bugün

a vitamin içerikli gerçekten işe yarayan ve yüzü cillop gibi yapan akne ilacı.. ama 1 gün arayla kullanmanız gerekmektedir aksi taktirde kimyasal yanıklara bile neden olabilir..

(bkz: oha lan)
prospektüsünde her gün kullanılabili yazmasına rağmen her gün kullanılmaması gereken akne ilacı. iyi bir peeling görevi üstlenir. eczanelerde makul fiyata satılır.
çok kullanılması durumunda a viramininden dolayı karaciğer hasarı yapabilir, dikkatli kullanılmalıdır.
3 günde sivilcelerimden kurtulmamı sağlayan ancak işi abartıp derimi soyan krem.
bir aralar sivilce lekelerim için isotrexin kullanıyordum , 1. tüp bitmişti eczaneye doğru yola çıkmıştım , eczanede benim yaşlarımda güzel genç bir bayan'a isotrexin krem alabilir dedim , oda bana istrexin krem geçici olarak üretilmemektedir dedi bende , isotrexin tarzı bir krem tavsiyesi istedim o genç olan kızdan değil be , eczanenin sahibi olan bilgisayarın başında oturan abladan oda bana acnelyse verdi fiyatıda 3 tl felandı bende 3 tane aldım , yaklaşık 2-3 hafta sürdüm cildimi süper bir derecede kurutuyordu birde kışın soğukdan cildim çatlıyordu soğuk ve acnelyse birleştiği zaman cildi öyle bi yakıyorduki soğuk havada yüzün yanıyordu ama gerçekden işe yaramışdı , 1. tüpün bitmeden sivilce lekelerimde gözle görülür derecede azalma olduk, 2. tüp bitmeden lekeler tarih oldu

kesinlikle ucuz ve çok etkili bir sivilce ilacı en yakın rakibi olan tretin'de %0.05 retinoik asit varken acnelyse de %0.1 yani tretinden 2 kat daha fazla asit içeriyor ki zaten cildi soyan sivilce lekelerini yok eden maddede retinoik asit'dir ve tretinden 5 kat daha ucuzdur . .

nasıl kullanılır ? gece yatmadan önce yüzü yıka , ince bir tabaka halinde sür , ,

eğer retonik asit %1 olsaydı nemi olurdu ? çok kötü olurdu yüzünüze sürdüğünüzde eski halini tekrar göremezdidiniz.
cidden çok güçlü bir kremdir. çok fazla kızarıklık ve yanık oluşuyor kullanılan bölgelerde.
az önce kullanmaya başladığım, etken maddesi tretinoin olan sivilce kremi. yüze sürüldüğünde belli olmaması büyük bir artısı. sonuçları canlı olarak bu entry'den yazmaya çalışacağım.

18.01.2012 edit: gerçekten işe yarıyor. kremi 3 gecede bir, yüzünüzde 15 dakika tuttuktan sonra yüzünüzü yıkayarak kullanın.

gerekenden fazla kullanırsanız yüz deriniz soyulabilir ki hiç hoş bir görüntü olmuyor. oldu ki soyulursa, bıçağın tersiyle hafifçe kazıyın. bepanthene kullanmayın, üstteki ölü derinin düşmesini geciktiriyor.

bende yaklaşık 3 haftada etkili oldu. eskiden yüzümde küçük küçük yayılmış olan sivilceler tamamen geçti, bazılarının sadece yakından gözükecek kadar izleri kaldı. ama kullanırken çikolataya falan fazla yüklenirseniz, kremi sürmediğiniz yerde daha büyük sivilceler halinde iki üç tane sivilce çıkabilir. yediklerinize de dikkat etmeli.

01.02.2012 silik olmadan önceki son edit: uzun süreli kullanımda yüzde soymuk ve izler bırakabiliyor. bu izleri vazelin ve yüz bakım kremi ile 1 haftada tamamen temizleyebiliyorsunuz. tavsiye ederim ve hala memnunum.
fiyatı yaklaşık 3,5 lira olan akne savaşında etkili krem. günde bir kere sürülmesi gerekir, cildi soyar sivilceyi azaltır. sadece tahammül edilmesi ve sabırla devam edilmesi gereken krem.
3-4 günde etkisini göstermeye başlar. en az 10 hafta kullanılması gerek zannımca.

