bugün

blind guardian

at the edge of time adlı albümleri çıkan dünya ozanları.

çok basit bir tanım. daha fazlasını hak ediyor. çok daha fazlasını. biraz taraflı yorumlar olabilir. blind guardian ne yapsa dinleyen bir insandan gelecek.

a night at the opera' yı bile aylar boyu listesinde tutan. fakat bu albümü karşılaştırmak için uygun bir örnek değil. müzik anlamında artık iyice olgunlaştılar. imaginations from the other side' ın uzun, melodik ve sert şarkılarını, nightfall in middle earth' ün kısa, bol ve anlamlı sözlü şarkıları ile birleştirip, ortaya mükemmel bir sentez çıkarmışlar. her şarkı ayrı ayrı doyuruyor insanı. bunun sinyallerini and then there was silence ile vermişlerdi. tadı hala damağımızda iken bir albüm dolusu o tip şarkı bulmak bir anda şaşırtıyor insanı. ilk bir kaç dinleyişimde wheel of time, curse my name ve road of no release avuçları içine aldı beni. wheel of time hakkında özel bir yorum yapmaya gerek yok. dinleyince anlayacaksınız. bunun haricinde özellikle road of no release sözleri ile ayrı bir vuruculuğa sahip. hansinin her şarkıya kendinden bir şeyler kattığını biliyoruz ama sanki bu şarkı da ona bile gerek kalmamış. inişleri, çıkışları olan bir şarkı. her notasını yaşayabileceğiniz türden, bitişi ise çok tanıdık. bilen bilir. diğer şarkılarda dinledikçe güzelleşiyor zamanla. alıştığınız zaman, her bir şarkıyı üst üste bir kaç dinleyebiliyorsunuz. frp oynayan arkadaşların, oyun esnasında dinledikleri şarkılar listesine girme potansiyelleri yüksek. önemli bir husus ise, albümü sevebilmek için bir parça da olsa, blind guardian kültürü olması gerekiyor. hangi aşamalardan geçip, olayı bu noktaya taşıdıklarını bilmeniz lazım. öyle olduğu zaman biraz daha anlam kazanıyor.

albüm çıkmadan önce korkularım vardı. acaba diyordum. utandırdılar beni. hiç şikayetçi değilim. bu şekilde onlarca kez utanmaya razıyım. hala dinlememiş olan power metal, progressive metal müzik hayranlarına kesinlikle tavsiye ediyorum. çok şey bulacaksınız bu albümde.

i cannot heal your fear and doubts.
the void, it waits for us.
still, after all the ghosts are howling.
you cannot run, you cannot hide.
the void, it waits for us.
still after all here is no choice.