bugün

ermenistan'ın soad'la katılmaktan vazgeçtiği yarışma.
fıstık gibi olduğundan bile şüphe duyulan hatunun tekinin kalbinin 'düm tek tek' atması üzerine kurulu şarkıyı dinleyeceğimiz dandik yarışma.
israil'in sonuncu olacağı yarışma *.
komşu komşunun puanına muhtaç olduğu ve komşu konusunda şansımızın olmadığı yarışmadır.
16 Mayıs 2009 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenmesi planlanan 54. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışmanın iki yarı finali 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde düzenlenecektir. 43 ülkenin katılacağı kesinleşmiştir. Slovakya da yarışmaya yeniden katılacağını bildirmiştir. San Marino ise ekonomik sorunlardan dolayı katılamayacağını açıklamıştır. Yarışmanın sunucuları hala belirlenmemiştir. 2009'da tele oylamalarının yanında jüri oylarının da kullanılacağını açıklamıştır. "Büyük Dörtlü" olarak adlandırılan Fransa, Almanya, ispanya ve Birleşik Krallık yarışmaya direkt katılma haklarını yine kaybetmeyecektir.

* Slovakya 11 yıl aradan sonra geri dönmüştür.
* San Marino ekonomik sıkıntılardan dolayı katılmayacağını açıklamıştır.
* Gürcistan, 2008 Güney Osetya Savaşı yüzünden Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 54. Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacağını bildirmişti. Ancak 2008 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Rusya'nın ona 12 puan vererek 1. olmasında yardım ettiği için katılmama isteklerinden vazgeçtiler.
* Arnavutluk Yarışma tarihinde ilk kez üst üste 16 yaşındaki yarışmacıları Eurovision'da yolladı.Olta Boka (2008) Kejsi Tola (2009)
* Letonya,daha önce maddi sıkıntılar yüzünden 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacağını bildirmiş fakat daha sonra yarışmaya katılacağını açıklamıştır.
* Güney Kıbrıs ulusal elemelerinde ilk defa bir Türk aday yarışmıştır.
* Malta'yı daha önce 1998 ve 2005 yıllarında temsil eden Chiara bu yıl 3. kez Malta adına yarışacak.
* Ermenistan adına yarışması beklenen System of a Down grubunun yarışmasına, şarkıları Türkiye ve Türk milletine hakaret içereceği için Avrupa Yayın Birliği tarafından izin verilmedi.
* Macaristan'ın bu yıl ki ilk adayı Mark Zentai'nin yerine seçilen Katya Tompos da Eurovision'a gitmekten vazgeçtiğini açıkladı. Böylece bu ülke üçüncü kez temsilci arayışında.

kaynak: http://www.wikipedia.org
gene herkesin kendi komşusuna oy vereceği yarışmadır.
petek dinçöz ün, foolish casanova adlı şarkısıyla bile katılabileceği ''politik'' yarışma.
biz hala yarışmayı kazanmanın türkiye nin tanıtımı açısından daha değerli olduğu kanısındayız hep nedense. peki sertap erener söz konusu yarışmayı kazandıktan sonra bu ve tüm anlamlar da ne değişti sormak istiyorum bende.
yine, baltık ülkelerinden bize hiç puan çıkmıyor hakkımız yeniyor repliğinin duyulacağı bir yarışma.
pekala birinci olabileceğimiz yarışmadır. komşu ülkeler birbirine oy veriyor, doğru ama şarkı iyiyse de birinci olamamamız için bir sebep yok. sertab erener yarışıyorken de aynı sistem yok muydu? o kadın nasıl birinci oldu? demek ki "kimse bizi sevmiyor" diye ağlamaya gerek yok. hadise de iyi bir sahne şovu ve şarkı düzenlemesi ile başarılı olabilir.
favorilerin arasında ispanya'yı temsil eden soraya'nın seslendirdiği la noche es para mi'nin de olduğu, aysel teymurzade ve arash'ın always şarkısıyla azerbaycan adına yarışacakları hede hödö

http://www.youtube.com/watch?v=6jADDi6TV9Q
http://www.youtube.com/watch?v=wiaHC3dJwdk
gürcistan, "We don't wanna put-in" şarkısının sözlerinin Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından, (şarkı sözlerinin politik içerikli olmayacağı kuralından hareketle) yarışma koşullarına uymadığı gerekçesiyle reddedilmesi üzerine yarışmadan çekilmiştir.

oysa bu şarkıyla, moskova'da yapılacak yarışma gayet renkli geçebilirdi.
ermenistan adına katılan yarısmacuların sarkısında soykırımdan bahsedip biz anlamayacagımız icin de 10 12 puan verecegimiz yarısma haa bir de bu rock gurubunun köpekler ve türkler giremez diye sarkıları varmıs...
hadisenin ciplak katilmasini bekledigimiz yarisma.
bu sene * ermenistan adına türklere küfür eden şarkılar 'da' yapan System of a Down değil, kelimenin tam anlamıyla rezalet bir şarkı seslendiren Inga & Anus Arshakyans kardeşler katılacaktır.

bakırköy den ve pek tabi kurtuluş tan milliyetçi hislerle tuşlara basılmazsa bu şarkıya 1 puan bile çıkmaması lazım.
sadece bizim milletce abartilan kiytirik bir yarismadir.

edit: kimin umrunda ulan, millet böyle seyleri siklemiyor artik.
benim kalbim ''düm tek tek'' atmıyor maalesef. biz de diğer bir çok ülke gibi şarkı yarıştırmaya değil,göbek yarıştırmaya,elbise yarıştırmaya gidiyoruz niye gidiyoruz bana kalırsa o da bir ayrı tartışma konusu ya neyse.görsellik işi sesin önüne geçti falan filan ..hadise'den bir hadise çıkar mı bilinmez. gerek politik açıdan gerekse benim gibi düşünenler açısından.ancak şu da var ki herkesin yabancıya değil tanıdığa gitsin, düşmana değil dosta gitsin diye attığı puanlarla sertap erener nasıl kazanmıştır ertesi yılki yarışmada for real nasıl üçüncülük elde etmiştir bu da bir muallaktır.
yine almanya,belçika ve fransadan it gibi puan alıp,"aha oğlum çok iyiyiz lan" şeklinde moda gireceğimiz yarışmadır.

ayrıca oy verenleri hiç mi hiç anlamadığım yarışmadır.hadi gurbetçiler memleket hasreti ile oy yolluyorlar.kalkıp türkiye'den ispanya'ya ne bileyim ingiltere'ye oy veren adamla gerçekten tanışmak isterim.popstar abidin'e oy vermekle gözümde hiç farkı yoktur.hadi ülkece strateji yapıp en sikko şarkıları oylasak,rakiplerimize göz açtırmasak yine nispeten tamam.yok arkadaş yok doluya koydum almadı,boşa koydum dolmadı.kontör'ün bolsa yolla arkadaşım öğrenciye,memura,sevgilisi olan adama.ne işin var senin 53. kez katılan sakis rouvas'a oy atıyorsun.
(bkz: olay), (bkz: hadise)
Bu sene 1. olacağımız yarışma.Ahanda buraya yazıyorum.
içlerinden sadece portekiz ve malta'nın şarkılarını adam gibi buldum valla hadise bir sürpriz yapabilir çünkü şarkılar içler acısı yani.
ilk 5'e gireceğimiz, 1. olamayacağımız yarışma. * *
şu andaki bahislerde norveç ve yunanistan'dan sonra 3. durumda olduğumuz yarışma
ilk 3 e gireceğimiz yarışmadır.1.lik konusunu bilemem.
çok saygıdeğer trt yönetiminin hadise'nin klibini "karanlık" bularak götürmediği yarışma!
rimi rimi ley gülseren ve süper star sibel tüzün'den sonra hadise ile kadın vokal konusunda karizmamızı kurtarıcak yarışma.