Bolu il Özel idaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli Kartalkaya’daki denetim yetkisinin Kültür Turizm Bakanlığı'nda olduğunu söyledi, ama malum zihniyet, o kadar alakasız kişileri tutuklayıp, öyle bir imaj çiziyor ki ki utanmasalar otel yapılırken ki inşaat işçilerini bile tutuklayacaklar.

https://www.turizmajansi....izm-bakanligi-dedi-h68166
oğlum açıklama yapmasına gerek yok ki zaten. sorgulamadan suçlu bakanlık deyip çıkacaksınız işin içinden nasılsa.

itfaiye birimi dünyanın her yerinde belediyeye bağlıdır ama gel de bizim kalın kafalılara anlat bunu.
Masklavi'den gorebilirsiniz. AKP'nin Amacı itfaiye yoluyla Tanju Özcan'a ulaşıp tutuklamak. Böylece hem suç CHP'ye atılacak hem RTE'nin rakiplerinden biri daha safdışı bırakılacak.

Halbuki bu otellere ruhsat veren, denetleyen turizm bakanlığıdır.itfaiye sadece ruhsat için gerekli yangın denetimlerini başvuruya binaen yapar.

Ama turizm bakanının tür şirketi ets'nin pazarladığı otelin ruhsat alamaması, yetkisi olmamasına rağmen Bolu Belediyesi'nin denetleyip, oteli kapatması mümkün mü sizce?

Vicdanı olan akpliler bile suçun bakanlıkta olduğunu söylüyor.
--spoiler--
Ama turizm bakanının tür şirketi ets'nin pazarladığı otelin ruhsat alamaması, yetkisi olmamasına rağmen Bolu Belediyesi'nin denetleyip, oteli kapatması mümkün mü sizce?
--spoiler--

siz rezil olmaya bıkmadınız mı? otel bolu belediyesi tarafından yangından 20 gün önce denetleniyor. yetki bakanlıktaysa niye belediye gidiyor denetlemeye?

bir de muhalif yalancı medyada otel bakanın iftirası başladı şimdi, sebebi de ets'den rezervasyon yapılabiliyor olması. ona bakarsan binlerce otele oradan rezervasyon yapılıyor hepsinin sahibi mi bu adam? biraz utanır insan be yalan atarken.

bana partizan diyeceğinize azıcık gerçekleri görün, kimin partizan olduğu belli.
şerefsiz troller damlamış yine. mendebur şerefsiz namussuzlar.
il özel idaresi tam olarak ne işle meşguldür bilmiyorum. yangınla ilgili bakanlık birimi var mı onu da bilmiyorum. ama bunu sorduğumda bolu belediyesi chp'li bakanlık da akp'li olduğu için ben bakanlık savunuyor gibi algılanabilirim. belediyenin itfaiyesi yangınla ilgili birimdir ve yangın söndürmek için kültür turizm bakanlığının söndürme ekibi göndermediğine de eminim. kültür ve turizm bakanlığının yangınla ilgili bir denetleme yapması bunla ilgili belediye diye bir şey varken bana çok saçma geliyor. başka uygunlukları denetleyebilir bilmiyorum ama atıyorum orada kayan kişileri başıboş köpekler rahatsız etseler, saldırsalar, turizm işletmesi olduğu için bunla bakanlığın mı ilgilenmesi gerekirdi yoksa o işe bakan belediye nin mi bunu düşünmek gerekir.

şimdi bakanlık bir takım şeylerle ilgili kusurlu olabilir. ben aksini iddia etmiyorum. ama daha 1 ay kadar önce dilekçe ile kendisinden istenen denetlemenin sonucunda 8/9 kusurlu bulduğu firmayı, istendiği gibi hazırlanmadığı için "iptal dilekçesi" ile resmi hazırlanmış raporunu yok sayan belediye birimi nasıl suçsuz olabilir bunu anlayamıyorum. siyasi sınırlardan çıkıp sadece düz mantıkla düşünüyorum bak.

senin yetki alanın dışındaysa nasıl rapor hazırlayabiliyorsun? nasıl 15 gün süre veriyorsun? 15 gün sonra eksikler giderilmediğinde "aa benim yetki alanımda değilmiş" mi diyorsun? yaptırımın veya aksiyonun ne burada? ne için 15 gün süre verdin? hadi yetki alanında değil diyelim, gördüğün kusurları yetkili mecraya iletmen gerekmiyor mu? peki ya tanju başkanın çıkıp "rapor sonucu karşı dava açılmasın diye korkup iletilmemiş olabilir" dediği itfaiye birimini nasıl yorumlamalıyız? yani dava açılır diye yapılan denetlemenin sonucu ilgili makama iletilmemiş olabilirmiş. başkan kendi dedi bunu. e bu kusur değil mi? ihmal değil mi?
--spoiler--

siz rezil olmaya bıkmadınız mı? otel bolu belediyesi tarafından yangından 20 gün önce denetleniyor. yetki bakanlıktaysa niye belediye gidiyor denetlemeye?

