bugün

güçlü olmak

fiziksel güç olarak bahsedecek olursak ve bu fiziği güçlü insanın spor salonunda ciddi anlamda vakit geçiren birisi olduğunu ele alırsak;

karşındaki kişi tahmin edemez,

sen bisepsinle günde yüzlerce kilogram ağırlık kaldırtıyorsundur. sıradan bir insan ise 10 kg ağırlığı kaldırırken ıkınıyordur. diyorum ya tahmin edemez o insan, senin kolunun içine sıkıştırdığın kafasına yüzlerce kilogram baskı uygulayarak kafatasını patlatabileceğini..

sen bacaklarınla günde yüzlerce kilo ağırlık kaldırıyorsundur. sıradan bir insan 20 metreyi koşarken ıkınıyordur. diyorum ya tahmin edemez o insan, senin bacağınla sıkıştırdığın kafatasına yüzlerce kilogram baskı uygulayarak kafatasını patlatabileceğini..

sen yüzlerce kilogram ağırlığı yerden kaldırıp indirirsin günde onlarca kere. sıradan bir insan damacanayı kapı önünden mutfağa kaldırıp götürdüğünde beli tutulur. karşındaki bilemez göğüslerinle yüzlerce kilo ağırlık kaldırdığını, halbuki sıradan bir insan 10 tane şınav çekemez bile..

ve bilemez o insan çenesine yüzlerce kilogramlık güçteki bir yumruğun gelebileceğini. geldiğinde yere düşüp kalkamayacağını.. o yerdeyken senin onu yerden çekip duvara atıp kafatası patlatabileceğini..

ve spor yapan insan bilir güç başkasına zarar vermek değildir. kendini korumaktır. o kişi bilir bakışıyla karşısındaki kişinin susup yoluna devam edeceğini. bilir diyorum ya, zor durumda değildir en kötü anda bile.. isterse karşısındaki insanın kafatasını patlatabilir..