bugün

GÖRSELLiK AÇISINDAN işin BOKUNU ÇIKARSALARDA BAŞARILI FiLM. bütünüyle bakıldığında ''eehhh'' tadında film.

--spoiler--
tipik amerikan propagandalarıyla dolu. '' ordaki insanları kurtarma çabası, amerikan başkanının vatandaşlarıyla ölüme gitmesi'' falan. bırakın lan bu klişeleri...
--spoiler--
en iyi gorsel efektlere sahip filmlerden biri. zaten konusu kiyamet olan bir filmde asiri detayli bir senaryo beklemek hata olurdu. bence gercekten basarili olmus. tansiyonun yukseldigi anlarda birden sogutmasalar daha iyi olurdu sanki.

7/10
hollywod klişelerinin tümü bu filimde derlenmiştir. birde şöyle bir saçmalık vardırki dünyada bir avuç insanın kadığı zaman parayla gemi bileti satılır. lan zaten dünya batyor bir milyardoları ne yapacaksın

yarından tezi yok kendime bir gemi yapmaya başlayacağım ayrıca bu filimden sonra güneyafrikadaki emlak piyasası patlayacaktır.
--spoiler--
filmdeki eyfel kulesi, las vegas'daki kumarhanelerden biridir.

las vegas'ta piramit, sfenks, şato, eyfel şeklinde filan kumarhaneler vardır, kafanız karışmasın. orası las vegas yani.
--spoiler--

ayrıca film çok uzundu, g.tüm ağrıdı, 5/10.

rus para babasına ise 10/10.
bol bol görsel efekt bulunduran film.ama bir süre sonra insanı sıkmaya başlıyor.bence o bütçeye daha güzel bir film yapılabilirdi.
tamamen amerikan klişelerinden oluşan bir film.
--spoiler--
o kadar göktaşı iniyor tepeden ama ne hikmetse biri bile arabaya çarpmıyor. bırak çarpmayı, sıyırmıyor. arada bir heyecan artsın diye arabanın arkasını yok ettiler filan ama artık arabanın içindekiler ne kadar sıkı tutunmuşsa arabaya, hiçbiri düşmedi. hele bir de adamın açılan yarığın içine düştüğü sanıldıktan sonra orda kayaya tutunmuş bir şekilde yukarı çıkışı yok mu. sinemanın ortasında kahkahayı bastım azizim. bu kadar da olmaz. amerikan filmlerinin klişelerinden çıksaymış, daha güzel ve etkileyici bir film olabilirmiş.
--spoiler--

kıyamet hikayelerine gelince, bir aralar bir 2000 vardı. tarihin sonu 00 oldu da, kıyamet kopacak dediler. inananlar merakla ve korkuyla bekledi, hiçbir şey olmadı. sonra 06.06.06 dediler. yok efendim şeytanın günüdür, kıyamet kopacaktır, şeytan dünyaya inecektir. inananlar merakla ve korkuyla bekledi, hiçbir şey olmadı. şimdi de yok 2012 maya takvimine göre kıyamet günüdür. nuhun gemisi olayı olacaktır, dünyanın yarısı yok olacaktır diyorlar. inananlar merakla ve korkuyla bekliyorlar...
görsel efekte doyuran ama sonunu izlemeyemediğim film. Sağolsun bizim hatunda kıyamadığı içinn uyandırmamış.
içerisinde hiç sevişme sahnesi olmamasıyla da dikkatimi çekmiştir. Bir felaket filminde sevişme sahnesi olur mu demeyin. Armegeddon'da vardı. John Cusack yerine Will Smith olsa daha güzel olurdu. Bir de filimde dikkat çeken siyahların önemli noktalarda rol verilmiş. ABD başkanı hadi zenci. Adrian da zenci. Hintli olayı bulan bilim adamı da kara. dikkatinizi çektimi?
saçma ötesi film. kıyametin koptuğunu anlatan film çekiyorsun. ama bir grup kahraman amerikalı kurtuluyor. yok ebenin şeyi ali sami.
vasat bir senaryoya sahip, bok gibi klişeler ile gece tv'lerde verilen sıradan filmleri anımsatan ama bunun yanında süper efeklere sahip film.
efekler harbi güzel olmuş. ki zaten laf etmek hayvanlık olur ama ondan ötede birşey yok filmde.
Avatar'dan önce çerez niyetine izlenecek aksiyon.
Bir bok olmayacağı yıldır daha öncede neler söledilerdi olmadı gene olmıycak.Eğer olursa 22 aralıkta gelin beni bulun. (bkz: gülücük) (bkz: şaka)
(bkz: sinan yılmaz ile karadeniz show)
filmde dünyayla birlikte önemli dinsel mekan ya da ikonlar da yerle bir olmaktadır. ancak sevgili yönetmenimiz emmerich, islam aleminin tepkisini çekmek ya da müslüman bir fanatik tarafından öldürülmek korkusu ile son anda kabe'nin yıkılma sahnesini filmden çıkarmış..
sinemada kalp atışı hızını baya bir yükseltebilir.

