hatasına rastlamadığım polisiye yazarı.bi süre sonra kitaptaki karakterleri gerçek hayatta aramaya başlıyosunuz.
Gördüğünüzde yazarı inşaat işçisi falan sanırsınız. Çok mütevazi ve kral insandır. Ayrıcana da akranımdır. Dün gece onun kitabını okudum. Geçen ay Didim'de kitaplarını imzalıyordu sahilde. Evet, iyi de bir aile babasıdır.

(bkz: Aşk Köpekliktir)
roma imparatorluğu'yla da ilişkili yeni kitabının çıkmasına ramak kalan ünlü polisiye yazarı.
her kitabı özenle ve bir çırpıda okunur kanımca.
sanırım memleketimizdeki en iyi polisiye yazarı.
kurguları genelde mükemmeldir. anlatım iyi, edebi yön kuvvetli sayılabilmektedir. mantık hataları nadirdir.
ve sahiden çok orjinal hikayeleri vardır.

eğer agatha cristie haricinde dünya çapında yazar tanısaydım, bu alanda dünyanın en iyisi diyebilirdim.

ama şunu diyebilirim ki; çeviri farkından dolayı da olabilir fakat okuduğum ahmet ümit kitapları agatha cristie kitaplarından sahiden daha iyidir.
marksizm ile doğu düşünce geleneklerini birleştirme çabalarının moda olmasından kelli kervana katılmaktan ayrı durmamış zat-ı muhterem. velhasıl zor iş şu cambazlık.
kavim adlı romanında ve çıplak ayaklıydı gece kitabındaki kitap katili öyküsünde başkomser nevzat ve yardımcısı ali karakterlerini kullanan yazar.
merak ettiğim nokta, acaba bu karakterleri başka kitaplarında da kullandı mı ve bu karakterler gerçek hayyatta da var mı, yakın tanıdığı mı ?
polisiye türün kaliteli yazarıdır. kitaplarında oluşturduğu kurgu ve kurgunun devamlılığı kusursuza yakın olup; eserleri dünyaca ünlü yazarlrın eserleri kadar güzidedir.

yarattığı komiser nevzat karakteri ise başlı başına bir fenomendir.
küçük Dan Brown diye tanıdığım ve her seferinde büyük bi heyecanla kitabına başladıgım yazardır.
beyoğlu rapsodisi ve bab-ı esrar kitaplarını okuduğum, ikisine de ayrı ayrı bayıldığım, kaliteli yazar.
beyoğlu rapsodisinde ilginç gelişme ve sonuçlarla insanı şaşırtan, bab-ı esrarda ise sevdiğim bir konu olan tasavvufu ince ve insanı sıkmadan(tasavvufta bu o kadar kolay değildir, insanlar çabuk sıkılabilir) işleyen, mistik bir havası var.
bugün bir şekilde fırsat bulup okulumda karşılıklı sohbet etme fırsatını yakaladığım yazar. açık sözlü, eleştiriden sakınmayan, kaliteli bir yazar gerçekten.
türk polisiye romanının ender iyi yazarlarındandır.
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/15216681.asp?gid=59