bugün

Asgari ücrete yüzde 3 cumhurbaşkanına 33 olan durum.
azami tasarruf ilkelerine uyularak verilen mayış. ilkenize s-o-k-a-y-ı-m.
yine, yeni, yeniden züğürdün çenesini yoran maaş. hayır anlamıyorum 700 tl maaş alan bir cumhurbaşkanı mı istiyoruz? adam ülkenin en büyük adamı, bırakın da olsun o kadar. maaş alması bile saçma geliyor bana, ülkenin bütün parasını vermeli... 33 bin az yani!

edit: beyler, bayanlar kimse kendisini kandırmasın! bir ülkenin en büyük adamından bahsediyoruz, ismi önemli değil. cumhurbaşkanından! yani halkın seçtiği adamların seçtiği, en yukarıdaki adamdan! hepinizin karşısında el pençe divan duracağınız adamdan... bu adamın maaş alması bile saçma çünkü yönettiği devletten para alması halka ne kadar bağlı olduğunun kanıtı! adam kafasına göre de ayarlayabilir bunları, dikta rejimlerde sıkça rastlıyoruz. maaşın meblağı önemli değil, cumhurbaşkanının maaş alması önemli! bu da cumhuriyetin gerekliliği. e siz şimdi maaşa mı karşı geliyorsunuz yoksa meblağa mı? meblağa ise bir durup düşünün ne kadar alması gerektiğini... görevlerini, adamın pozisyonunu vs... ondan sonra konuşuruz.
sen buna maaş mı diyosun ya. bi siktirin gidin afedersin. benim 30 yıl devlete hizmet edip te emekli olurken 30.000 tl alan tanıdıklarım var ya. insanlar bu parayı alabilmek için yıllarca ter döksünler biz ise toplamda 550 adet şahısa dünyanın parasını verelim. domalmaya meraklı olunca siken çok olur tabi.
senede değil, 17 ayda kazandığım paradır.
zamanında meclis kurulmuş millet vekili maaşları konusu açılınca bir yetkili gelip paşaya sormuş.
- paşam maaşlar ne ola ?
+ muallim maaşlarını geçmesin.

o zamanki liderdeki anlayış için çokta yabana atılmayacak bir örnek. işte günümüz türkiyesindeki durum işte meclisin açıldığı yıllardaki durum.
ona haram olan maaştır.

haram nedir? hakedilmeden sahip olunan şeylerdir.

işte bu da ondan.