kullanıcısından tavsiyeler köşesi: sadece gece sürün yedire yedire ve az az. sabah kalktığınızda zaten yüzünüzü rahatça hareket ettiremeyeceksiniz. cildi soyuyor, yenilenmesini sağlıyor boru değil tabii ki. yüzünüzü fazla kurcalamayın. herhangi bir şey de sürmeyin yüzünüze krem haricinde, tabi güneşe maruz kalacaksanız güneş kremi haricinde. bu dertten muzdarip iseniz şiddetle tavsiye ediyorum. ama aşırı ciddiyet isteyen bir krem, çocuk oyuncağı etmeyiniz.
gece yatmadan önce sürdüğüm sivilce kremi. daha öncesinde etksini göremedim sanırım düzensiz kullandığım için. 3 gündür aksatmıyorum yüzüm soyuldu ve yanıyor.

buraya edit gelir belki

edit: yaklaşık 1 hafta oldu sivilcelerim kuruyor ama halen tam inmediler. ve yüzümde kaşıntı var.
Fazla veya bilinçsiz kullanıldığı zaman yüzünüzün ay yüzeyi gibi görünmesine neden olan krem. ilk gün kullandığınızda etki göstermedi sanıp tekrar kullanırsınız ikinci gün kullandığınızda gene değişen birşey yoktur "azmı sürüyorum acaba" deyip tekrar kullandığınızda 3.gün yüzünüz kezzap atılmışa benzer bi hal alır. Üstüne üstük dokunduğunuzda,yüzünüze herhangi birşey sürdüğünüzde veya terlediğinizde yüzünüze onlarca iğne batırılıyormuşçasına ağrı hissedersiniz. Mazoşist arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir.
sivilceleri kabuklastiran krem. kabuklasinca ucundan tutun cekin isterseniz, kanayabilir ama cok olmaz. ayrica yuzun derisini de soyuyor. ona da annemizin elleriyle ordugu lifi haci sakir ile kopurterek yuzumuze bastira bastira suruyoruz. ancak 5-10 dakika kadar yuzunuz kirmizi kalir aceleniz varsa denemeyin.
Bugün eczaneden reçetesiz olarak 30 tl ye aldığım saçma sapan krem. kullanmayın arkadaşlar böyle şeyleri bakın yüzde leke ya da sivilce için sürüyoruz bunu sonra oradaki deri biraz soyuluyor böyle Güneşte yanmışsınız da deriniz soyulmuş gibi sonra yüzünüz Acıya Acıya birkaç gün ortalıkta geziniyorsunuz kızarıklık için üzerine fondoten falan sürerseniz suratınız yeni badana yapılmış pütürlü duvar gibi duruyor e bu surat iyileşene kadar zaten yeni sivilce çıkıyor tekrar leke oluşuyor yani bi etkisi yok gidin suratınızla oynamak yerine Kökten çözüm bulun hap falan yazdırın.
Gerçekten kullanmasını bilene kullanışlı krem. Sadece sivilceli bölgelere sürülmeli, sağa sola sürerseniz gereksiz soyulma yapar. Ki bu soyulma da sivilce lekelerinin en iyi çözümü olan kimyasal soyulma yönteminde kullanılır.
sivilce sorunu olanlara tretinoin izomeri, bildiğiniz roacuttane nin krem hali, izotretinoin içeren kremleri öneririm.
Sürdüğünüz de soyulmanıza neden olabilecek krem.
Dikkatli kullanılmadığımda çok kötü tahriş edebilir.
fiyatının birkaç sene önce 3,5 tl olan bu kremin fiyatının nasıl 27 tl'ye çıktığını anlayamadığım krem.
etkilerini farkedip kullanan insan sayısı arttıkça zam üstüne zam yemiş üründür. herkes bahsetmiş ama ben de bahsedeyim, etki etmedi diyip yüzünüze boca ederseniz cildinizi mahvedersiniz. kullanırken sabır gerektirir.

azelderm, acnelyse ve isotrexin ile ilgili şöyle bir inceleme yazısı mevcut ayrıca http://perishcope.blogspo...ve-isotrexin-sivilce.html
Sevgili yazar, maf olmaz, mahvolur. Ayrıca ciddi sivilce sorunu varsa acnelyse yerine roaccutane ve türevi ilaçlar daha etkili olacaktır. Acnelyse de kullandım ve etkisini görmedim. He bu arada, yakında yüzün soyulmaya başlayacak.
%0.1 ile piyasadaki en yüksek retinoik asiti içeren kremdir kendisi.

