bugün

tekirdağ çerkezköyde fabrikalar eleman bulamıyor

iş beğenmeyen türk insanı sözünün doğruluğuna dalalettir. asgari ücrete kitap tezgahtarlığını 1000 lira maaşa ama zora gelmeye tercih edenler, asgari ücretle çalışmayı kölelik gibi görenler var bu ülkede. Sorsanız hepsi kalem efendisi, tatlı su solcusu.

Siz hiç "iş" yaptınız mı hayatınızda? Bir "iş" kurdunuz mu? ekmeği aslanın ağzından kaptınız mı? ara mal veya hammadde nasıl tedarik edilir bilir misiniz? Kanada'dan kereste getirdiniz mi demiyorum. Bilgisayar dükkanı kurup ram aldınız mı hiç satmak için? Elinizde kalırsa ne olur? hiç mal sattınız mı? elde kalan malınız maliyetine satılmazken karşı sokaktaki rakibiniz daha iyi malı nasıl sizden daha düşüğe satar düşündünüz mü?

Fabrikasınız, Almanya'daki müşteriniz çin'deki rakibinize bir telefon, bir mail uzaklıktadır. Onun kadar kaliteli malı, en az onun kadar ucuza satmalısınız. Bu arada da Türkiye'de elektiriğe suya para ödemeli, vergicilerle, tarımcılarla uğraşmalı, işçilerin çalışmasını sağlamalısınız. unutmayın bunu yaparken de ucuza maletme şartı devam ediyor.

Dünya, bazı sapısilik sosyalistlerin, tatlı su solcularının kitaplarında anlattıkları dünya değil. "işçiyi sömüren kapitalist, artık değere el koyarak işçiyi sömürür" tezi, her ürettiğinin her istediğin fiyata her istediğin yerde satılabildiği, çünkü kapitalin çok değerli, işçinin çok değersiz olduğu 1800'lerde kaldı. Bugün üretsen satamazsın, satsan parasını fi tarihinde ya da hemen iskontolu alırsın, 2 sene sonra da üründe sorun var geri al diyebilirler.

Bugünkü dünyanın gerçek sıkıntı sahipleri "iş" kuran ve onu yürütmeye çalışanlardır. Bunlar zenginlerle farklı kişilerdir. Yoksa ben de düşünüyorum zaman zaman 20 kişiye ekmek vereceğim diye, devlete vergi vereceğim diye uğraşmaktansa şöyle 3-5 ev dükkan alıp kiralarıyla yan gelip yatsam, sözlükte de "kahrolsun fabrikatörler, zenginlerden alın fakirlere verin, devlet yardım etsin herkese. ama ben de çalışmam haaa, çekemem ööle yazın sıcak kşın soğuk. hep akp'nin yüzünden" diye salak salak ahkam kessem diye.

imza: işçi bulamayan işveren.

Not: Günde 8 saat çalışmaya hazır, işi yapabilecek ve bunu sadece ayda 1500 TL net maaşa yapabilecek adam arıyorum. Siktirboktan bir üniversitenin siktirboktan bir bölümünü bitirdi diye kendini bir bok sanan, 5000 TL net maaş, altına araba, cebine telefon isteyip de hiç bir halta yaramayacak olan adamları aramıyorum.

büdüt: entry'yi okudum, bir şeyi düzelteyim. adamlar adam diyip durmuşum, kadınlar da buna dahil.