bugün

çoğu sporcumuzun "sakat sakat" mücadele ettiği olimpiyatlardır. Ya bu sporcuları çalıştıran antrenörlerde iş yok. ya da bu sakatlık işi öğrencilerin sınavda kaydırma yapmışım abisi gibi birşey.
Ne? Biri madalyamı dedi o da ne? dedirten olimpiyatlardır.
an itibarıyla resmen ülkeler sıralamasında son sırada olduğumuz olimpiyatlardır. hayır işin ironik yanı 2020'ye adayız. her gördüğünü isteyen şımarık çocukları gibi hareket etmekten vazgeçip asıl olanın olimpiyatları düzenlemekle bir ilgisi olmadığını, olması gerekenin olimpiyat ruhunu gençlere aşılayıp spor yapmalarını sağlamak olduğunu ne zaman anlayacağız acaba?

http://imgim.com/17542842.jpg
başarılı sporcu koymuyorsunuz bari guzel sporcu koysaydınız lan dedırten yarışma. hiç degilse havamız olurdu, izlerken jamaikalılardan ayırt edemiyoruz yahu. birinci atlet showunu yapıyor suyunu iciyor üzerini giyip gidiyor bizimkiler hala bitiş çizgisine gelicek peeh.
Küçücük Çinli kız jimnastikte altın değilde gümüş madalya aldım diye ağlıyor; biz koskoca ülke Türkiye, tek alınan bronza seviniyoruz!
her başarısızlığımızı sakatlık veya rahatsızlığa bağladığımız olimpiyatlardır.

yarış sonunda röportaj yapan spiker dahi ilk sorusu;

son bölümlerde yarıştan koptun rahatsızlığın var sanırım? şeklinde olmaya başladı.
futbol erkeklerde ilk finalist meksika takımı olmuştur.

http://alsancakstadi.net/ilk-finalist-meksika/
Tübitak tarafından hazırlandı heralde cok zor olduğundan madalya alamıyoruz zira.
giderken "rekor katilimla gidiyoruz londra nin anasini belleyeceğiz " gibi artistikler yapiyorlardi gördük lan 1 tane bronz madalya var be.

(bkz: önemli olan katılmaktı)
(bkz: londra yi da gezmiş olduk işte)

edit : sonradan iki altın iki de gümüş madalya kazandık.
"çabuk trt yi aç sana slm göndercem " diye sürekli msjlara maruz kalmak, benim için tek anlamı bu.
basketbol'da 66'ya 63 rusya'ya yenildiğimiz olimpiyatlar. gözlerimden yaş geliyordu benim izlerken, nasıl yazılmaz yahu! son anda kaçırdık ama. cidden iyiydi potanın perileri.
an itibariyle başarısızlığımızı belirten show tvdeki spiker kadın konuşurken ağladım, o kadar içler acısı, o kadar hüzünlü bir hikaye 2012 londra olimpiyatları bizim için. başarısızlığımız ömer faruk sorak tarafından filme dönüştürülse aşk tesadüfleri severi donunda sallar bence.
güya aydın geçinen bazı bünyelerin sırf meme görmek için izledikleri organizasyonmuş

görsel

(bkz: yüksel aytuğ)
yıllardır yaptığım taekwondo sporundan gelecek olan belkide ilk altın madalyadır.
gece yarısı itibarıyla gümüş yada altın fark etmez günlerdir konuştuğumuz bronz madalyacığımızın pabucunu dama atacak olan olimpiyatlardır.
olimpiyatlarda ilk kez finale çıkan madalya depomuz servet tazegülün iki dakika röportajıyla ağzımıza bir parmak bal çalan yayıncı kuruluşun , geri kalan sürelerde atletizm yayınıyla bizleri bayıp sporcuların kıçını ezberleten olimpiyatlardır. darısı nur tatarla , bahri tanrıkulunun başına. birer madalyada onlardan bekliyoruz.
gözünü atlet bürüyen yayıncı kuruluş belki o zaman uyanırda aa taekwondo varmış der.
Yoksa bizim ata sporumuz taekwondomu yahu? kaç olimpiyat madalyaların yarısı bu spordan geliyor.
turkiye icin tam anlamiyla fiyasko olan simdiye kadar tek altin madalya kazanilan cin ve abd nin herzamanki gibi liderligiyle devam eden olimpiyattdir.
"Şu çılgın Türkler yok mu?" dedirten olimpiyatlar. Branşı olmasa da en kalabalık beşinci ülke olarak katılıp en az madalyayla bir rekora imza attığımız olimpiyatlar.
kadınlar 1500 metre finalinde 1. ve 2.liği aldık. Çıldırmamak elde değil helal olsun size kızlar
an itibaariyle türkiyenin madalya sıralamasında 2 altın, 1'er gümüş ve bronzla 30.olduğu oyunlardır.
yaklaşık yarım saat sonra nur tatarın alacağı altınla 22.liğe yükseleceğiz.
amerika'nın 41, çin'in 37 altın madalya kazandığı olimpiyatlar. o da şimdilik ha. biz 2 tane kazandık göz yaşları sel oldu aktı. herifler gazoz kapağı muamelesi yapıyor artık. 41 nedir abi napıyorsunuz lan siz ? madalya arsızı olmuş adamlar.

edit: hiç madalya kazanamayan ülke var mı diye baktım da; öyle bir ülke yok. sadece 1 bronz kazanan 8 ülke var. afganistan da bunlardan biri. (#16496340) parçalar yerine oturdu şimdi.
evinizde çocuklar. televizyonun karşısına dizilmiş oturuyorlar. karşınızda televizyona çıkan adamların elinde altın madalyalar gümüş madalyalar. birbirlerine ikram ediyorlar, birbirleriyle şakalaşıyorlar. o çocuk aklında geçiriyor bizim de bir madalyamız olsa bizim de bir rekorumuz olsa tayyip amca bana niye almıyorsun bizde niye yok diyor.
Türkün aklı sonradan gelir atasözünü bir kez daha yaşandığı yerdir.
1500 metrede koymuşuz çocuğu.
türk spor kaderinin her branşta aynı olduğunu gösteren olimpiyatlar olmuştur. hep sonradan açılmalar kaderimiz olmuştur.
türk milletin son 1-2 günde gelen madalyalarla kendini kandirdigi olimpiyatlardir. fiyasko gibi gecti lan, azerbaycan bile daha cok madalya almiş ne kendinizi kandiriyorsunuz...
an itibariyle 2 altın 2 gümüş 1 bronza sahibiz.Amerikanın 50 küsür altın madalya alması sevincimizi azaltmaz çünkü kadınlar 1500 metre finalinde hem birinci hem ikinci Türk yahu,ancak spor filmlerinde görebileceğiniz bir şey gerçekleştirdi kızlar.

Taktik de mükemmeldi.2 Türk kızı birbirleri için yarıştılar,diğer yarışçıları yenecekleri kesindi.Hem birinci hem ikinci Türk olduğu için gururlandırmıştır tabii ki ve başarıların devamı gelecektir.