bugün

kemal kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimi tarihinde tatilde olacak vatandaşlara hitaben yaptığı veciz konuşmanın vurucu cümlesidir.
türk insanının emir kiplerinden haz etmediğini bilmeden sarfedilen cümledir.
konuşmanın devamı daha vahimdir.
görsel

kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26804437.asp
Sandığa gitmeyi unutan adamın özlü sözleri. Sana hâlâ itibar eden var mı acaba?
(bkz: Al birini vur ötekini)
Taklitler, asıllarını yaşatır. Kime özeniyorsun kk?
"tıpış tıpış gelecek."

boys anılar
kemalist koyunlara çobanlarından uyarı cümlesi.

tıpış tıpış gidip ekmel e vereceksiniz demiş çobanları.

birde ak parti seçmenine koyun diyorlar.

esas koyun belli oldu!
eğitim ve gelir düzeyi yüksek seçmenin oy vereceği tek parti liderinin haklı talebi. adamın tuzu kuru. oyunun fotoğrafını çekip karşılığında alacağı çeyrek altına minneti yok, aman sabahlar olmasın modundan çıkıp sandıktı pusulaydı uğraşası gelmeyebilir diye biraz duyarlılığa davet edilebilir. olur böyle şeyler.
ADAM GiBi TIPIŞ TIPIŞ SANDIĞA GiDiP EKMELEDDiNE OY VERECEKSiNiZ: kemal kılıçdaroğlu nun KEMALiST KOYUNLARA HiTAP CÜMLESi. koyun kim belli oldu.

bbp neyse de zira bu sıralar cematle vals yapıyorlar, mhp li kardeşlerime yakıştıramıyorum.

chp ile aynı çatının altına girmelerine.

önceden diyordunuz ki, erdoğan bdp yi destekliyor. son iki gündür kazanı ayağı hiç öyle değilmiş anladık. bdp kanadından gelen açıklama, chp nin bize seçim ortaklığı teklif ettiği yönündeydi.

şimdi de ekmel in selahattine kardeşim diye hitap etmesi.

buyur burdan yak.

neyse benim derdim kemalistlerle.

koyun kimmiş gördünüz mü la? tıpış tıpış gideceksiniz diyor çobanınız. içinize sinmese de ben dedim oldu mantığıyla vereceksiniz!
Kemal kılıçdaroğlu'nun yıllar içerisinde tayyip erdoğan'a dönüştüğünün kanıtı olan cümledir. şu videoyu izleyin allasen, adam tayyip erdoğan'ın çırağı gibi lan...
not: ikisini de sevmiyorum.
kılıçdaroğluna yakışmamış sözlerdir. sen demi tayyibe özendin be adamım.

böyle hatalar yapma onun kitlesi sever öyle şeyleri ama senin kitlene ters.
chpde iplerin gerildiğini gösteren açıklama. kılıçdaroğlu belli ki partiyi yeniden dizayn etme sürecinde karşısında duranları elemine etmek istiyor. hatta şu anda onları yeniçeriler gibi gördüğünden de eminim. ancak bence şimdiden cumhurbaşkanlığı seçiminden sonrasını düşünmesi kendisinin hayrına olur. ava giderken avlanma ihtimali var çünkü.

chp, yapısı gereği diğer partilere benzemez. ecevit gibi bir adam bile dönemin rüzgarı da arkasındayken bu partiyi değiştirmekte çok zorlanmıştı. bunu unutmamak lazım. kılıçdaroğlu ise akıntının tersine kürek çekiyor. tüm bunları da kendisinin mansur yavaş, ekmeleddin ihsanoğlu vs gibi hamlelerini destekleyen birisi olarak söylüyorum. chp mazisiyle yüzleşmek zorunda olan, ama bunu yapmaya hiç niyeti olmayan bir parti durumunda şu anda. kılıçdaroğlu, chp içindeki tüm bu dönüşüm sancısını ve gerginliğini kendi üzerinde topluyor zaten. bu seçimlerde büyük bir hezimet yaşanırsa (rtenin ilk turda seçilmesi gibi) üzerinde biriken yük patlama noktasına gelir. işte o zaman kendisinin bugünkü konuşmaları, sertleşme çabaları tekrar tekrar yüzüne vurulur.

neden böyle yapıyor bu adam diye sorarsanız, bence akıl verenleriyle ilgili biraz. ama ona akıl verenler chpyi ne kadar biliyor, orası muamma.
tatilcilere yapılan çağrıdır.

