bugün

futbolcuya milyon dolar verip bonservisten kısmak

dünya'nın en zeki başkanlarına ev sahipligi yapan güzel ülkemin güzel başkanlarının akla mantıga sıgmayacak eylemleridir.

fb, gs, bjk bu 3 takımın başkanları adeta bu konunun uzmanı durumunda, bir futbolcuya göz diktiler mi futbolcunun maaşına yüzde yüz zam yapıp bonservisini düşürmeye çalışırlar. örnegin futbolcunun bonservis bedeli 10 milyon yıllık maaşı 2 milyon mu bizim zeki başkanlar bonservisi 8 milyona düşürür futbolcuya ise 4 milyon verir aklı sıra kar yaparlar ama bilmezler ki futbolcunun bonservisini yükseltiklerinde, futbolcunun yıllık maaşının düşecegini.

avrupada durum böyle degildir futbolcu eger çok lazım degilse asla fiyat düşürülmeye çalışılmaz sonuçta bonservis parasını verdiginda oyuncuyu kendi takımında oynadıgı önceki takımdakki maaşına göre oynatabilirsin.

ama yok bizim akıllı başkanlar illa niang'a, elano'ya, gutiye yüksek ücret verecekler. halbuki gutinin, niangın oynadıgı takıma bonservisin biraz fazlasını verseler takım o futbolcuyu göndermek için elinden geleni yapacak ee dogal olarakta elanolar, nianglar yıllık 3'er 5'er milyon dolar alıp kasayı zorlamayacaklar, sıkıyorsa istesinler kulüpleri razıysa kendileride razı olmak durumundalar.