--spoiler--

bunu belki 10 kez açıkladım, ama yorulmadan tekrar yazalım. bolu belediyesi bşb değil, yani basitce kendi münhasır il yetki alanı ile sınırlı.

otel, belediye sınırlarının dışında turizm alanı statüsünde. belediyenin burada yapması gereken zorunlu denetim yok. ihtiyari istenmiş, yapılmış eksikler belirlenmiş ancak otel başvuruyu geri çekmiş. bu ihtiyari bir denetim olduğu için belediyenin de bunu bildirim yükümlülüğü yok çünkü ortada bir suç yok. bu tesis turizm bakanlığı denetim ve kontrolünde.

bakan bile söyledi bunu.

ayrıca il özel idareleri de iç işleri bakanlığına bağlıdır merkezi yönetime tabidir, belediye ile bir ast üst ilişkileri olmaz.
'' otel bolu belediyesi tarafından yangından 20 gün önce denetleniyor '' olm siz uzayda mı yaşıyorsunuz, denetlendi dediğiniz yer otelin altındaki kafe ve otelden bağımsız bir yer ayrıca işletmesi bile farklı, yani yalakalık yapacağım diye bu kadar da saçmalanmaz, ayrıca 0 0 7'nın dediği gibi otel, belediye sınırlarının dışında turizm alanı statüsünde, eski turzim bakanı Ertuğrul Günay'da aynı şeyi söyledi, o otelin denetimi turizm bakanlığına aittir, kendisi sizin partideydi, Adalet ve Kalkınma Partisi'den turzim bakanlığı yapmıştı.
--spoiler--
bunu belki 10 kez açıkladım, ama yorulmadan tekrar yazalım. bolu belediyesi bşb değil, yani basitce kendi münhasır il yetki alanı ile sınırlı.
--spoiler--

yahu niye yetkisi dışındaki yere denetlemeye gidiyor o zaman, otelden denetlemeye çağrı yazısı geldiğinde yetkimiz dahilinde değil şuraya şuraya yazın demeleri gerekmiyor mu?

10 senedir belediyedeyim işler bu şekilde yürüyor sen git başkalarını kandır.
10 senedir belediyede olup belediye/itfaiyenin "talep doğrultusunda" il sınırı içerisindeki işletmelere gidip rapor hizmeti verdiğini bilmeyen arkadaşların açıklamalarından daha şaşırtıcı değildir.

misal ben hiç belediyede çalışmadım ama doğalgaz işleri için itfaiyeden "baca temizleme raporu" talep edip ücretine mukabil müşterilerime yönlendirdiğim 300-400 kadar iş var geçmişte. itfaiyenin hasbelkader gidip bakmadığı ama talep edildiği için gidip baktığı yerler. hayat işte 10 sene belediye tecrübemde yok ama bilebiliyorum bunları...
senin iftiranı siksinler doğru konuş. yeter lan her gün aynı iftirayı atıp duruyorsunuz şeref yoksunları. ispatlayın dediğimde de götünüzü topuklaya topuklaya uzuyorsunuz. yazarların özel bilgilerini almayı biliyorsun ya mevkini kullanıp torpilimi de ispatla da şerefin kurtulsun.

denetlemenin ihtiyari olduğunu biliyorsun da olumsuz cevap atılması gerektiğini niye bilmiyorsun kim mezun etti seni?

tabi yetkili değilse olumsuz cevap atması gerekiyor ama bilin bakalım ne oluyor?
--spoiler--

ispatlayın dediğimde de götünüzü topuklaya topuklaya uzuyorsunuz.