Sadece sorunlu bölgeye cok az sürmek gerekir. Tüm yüze dahi uyguluyor olsanız yarım nohutu gecmemelidir miktarı.

ilaclar temiz yüze uygulandıklarında daha çok etki gösterirler. Yüzümüzü yıkadıktan 30 dk sonra sürüyoruz ilacı.

Ağır bir ilaç oldugu için ekstra bir sivilce kremi, tonik, sert temizleyiciler kullanmayın (prospektüründe bile yazıyor bunlar)
Tek ihtiyacınız yıkamak icin kullanacagınız yumuşak bir temizleyici(benimki dalin şampuan)

Ilaç mutlaka gece kullanılmadır ve kış ayında bile olsanız -ki yazın kullanılmaz- her sabah güneş koruyucunuzu sürün.

Benim 3. Gün basladı soyulmalar. Soyulmaya baslayan yerlere kendine gelene kadar sürmüyoruz. Oluşan pütür pütür döküntüleri pamuğu biraz ıslatıp dairesel hareketlerle cok bastırmadan temizleyebilirsiniz. Ardından yağsız bir nemlendirici sürün.(ben bepanthol krem kullanıyorum)

Özet olarak: Gece Yüzümüzü yıkadıktan sonra çok az miktarda ilacı sürüyoruz. Sabah kalkınca tekrar yıkıyoruz tahriş olmuş bölgelere nemlendirici sürüyoruz. Ardından günes kremi.

Ben su an 5. günümdeyim. Çenem,anlım, burnum soyuluyor. Burun ve agız çevremde nerdeyse yanık durumda. Artık sadece yanaklarıma kullanıyorum. Yanaklarım da soyulmaya basladıgında bikaç gün ara verip yüzümü dinlendircem.

Edit: 2 hafta oldu. Yüzüm artık o kadar hassas değil bir nohut tanesini tüm yüzüme dagıtıyorum. Kesinlikle izler azaldı, ton farkım eşitledi, gözeneklerim küçüldü biraz ama kapalı komedonlar hala yerinde.

Edit: sakın benim gibi salaklık yapıp yüzüm alıstı deyip nohut kadar falan sürmeyin. 2 gün nohut kadar sürdüm bi sey olmuyor deyip su an yüzüm pancar gibi bepanthol bile yakıyor.

Yüzüm kendine gelene kadar sadece yanağımın üst taraflarına sürcem.
Ceneme bir gün sürüp iki gün sürmüyorum 3-4 defa tamamen soyuldu ama yanagımın üst tarafına yani en sorunlu bölgeye her gün ve kremin yarıs sürüyorum ama hala bir soyulma yok. (daha yaglı olduğu için)

Eğer cildiniz benim gibi karmaysa yüzünüzdeki bölgelere göre ayarlayın dozunu.
5. haftamdayım ve cildim deli gibi bir kusma yaşıyor allahtan 2 hafta evdeyim.

Okudugum yorumlarda insanların cildi ilk bir iki haftada kusma yaşıyor sonra düzelmeye başlıyor. Ben aknetrent kullanırken de normalde 1 ay kusma yaşanırken benim 3. Ayda hala kusma devam ediyordu.

O yüzden devam ediyorum.
Cildi deli gibi soyan bir merhemdir kendisi. Eser miktarda ince şekilde ve aralıklı günlerde sürülmelidir. Aksi takdirde kızarık ve soyulmuş bir suratla gezebilirsiniz ve tabi bunu kullandığınız süreçte güneş kremi mutlaka kullanmalısınız . Bay.
Bi ara kullandım. Derin yanikla hastaneye acile gittim. Iğne oldum. Dikkatli kullanın bu ilacı. Sonra yanık olursunuz. Sanırım ben abarttım kullanımı ondan oldu . Az az sürün
Yüzü soyuyor ama siz soymayın kendi kendine soyulsun aksi halde deri zor yeniler kendini.
benlerimi cildiyede lazerle yaktırdıktan yaklaşık 3 hafta sonra verdiği ilaç. öncesinde fucidin ile benlerim 2 kere kabuk bağladı soyuldu ve iyileşti. tabi bu süreçte benler tamamen kaybolmuyor. ardından bu ilacı yazdı, benlerin kabuk toplayacak soyulacak dedi. yatmadan önce iyice yayarak sür, güneş kremi sürmeden de dışarı çıkma dedi. bugün 3. günüm, hafif hafif soyulmalar var ama henüz benlerime etki etmedi. güncel fiyatı 55 tl.