--spoiler--
filmdeki ailenin hiç bir tehlikeden "çok önceden" kurtulamadığı film. hep son anda kurtuluyorlar böyle.. tek kötü yanı bu desem yalan olur, ama fazla göze batıyordu. her şeyden son anda kurtuluyorlar. binadan, ateşten, yoldan, kayadan vs..
--spoiler--
bilimsel olarak tam faton kuşağına girilecek yıldır.
(bkz: faton kuşağı)
21 aralık 2012 yılında dünyanın sonunun geleceğini iddaasını sinemalara taşıyan ve dünyanın sonunu ve yeni başlangıcını gösteren bir film. yüksek bir bütçeli ve bol efektli film olmasına rağmen filmde özellikle uçaklı sahnelerde çok saçmalıklar dönmüştür. ama izlenmesinde sakınca görmediğim ve önerebileceğim bir filmdir aynı zamanda. kıyametin belkide nasıl olacağını gösteriyordur. tabiki 2012 değil :D
2000 yılında da asansörler çalışmayacak, o gece yarısı telefonda konuşanların telefon faturaları çok yüklü gelecek, ertesi sabah herkes platin renkli kıyafetlerle uyanacak, o gece tüm elektrikler kesilecek( hatta jennifer lopez ablamız bunu bi klibinde kullanmıştı)bunun gibi daha bir çok efsane duymuştuk. hiç biri olmadı...

şimdi umutlarım var benim; ben de evleneyim, ben de çocuğumu seveyim, ideallerime ulaşayım falan fişman.
bu dünyannın o kadar cefasını çektim sefasını süremeden "2 yıl sonra öleceğizzz niaaa" senaryosuyla bana gelmesinler planlarım var benim!
(bkz: alayına isyan)
2 yıl ömrü kalan filmin adı. yıllarca "yarından sonra" adlı film yayınlandı. korkarım ki bu film 21 aralık 2012 den sonra yayınlanamayacak. show ya da star 2013 te satın alıp tv de ilk kez yayınlarsa başlığını ben açacağım o dumur olayın! *
hayal gucunun bokunu cikarmak diye tabit ettigimiz herhangi oteki bi film bu da.
--spoiler--

filmde en güzel şey "good, that's good" repliğiydi. tamam son derece heyecanlıydı, görsel efektleri de mükemmeldi ama arkadaşım bari kıyamet filminde kurtulmasın şu amerikalı başrol oyuncuları. bir filmde de herkesin öldüğünü görelim de seyirci "anaa bunlar bile öldüyse biz kesin ölürüz" deyip üstüne alınsın, azıcık etkilensin filmden. ayrıca nuh'un gemisi edasıyla taşınan hayvanlara da ayrıca değinmek istiyorum. güzel bi detaydı, iyi yakalamışlar. ama kabul edelim çok komik duruyordu böyle helikopterlere bağlı zürafalar falan. * sonuç olarak görsel efektleri, konusu, vb itibariyle tam bir bilgisayar oyunu havası vardı. 6,5/10 * *
--spoiler--
maya takvimi'nin son bulacağı ve samanyolu galaksisi'nin foton kuşağı etkisine gireceği iddia edilen yıl.
--spoiler--
CEP TELEFONLARININ SON ana kadar heryerden çekmesi en büyük saçmalık, afrika kıtasının zarar görmemesi ise güzel bir ironiydi. herşeyden son anda kurtulmaları ise gereksiz aksiyondu.
--spoiler--
çoğu kişinin dediğine göre, toplucak nalları dikeceğimiz yıl olacak.
--spoiler--
filmin gemiyle afrika ya ulaştıkları son sahnesinden önce, 27 gün sonra ya da 27 ay sonra yazıyor, hatırlayamadım şimdi. eğer ki 27 ay sonra ise buradan o bilimadamına bir şey soracağım;

- lan a.k., bir kadına açılmak için 27 ay beklenir mi ?

not: filmi tekrar izlemek elimde ama, uğraşmak istemiyorum. müsait zamanı olan bakıp da söylerse sevinirim.
--spoiler--

edit: tarih 27.01.0001 diye geçiyormuş, evet. 27 gün yani. at avrat silah a teşekkürler.