bugün

93 kilo olan bendenizin de içinde bulunduğu durum. Pantolon bedenim 34-34 sonuçta.
Kardeşim bir yavru kedi getirdi dün eve. Azıcık uzaktan baksanız ve daha önce kedi baktıysanız dersiniz ki bu kedi 1-1buçuk aylık falan. Ama elinize alınca anlıyorsunuzki hayvan 2-3 aylık ve sadece kemikten ibaret. 22 yaşındayım bu yaşıma kadar her yıl 3-4 kedi büyütmüşümdür. Yani çekinmen ellerim kediyi. Buna dokunamıyorum bir yerine bi şey yapıcam elimde hayvan kırılıvericek gibi geliyor. Yani demek istiyorum ki 34 beden ne amk iskeletor musunuz?
27 bedenim ulan keşke 34 olsaydım dedirtti.
Dolmuşta minibüste arabada hiç fark etmez sağ sol dönüşlerde savrulmak demektir.
Bi aralar öyleydim ve memnun değildim anam babam hastaneye götürcekti sonra 1 haftada 5 kilo aldım sonra tekrar 5 kilo... Şuan halimden memnunum valla 34 beden kızlarda herkes öyle olmak için can atıyo gibi davranmasın.
(bkz: çubuk kraker)

Öeyk.
34 beden denildiği zaman genelde 0 bedenin bir altı beden anlaşılmalı, bazı kot pantolonlarda 26 dan başlayan bedenlerde mevcut, bel ölçüsü olarak 28 36-38 arası bedene tekabül eder. 26 dan başlayan kot bedenlerinde 34 devasa bir ölçüdür mesela tabi kadın için. 29-30 bile balık etli kadınlar tarafından giyilir. kot bedenlerin boy kısmına girmiyorum hiç. erkeklerde bu durum biraz daha farklı 32 ortalama ölçüleri 34 biraz gürbüz beylerin tercih ettiği ölçüler diye biliyorum.
not: bir kotçu ajaha.
efsanedir, en iyisidir, sağlıklıdır, kilodan dolayı oluşan kompleksleri yoktur. ne kadar düşük o kadar iyidir.
Yine bir sürü olumsuz eleştiri yapılmış; 34 beden olanlara "cılız" diyenler olmuş; Oysaki 34 beden ve gayet fit olmak da mümkün. Uzun boylu değilseniz, orta boylu bir Türk kızıysanız; geniş omuz, ince bel, geniş leğen kemiği 3'lüsüne ve uzun bacaklara sahipseniz, hiç de dümdüz olmazsınız; gayet kıvrımlı ve atletik olursunuz. Kas, yağ, su oranınız da dengeli ise, herkes fiziğinizi beğendiğini söyler. 34 beden olanlara "tahta" diyenler olmuş; Ama 34-36 beden ve metabolik yaşı 12 olan bir insan olarak, onların düşüncesine katılmıyorum. Şimdi bunu neden söylüyorum? Her 34 beden olanın tahta gibi düz olmadığını, gayet sağlıklı ve kıvrımlı olabildiğini anlatmak için söylüyorum. Zaten egzersiz yapan bir insan ne kadar ince olursa olsun, sağlıklı bir zayıflığa sahip ise, cılız görünmez. O yüzden tüm 34 beden olanlara hakaret etmenize gerek yok. Kaç beden olduğunuz ya da kaç kilo olduğunuz çok önemli değil. Sağlıklı kiloda olmak önemli. Herkes farklıdır; Bazı insanlara zayıf olmak yakışmayabilir; Bazı insanlar kilo verince bünyesi zayıf düşebilir; Bazı insanlara kilo yakışır; Bazı insanlara ince olmak yakışır. Sağlıklı beslenip egzersiz yapıyorsanız ve sağlığınıza dikkat ediyorsanız; hem sağlıklı hem de fit olabilirsiniz zaten. Bu, balık etli olanlar için de geçerli. Eğer biraz egzersiz, biraz diyet yaparlarsa bedenleri kaç olursa olsun, kiloları kaç olursa olsun, hoş görünürler. O yüzden "beden, kilo" gibi kavramlara çok takılmaya gerek yok.
Evet, ben bazen bu konulara takılıyorum; ince olmayı seviyorum; 44-45 kilo kalmak için çabalıyorum; Ama bende bu kilo sağlığımı tehdit etmediği için, bağışıklık sistemim bu kiloda bile güçlü olduğu için, kas - yağ - su oranım dengeli olduğu için korumaya çalışıyorum kilomu. Yoksa başka insanlar için bu kilo iyi olmayabilir; Herkesin bünyesi 44 kilo iken sağlıklı olmayı başaramayabilir; Mesela ben de 50 kilo olmayı kaldıramayabilirim; Belki başkası 50 kilo olunca sağlığı olumsuz etkilenmeyebilir; Ama beni olumsuz etkileyebilir. O yüzden herkes kendi sağlıklı olduğu kiloyu koruma konusunda uzmanlardan destek almalı.
Manken gibi olmaktır.

Oynak balinalar kudurun.
Buhar olup uçmadan önceki beden ölçüsüdür.

Bir yetişkinin 34 beden olabilmesini çok sağlıklı bulmuyorum, çok kısa boylu değilse.