bugün

sabah haberlerinde geçen bir haber;
soğuklar geliyor, sokakta gördüğünüz suriyeli sığınmacıları belediyelere bildirin. soğukta kalmasınlar diye onlara barınacak yer veya kızılay sığınma evi tahsis edilecek, falan, fişman...

demek ki bu yüzden zam gelmiş. eee o milyonlarca arap götünü aynı anda yalamak zor geldi tabi.

(bkz: durmak yok yolmaya devam)
eee tabi seçimler yaklaşıyor, hükümet yine milyonlarca lira harcama yapacak peki nereden karşılanacak bunlar? Tüpe zam, benzine zam, gaza zam hani bize......
lpg'li araçların marjinal değerini ciddi oranda yükselten zamdır. halkın genel olarak alım gücü zayıf tabakasının tercih ettiği lpg'li araçların sahiplerinin her nedense sesi soluğu çıkmamakta. bu sessizliğin muhtemeldir ki birçok sebebi var. ya korku, ya memnuniyet, ya vurdum duymazlık, ya cehalet, ya merhamet, ya bırak ya! yaz arkasına şöyle güzel bir tampon yazısı:

tüplü ve vergili

tüplü ve köfteli

tüplü ve çok deli
http://ulu.so/u3ca56
zam değil fiyat ayarlamasıdır.
(bkz: olsun adam namaz kılıyor)
insanlarin alistigi bir durumdan baska birsey degildir. giren cikan belli degil.
hükümetin artık göz göre göre kaldırdığı ve sıvazladığı o şeyi hart diye vatandaşın cebine daldırdığının göstergesidir. ya da dur! bilemedim daldırdığı yer cep olmayabilir.

ya da bana ne lan! oy vermeseydiniz, ağlamayın şimdi.