bugün

https://twitter.com/drfah.../1345052710836596737?s=21

Sağlık bakanı Fahrettin koca’nın haberidir. Ülkemizde ingiltere ortaya çıkan mutasyonlu virüsten 15 kişide tespit edilmiş ve söylediğine göre kontrol altına alınmış. 2021 ilk golünü attı. Evet.
2021 canımızı al da kurtulalım dedirtti şimdiden.
buraya içimi döksem Twitter'da çok güzel sövdüne çıkabilirim o kadar doluyum. gelen gideni aratır demişler.
Bahar dönemi uzaktan eğitim hayırlı olsun talebe beybiler.
ülkemizin de mutasyonlu virüs görülen ülkeler arasında katıldığını gösteren olay.
sanırım bu bahar dönemi zaten yoktu ama, gitti gibi önümüz güz dönemi de.

''ingiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. ingiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.''

hayır ingiltere'den yurda girişler zaten durdurulmamış mıydı?
bir daha mı durdurduk?
ingiltere'den yurda girişleri en son biz durdurmuştuk.
Giriş çıkışı durdurduğumuz ülkeden gelenlerde mutasyona uğraşmış covid tespit edilmiş. Her açıklamaları, bir önceki açıklamalarını yalanlıyor.
Ulan can sıkmaya başladı.
min 150 kişi yani, herkes dikkatli olsun hata şansımız yok, 2021 leveline başlıyoruz.
Yuvarlamasaydınız bari aq.
Yine hiç inandırıcı değil 23 falan deseniz daha iyiydi.
Dün açtığım başlık bile 1 saat sonra mutasyona uğradıysa virüs bize neler yapmaz.

(bkz: türkiye de 15 kişinin mutasyonlu virüs taşıması)
2021 mekanın sahibi geldi dedi.
bu mutasyon yüzünden virüsün bulaşıcılığı %70 daha bulaşıcı hale geldi
bu yüzden ingiltere'de 20 bin vaka varken 34-35 bine yükseldi zaten 20 binin yüzde 70'i 14 bin
o yüzden kurallara uymazsak türkiye'deki vakalar ciddi anlamda yükselir zaten markete gitmek için dışarı çıktım herkes dışarıda sosyal mesafe, maske hak getire birde yılbaşı yasağı var bu iş böyle olmaz.
Kurallara uymazsak işimiz yaş ama bizim millet uymaz kurallara cahil topluluğu işin garip tarafı site önünde onlarca kişi var ve sosyal mesafeye uymuyor. Buna rağmen hiç bir polis, zabıta vb. denetleme yapmıyor.
Kesin 15 dir o kesin kesin.fahrettin ne zaman yalan söyleyip gerçek vaka sayılarını sakladı ki.
(bkz: mustasyon)

Mutasyondur o, mustasyon olsa duramazsın.
sikicem virüsünü de mutasyonunu da dedirtti en son bana. yemin ediyorum insanlara öcü gözüyle bakar olduk amk.
https://www.uludagsozluk.com/e/44274680/

bu mutasyon olayının tehlikeli olmadığı açıklandı. yani boş olaydır.

bu da böyle bir entry'dir.
covid sever ve felaket tellallerini heyecanlandıran içi boş haber. boşuna kıçınızı yırtmayın! yakın da bitecek bu pandemi. siz de oturduğunuz yerde kıç büyütmeye son vereceksiniz.