bugün
- iki buçuk tl'ye döner yediğimiz günler8
- realite manipülasyonu10
- donald trump20
- 5 kasım 2024 abd başkanlık seçimleri54
- arkadaşım beni helikopterle almaya geliyor10
- ankaralı turgut17
- jose mourinho36
- anın görüntüsü24
- hatay usulü soslu döner14
- devlet bahçeli14
- gecenin şarkısı18
- makul bir ücretle sözlükteki kadınları övüyorum12
- arkadaşlar sizce ben sapık mıyım8
- çilekli gofret yiyen erkek10
- tembel avrat tenceresi8
- hayatı sorgulamak18
- uzun boylu insanlardan kısa insanlara tavsiyeler12
- günün şarkısı13
- evlenme teklif eden yazarı cimere şikayet etmek9
- uludağ sözlük görüntülü arama özelliği9
- bilgi içerikli entryler yazsam okur musunuz15
- ötüken'e hacca gitmek12
- 3 kasım 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı66
- profilinizden karakter analiz ediyorum toplanın8
- akşam yemeği12
- üsküdar üniversitesi'nin yaratiliş manifestosu19
- fenerbahçe taraftarı8
- istanbulun en berbat ilçesi17
- dünyada sadece ikimiz kalsak yine olmaz diyen kız11
- kahve falında kovboy çıkması9
- albay kemal8
- kenan evren'i yargılayan ve cezalandıran taşak19
- dinde zorlama yoktur13
- rus kadınlarının türklere göre farklılıkları14
- sözlük kızlarının ayak fetişizmine bakış açısı12
- menuet9
- din dersinin zorunlu olması11
- ebru gündeşe 69 milyonluk konser23
- erdoğan bir kez daha seçilmeli11
- vücudunuzda hissettiğiniz en büyük acı16
- tukenmis favorilerim10
- özgür özel9
- kadir mısıroğlu8
- aklı sikinde olan yazar18
- hem messi'yi hem ronaldo yu seven insan11
- kısa saçlı erkek vs uzun saçlı erkek8
- fenerbahçe13
- menuet'in 26 yaşında olması9
- imza toplayıp judas'ı sözlükten attırmak22
- yazarların yaşadığı hayat19
Hangisine meyiliniz varsa (bölüm için) bir kağıda + ve - yaz. Bu bölüm bana uygun mu diye araştır. Aile zoru ile o bölüme de gitme kafanı sonra dağa taşa vurursun. Uc büyük şehirde oku izmir,Ankara,istanbul bu şehirler bir nevi senin işinin anahtarı olur tabii kendini de geliştireceksin sap gibi oturursan bir şey öğrenmezsen orta da gezinirsin inivirsiti ikidim imi bıştıyım diye. Söylenme de. Kendini geliştir bol bol kitap okuyun dil öğrenin artık tek ingilizce bile yetmiyor. Rusya Almanca vs.
Hiçbir önemi yok. Zira beş para etmez insanların köleleri olabilmek için at gibi yarıştırılıp sonrada çalıştırmanın tercihi olmaz. Olsa olsa zorunluluğu olur.
Mesela 40 - 50 bınle alan yeri 90 bin sıralamayla tercıh yapmak mantıksız mıdır merak ediyorum.
selçuk üniversitesi'nin kendi kampüsünde kendi yurtları mevcuttur yürüme mesafesinde. güzel bir avantaj sayılabilir.
Gideceği üniversiteyi anket ile belirlemeye çalışan adamdan bir yol Olmaz, boşver git bi dükkan falan aç sen.