(bkz: tatilcilerin chp li olması)

(bkz: siz yanacak öbür taraf cayır cayır)
buu eksi sozlukteki basliklar 2 dk sonra burdada oluyor onu farkettim.
(bkz: #24464692) . gider de oyumu verirdim size .
günahımı bile vermem kirletirsiniz.
partiler tüzüğünde genel baskanın fikirleri üyelerin hepsine bir nevi emir gibidir. ama su da bir gercek ki her insanın özgür düşüncesi var. sonuçta o partiye üye olmanız o partinin tüm savlarını kabul ettiginiz anlamına gelmez.

bakın dünyada siyasi zekaya sahip 2 milyar insan varsa 2 milyarının da fikri farklıdır. bir çok siyasi parti vardır ve insanlar o partilerin her savına tamamen %100 uymaz. sadece büyük ölçüde uygun olurlar diyebiliriz. yani siz chp li iseniz %100 benimsemiş olduğunuz anlamına gelmez kendinizi en çok chp ye yakın hissettiğiniz çıkar buradan. bunu düşünürseniz, sayın chp başkanının tüm fikirlerini aynen olduğu gibi kabul etmeniz bir kere demokrasiye ve liberal özgür kişiliğinize aykırı.

ne yani sayın kilicdaroglu eğer çatı aday diye sarıgül'ü çıkartsaydı deniz baykal tıpış tıpış oy mu verecekti sarıgül'e ? her partide olduğu gibi chp'de de bir dikta sistemi ve hiyerarşi mevcut. mhp zaten bahçeli'yi basbug görür halde ve onun her lafının arkasında. erdoğan partinin kurucusu ve yıllardır ülkenin basında. parti icinde adeta bir ilah. kilicdaroglu da lafını fazlasıyla geçirmeye başlamış gibi bunu partiyi yeniden kuran baykal da yapmıştı bi aralar. hdp denen pkk nin partisi ise es baskan muhabbeti ile demokrat bir görünümde çünkü hepsi aynı düşüncelere sahip ve parti icinde hiyerarşi kurmadan hareket ediyorlar. birinin değil hepsinin lafı çıkıyor tabi. ama bu onların hain ve de bölücülük amacıyla tek vücut olduklarını saklamaz.

nitekim kimse tıpış tıpış oy verme zorunluluğunda değil. burası muz cumhuriyeti değil. partiler yasasindaki ve iç tuzugundeki 'baskanın her dediğine uyulmak zorunda' tarzı ibareler 21. yüzyıla uymuyor onu da kaldırmayı akıl etsinler lütfen.
kemal kılıçdaroğlu'nun chp seçmeni içindeki vurdumduymaz kitleye seslenişi. adam bir gün feragat edin her şeyden gelin oyunuzu kullanın, belki kazanamayız ama bu memleketin tayyip efendinin atı olmadığını, karşısında hala değerlerimize sahip çıkan milyonlarca insan olduğunu söylemek için gelin oyunuzu kullanın diyor. yok efendim uslübu yanlışmış. bugüne kadar kılıçdaroğlu kibar oldu da ne oldu, ne alay edilmediği kaldı, ne beceriksizliği. sanki seslendiği kitlenin hepsi beyefendi, hanımefendi amk, hepsi kırılıyor kibarlıktan. oğlum az kendinize gelin yahu. bırakın artık romantizmi.
koyunların mecburen yapacağı eylemdir. kılıçdaroğlu seçmenine emretmiştir. zaten alevi kesimin oyu arkamda diye düşünmüştür.
gerçek koyunun kim olduğunu gösteren beyanat. hadi chp li koyunlar sandığa.

- meeeeeeeeeeee !!!
erdoğana diktatör diyen aonra seçmenine emir formatında komut veren ama yinede koca bir hiç olan kendi söylediğini kendinin bile dikkate almadığı bir kukla siyasetçi söylemidir.
adam biraz kürsü çalışır, by gandi kürsüyü dövmekten elini şişirmiş.
kemal kılıçdaroğlu emri. bir de ona buna koyun derler.

https://www.youtube.com/watch?v=QvV4zx669as
O orda sike sike demek istemiştir.
(bkz: kılıçdaroğlu istifa etsin diyenler akp lidir)

Açıklaması öylesine mi yapıldı sanıyorsunuz?
Adamlar adı gibi biliyor ilk seçimde tıpış tıpış sandığa gidip chp'ye oy vereceğinizi.