--spoiler--

ispatı yukarıda daha belediyenin hangi hizmetleri verdiğini bilmiyorsun. bir kamu çalışanı gelip de "belediyenin yetki alanında değilse neden gitmiş" diye yazıyorsa daha neyi ispat edeceksin.

bir de sakin ol yarası olan gocunur bak senin butt buddy in her gün geliyor bana çalışmıyor diyor patronu da eşek bunun diyor ben küfür ediyor muyum ? sen neden coştun şimdi böyle skerler sokarlar şerefsizler falan diye ? demek ki söylenen şeyde doğruluk payı var ki hırs yapıyorsun bu kadar.
be şeref yoksununun kankası, sana düzenli olarak iftira atayım her gün aynı şeyleri söyleyeyim bakayım sen sakin kalıyor musun? deneyelim mi? deneyemeyiz ama pardon biz yapınca yaptırım var onların yapması serbest.

belediyenin görev alanlarını bilmeyen kankana söyle sen şu cümleleri. belediyenin görev alanı değilse denetim talebine olumsuz cevap yazılır yönlendirme yapılır şuraya yazın diye öyle yazının ertesi günü piti piti gidilmez.

siz partizan olmadığınız (!) için çok kurcalamayın ne olursa olsun ikna olmayacaksınız zaten.
--spoiler--
oğlum açıklama yapmasına gerek yok ki zaten. sorgulamadan suçlu bakanlık deyip çıkacaksınız işin içinden nasılsa.

--spoiler--

bakanlık çıkıp 'evet suçlu biziz' dese sen yine chp'yi suçlarsın. öylesine bir fanatiklik.
Masklavi uğraşma kardeş. 1.derece sorumlu bakanlık. Neyi tartışıyorsun? Kaldıki yakın zamanda yapıldığı söylenen bakanlık denetlemesine ait rapor nerede? Kaldı ki itfaiye denetlemesinden bile geçemeyen otel, nasıl oluyor da bakanlık denetlemesinden geçiyor? Bakan hala neden istifa etmiyor?
Bu soruların cevabını almadıkça kafamızı boşuna ağrıtma. 1.derece sorumlu bakanlık. Yönetmelikte de bu yazıyor, il özel idare de bu minvalde bakanlık sorumlu demiş.
Belediyenin bildirmemesi hata olmuş ama bakanlık sorumluluk kabul etmeyip itfaiyedekileri yargılamak hak mı hukuk mu? Bakanın istifa etmesi makama yakışır bir davranış olurdu. Vatandaş olarak bunu göremedik.
--spoiler--
ağzını bozma seviyesiz herif.
--spoiler--

bozdurma o zaman iftiracı herif. varsa haysiyetin çık ispatla. lafı değiştirme. dayıları işe alma konusunu siz daha iyi bilirsiniz.
1 günün kaldı. sonra ağlamak yok.

siz iyilikten yumuşaklıktan anlamazsınız, size yakışan muamele bu.
NEYE BiR GÜN KALDI HE NEYE 1 GÜL KALDI

ADAM AÇIK AÇIK TEHDiT EDiYOR. NEREDE MODERASYON UYUYOR.

BURADA HERKESE SALLAMAK KOLAY.

BiR KEZ DE ELiNi ViCDANINA KOY.
moderasyon uyuyor zaten merak etme. iftiraların kaçıncı gününde uyanacaklar bakalım.
FADiME ŞAHiN iLE BASILAN MÜSLÜM GÜNDÜZ GiBi iFTiRA iFTiRA DiYE NiYE SAYIKLIYORSUN.
siz totonuz yemeyince lafı dolandırmaya devam edin. inanmak istediğinize inanmaya da devam edin.

senin muamelen ayrı şans. sen haddi çoktan aştın.
güzel kardeşim "evet bakanlık sorumlu, belediyede de ihmal var" demek bu kadar zor mu?
--spoiler--

be şeref yoksununun kankası, sana düzenli olarak iftira atayım her gün aynı şeyleri söyleyeyim bakayım sen sakin kalıyor musun? deneyelim mi? deneyemeyiz ama pardon biz yapınca yaptırım var onların yapması serbest.

--spoiler--

ben sakin kalırım ki kalıyorum da o kadar lafa rağmen. gocunacak bir şeyim yok zaten senin o gevşek ekürün bana neler neler diyor küfür etmiyorum hak ettiği halde. küfür etmek falan bunlar ters işler haksız insan küfür eder..
--spoiler--
siz totonuz yemeyince lafı dolandırmaya devam edin. inanmak istediğinize inanmaya da devam edin.

senin muamelen ayrı şans. sen haddi çoktan aştın.
--spoiler--

bir insan bu kadar kibirli olmayıversin gelin görün ki. sanki kendisi padişah da veziriazamının kellesini alacak. halit ergenç in oynadığı dizi aklıma geldi. ben senin altında çalışan memur muyum, haddimi aşacağım.
Mal mısınız yavrum. CHP de Akape de Tanju da Tayyip de yerin dibine girsin! Millet ölmüş, siz neyin kavgasındasınız! Yazık!