Tercihlerimi yaptim ama cok fazla özel kosul ve acıklamalar var. Okumayada üşeniyorum bir sıkıntı olur mu acaba... Bilen varsa mesaj kutumu aydınlatmasını rica ediyorum.
bazı üniversitelerin bölümlerinde kontenjan alımı özel koşullara ve önceliklere bağlıdır. özellikle okul birincisi, belli liselerin alınma önceliği sonucu tercihte geride kalabilirsiniz. bu yüzden rehberin aşağısında belirtilen önemli noktaları okumadan tercih yapmayın.
kendi isteğinize önem verin insanalrın ne dedikleri umrunuzda olmasın herkes bir şey der bu dönemde 'evladım kıytırık bir üniversiteye gitme boşta kalırsın' ve ' tıp,hukuk,mühendislik bunları seçtin seçtin yoksa hiç okuma daha iyi ' daha ne konuşmalar, insanalar konuşur ama siz siz olun gönlünüzden aklınızdan ne geçiyorsa geçsin kendi bildiğinizi yapın. Belki de siz o üniversiteye veya bölüme gittiğinizde insanlar sizi aşağılayacak ama kendi istediğiniz olacak insan isterse her şeyi yapabilir.Evet destek alın yol göstereniniz olsun ama istediğiniz bölüm veya ilgi alanınız zaten bellidir hayatınızı şekillendirecek bu dönemde kendinize kulak verin.
Fatih üni yazmayın lakin tercih kağıdından da çıkarıldı. Ben yine de söyleyeyim dedim lakin tr nin iq seviyesi ortada.
Ben o gunki aklim olsa sosyoloji, psikoloji, siyaset okurdum ama aile baskısı, o mahalle baskısı denen konu komsu tanıdık lafları, akrabalar zaten hak getire.. onun yerine parasi iyi olma ihtimali yuksek olan bolume girdim. Mutlu muyum? Hayir amk.
Canınız ne istiyorsa o bölüme gidin. Gercekten sevdiğiniz bölümü okursanız, bolumunuzu sevdiginiz icin cok fazla kendinizi yetistirirsiniz. is imkani olmamasina hic bakmayın. Elbet siz isterseniz her sey olur. Ben pismanim siz olmayın.
Canınız ne istiyorsa o bölüme gidin. Gercekten sevdiğiniz bölümü okursanız, bolumunuzu sevdiginiz icin cok fazla kendinizi yetistirirsiniz. is imkani olmamasina hic bakmayın. Elbet siz isterseniz her sey olur. Ben pismanim siz olmayın.
Yapmayın.
Esnaf olun.
iş ilanlarında, mağaza müdürleri için istenen şartın ülkeyi yönetenler için istenen şartlardan on bin kat daha fazla olduğu bir ülkede okumayın.
Cahil kalın para öyle akıyor...
Esnaf olun.
iş ilanlarında, mağaza müdürleri için istenen şartın ülkeyi yönetenler için istenen şartlardan on bin kat daha fazla olduğu bir ülkede okumayın.
Cahil kalın para öyle akıyor...
gerçekten puanınız çok çok iyi değilse geleceği parlak olmayan bölümleri seçmeyin. maddi imkanlar yaratarak kendi işinizi kurmaya çalışın. yada bu yol için gerekli bölümleri seçin.
mesela benim bulunduğum ilçeye doğalgaz yeni geldi. şuanda doğalgazla ilgili 2 yıllık bölüm bitirip işi çözen öğrenen adam açacağı dükkanla çok deli para kazanır. bu tip fırsatlara yönelin. bakın ben pdr bitirdim. başladığımda sıfır puanla atanıyordum. şimdi sürünüyorum. özellerde daha 1300 üstü vereni göremedim.
bu sizin geleceğiniz sırf üniversite okuyayım uğruna 4 senelik heyecan için 40 senenizi feda etmeyin. tercihlerinizi dikkatle seçin.
mesela benim bulunduğum ilçeye doğalgaz yeni geldi. şuanda doğalgazla ilgili 2 yıllık bölüm bitirip işi çözen öğrenen adam açacağı dükkanla çok deli para kazanır. bu tip fırsatlara yönelin. bakın ben pdr bitirdim. başladığımda sıfır puanla atanıyordum. şimdi sürünüyorum. özellerde daha 1300 üstü vereni göremedim.
bu sizin geleceğiniz sırf üniversite okuyayım uğruna 4 senelik heyecan için 40 senenizi feda etmeyin. tercihlerinizi dikkatle seçin.
baya yararı dokunan başlık.
emeği geçenlere teşekkürler.
yeni öğütler seneye artık,
ilki benden olcak.
