bugün

uygar olamayan , ilkel insanların yaptığı eylemdir.
masayla muhattab olmamak hadisesidir. aney evde yoktur, yemeği tepsiye koyarsın televizyonun karşısına yere çökersin mistir hayat. ayrıca götümün kenarı karakterler gibi üst seviyede olmak sıkar bazen, insan ilkel olmak ister.
21. yüzyılda bok içinde yemek yemek diye açılmış olsaydı daha anlamlı olabilecek olan başlık. yerde de yer, havada da sanane.
bu kişinin medeni olup olmadığını ölçmek için "yemekteyiz" programı kriterlerini geçerli kabul eden saf bünyenin düşüncesidir.
her neyse, sözün kısası, masada yemek yemeyi medeniyetleşme zanneden, bir çok köylüyü ilkel insan diye nitelendiren zavallı söylemidir. bu düşünce tarzı daha çok ibneliğe (trans ibne) meğilli organizmalarda mevcuttur. boyunlarında fular olmadan yemeğe oturmazlar.
yaşam şartlarına, geleneklere ve kişisel zevklere bağlı olarak yapılabilecek ilkellikle ya da uygarlıkla alakası olmayan eylem.
(bkz: 21. yüzyılda hala yerde yemek yemeği ilkellik sanmak)
götünü kaldırmaya, iki oturup kalkmaya üşenen insanların ilkellik olarak gördüğü eylemdir.
hala çoğu köylü vatandaşımın yaptığı eylemdir ve hala onlar benim efendimdir.
genellikle kırsal kesimde yaşayan geniş ailelerde yapılan eylem, ilkelikle yakından uzaktan alakası yoktur belki vardır da ben bilmiyorum.
(bkz: 21 yüzyılda hala insan olmak)
ilkellikle hiç alakası olmayan aksine aile bireylerinin yanyana oturup yemek yemesi zevkli olan bir genelde kalabalık olan ailelerde yapılan eylemdir.Yerde yemek yemek masada yemekten daha zevklidir.
yerde yemek yemek herşeyden önce mide iki büklüm olduğu için oldukça zararlıdır. bir çok hastanede bunun yapılmaması için afişleri bile vardır. ayrıca bu çağda hala yerde yemek yemek, göçebe çadır kültüründen yerleşik hayata kafa olarak geçememiş, şehirli olmaya direnen köylülerin, geleneksel değeri değil sadece ilkelliğidir. (bkz: ilkelliğine bu benim kültürüm diyen zihniyet)
Yemeği yerde örtünün üzerine koyup ,yüksek şey üzerine koymamalı:Çünkü Peygamber Efendimiz(s.a.v.) böyle yapmıştır.Bu örtüye sofra denir.Masa ve tahtadan yapılana sofra demek yanlıştır.Sofra,seferi hatırlatır.Dünya seferi de ahiret seferini hatırlatır.
Aynı zamanda yerde yemekte daha çok mütevazilik vardır.Ama ,tahta sofra üzerinde yenilirse caizdir.Çünkü bunun hakkında yasak yoktur.Fakat geçmiş büyüklerin adeti yerde yaygı üstünde yemekti.Peygamber Efendimiz (s.a.v.) böyle yemiştir.
iyi oturmalıdır sağ dizini dikip sol baldırının üzerine oturmalı,bir yere dayanarak yememelidir.Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdu ki Ben dayanarak yemek yemem.Çünkü ben kulum,kul gibi oturur ve yerim.
(bkz: 21 yuzyılda hala yemek yemek)
mideyi iki büklüm eder. doğrudur.
böylelikle öküz gibi yemeyiz. tıka basa doymayız.

aa masada yiyenlere öküz gibi yiyor dedi. anlamasan bunu şaşardım.
ilkellikle alakası olduğunu söylemek hiç o ortamda bulunmamış olmaktan ileri gelir. eğer yerde yemek yenen bir eve girdiyseniz o evde yemek masası olmadığını görürsünüz. eğer köydeyse bu ev ve küçükse zaten aile için yemek masası alanı da yoktur bu yüzden yere sofra üzerine konur yemekler ve hep beraber yenir. herkesin evi 150 metre kare olmadığından ve bazılarında mutfaklara iki kişinin girmesinin bile güç olduğunu hatırlayacak olursak imkansızlığı ilkellik sanmak üzerine yorum yapabiliriz. (bkz: imkansızlığa ilkellik diyen zihniyet)
yalnız belirteyim yerde yemek yediğim hiçbir ortamda boş duran bir yemek masası görmedim. masa olmadığı için yemek yerde yenmekte.
yere gazete serip yenmesi hoşuma gitmeyen bir durum ancak sofra üzerinde gerçekten güzel olduğunu söylemeliyim. *
evde masa olmadığından yerde yenmesi imkanlarla alakalı bir durumdur ancak evkurda 20 tl ye bile masa bulunur. imkansızlık o kadar da bahane olamaz. peygamberimiz 1400 yıl önce yerde yedi diye hala yerde yemek gerekir kafasındaki insana bu çağın adamı olmayan ilkel adam diyoruz. o zaman peygamberimiz deveyle dolaşıyordu sen de arabaya binme deveyle dolaş.

orta asyadan geldiğimizde de çadırlarla geldik , masa sandalye kültürü yoktu ama aradan 1000 yıl geçti.bu çağda hala göçebeler gibi yerde yemek şehirli olmayan direnen ilkel köylü adetidir. (bkz: ilkelliğine bu benim kültürüm diyen zihniyet)
öğrenci evi ve piknik klişesidir. üstelik çok fazla da eğlencelidir. bu tarz kasılmalar tekrar ettiğinde saatinize bakın bakalım, kaç dakika sıklıkta geliyorlar? yarım dakikada bire düşerse, doğuruyorsunuz demektir.
anadolu insanimin her öğün bilfiil uyguladiği eylemdir.*
eğer evinde masan yok alıcak paran yok yada ailen o kadar kalabalıkki ailene göre masa yok hangisi ilkellik fakirlik mi geniş bir ailen olmasımı ne masada yemek yiyenler varki o yer sofrasında yemek yiyenleri tırnağı olamaz siz tutturun bir masa size masa lazım insanlık değil.
masa evkurda 20 milyona bile vardır evde masa olmaması ya da alacak para olmaması ilkelliğe bahane değildir. ev kalabalıksa da 2 masa alınır çocuklar da mutfakta yer. çadırda yaşayan göçebeler gibi yerde yemek yemekte ısrar edip bu çağda hala masayı gereksiz görmek ilkelliktir. bu bir kültür işidir.

türkiye ilkelliğine kültürüm diyen insanlar yüzünden geri kalmıştır. 21. yüzyılda masayı gereksiz gören bir kafadan hiç bir şey olmaz.çatal bıçak da kullanmaya gerek yok, çadırda yaşayan göçebeler gibi elle ye.
ilkellikle alakası olmayan durumdur.
sadri yıldız'ı tanımayan zihinlerin yanlış önermesidir. adam uçuyor, havada durup yemek yemediğini söyleyebilir misiniz? komik oluyorsunuz. *
21. yüzyılda hala yemek yiyen insanların olduğunu gösteren ilginç durum.
türk sofra adabında yeri olan saygı duyulması gereken uygulamadır.
türkiye'nin ve dünyadaki insanların büyük çoğunluğunun yemek yeme şeklidir.
yemek bulduğuna şükreden insan bulduğunu temiz olduğu sürece yerde de yer kucağındada.
ilkellik değil gelenektir.
güzeldir.Belki evkurda masa 20 lira ama herkes senin gibi yalıda oturmuyor 2 masa al koltukları at yerine koy masa yemek yiyelim * işinize bakın modernlik bu değil insanı olduğu gibi kabul et düşünceler tartışılmaz sen masayı tercih etmişsin o yeri o ona alışmış sen masaya sen masanla mutlu ol o insanlar zaten mutlu.