(olmadı)
emeği geçenlere teşekkürler.
yeni öğütler seneye artık,
ilki benden olcak.
(olmadı)
Eskişehir hakkında konuşmama gerek yok.
hava kontrol bölümüne bir göz atın derim.
hava kontrol bölümüne bir göz atın derim.
bence önünüze kitapçığı alıp ne olursa olsun diye bir puan sıralaması yapmayın. bence puanlarda bir sürü çarpıklık mevcut. çünkü puanı oluşturan insanların o yaşlarda bölümle ve daha sonrasıyla ilgili bilgileri kısıtlı. bilgileri tam olsa bile meseleyi kavrama kabiliyetleri kısıtlı olabiliyor. Bu da bazen puanların belki de olması gerekenden daha fazla veya daha az olmasına neden oluyor. en azından önünüze konan ve sadece bir "puan sıralaması" olan listeyi kabul etmeyin. mümkün olduğu kadar okuyan-mezun öğrencilerle iletişime geçin.
En kotu ihtimalle diplomasinda uzaktan egitim yazmayacak olan uzaktan egitime kaydolun.
öncelikle geleceğiniz ailenize ait değil size ait, bunun biincinde olun.
bölüm mü üniversite mi seçeneği arasında kaldıysanız da bölümden yana karar kılmanızı tavsiye ederim.
bu hayatınızın en önemli seçimlerinden birisi, o yüzden yeterince düşünün.
bölüm mü üniversite mi seçeneği arasında kaldıysanız da bölümden yana karar kılmanızı tavsiye ederim.
bu hayatınızın en önemli seçimlerinden birisi, o yüzden yeterince düşünün.
sevdiğiniz, hevesli olduğunuz bölümleri seçin...
sırf evden kaçmak için, macera olsun diye şehir dışı tercih yapmayın, rasyonel ve gerçekçi olun.. ergenlik bitti.
seçiceğiniz okul ve bölüm sizin önünüzdeki hayatınızın markası ve ayrılmaz parçası olucak çünkü.
sırf evden kaçmak için, macera olsun diye şehir dışı tercih yapmayın, rasyonel ve gerçekçi olun.. ergenlik bitti.
seçiceğiniz okul ve bölüm sizin önünüzdeki hayatınızın markası ve ayrılmaz parçası olucak çünkü.
Antep yazmayın sakın ha sakın.
Ailenizin bulunduğu ilde üniversite okumak evet rahattır ama eğer çalışma hayatına adapte olabilecek yetenekler geliştirmek istiyorsanız kendi kararlarınızı vermek zorunda olacağınız bir 4 sene hayata staj yapın.
Abi bakın kendi şehriniz en iyisidir, dışarı gideceksiniz istanbul'a izmire ankaraya falan gidin , yoksa kendi eviniz en iyisidir, millet valiz taşırken siz tasak keyfi yaparsınız.
Kendinizi yetenekli gördüğünüz ve bir ömür devam edebileceğiniz alanlara yönelin.
kuzenim için anket açmıştım. akademik olarak daha iyi olduğu için sakarya üniversitesi yönetim bilişim sistemlerine gitti. ama şehirden nefret etti. şimdi denizli pamukkale üniversitesi'ne geçmek istiyor. izmir de dolaylı etken. bölüm hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar sakarya pamukkaleden her açıdan üstünse ve pamukkaleye gidip de geleceğinde somut bir eksiklik olacaksa sakarya'da kalacak. yardımcı olursanız sevinirim. http://www.strawpoll.me/12946418
Üniversite tercihi mühim. tercih yapacakların Furkan Sarılıcan'ın YouTube kanalında anlattıklarını dikkatlice dinlemelerini öneririm:
https://www.youtube.com/w...h?v=rON0KSogX2M&t=16s
https://www.youtube.com/w...h?v=rON0KSogX2M&t=16s
aynen sırf mekanlara uzak kalmamak için üniversite seçin ki loser, vasıfsız ve işsiz biri olarak mezun olun.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar