bugün

uludağ sözlük yazarlarına özel paylaşım sitesi

bu tür şeyler ekşi'de sub-etha sekmesiyle halloluyor. uludağ'da ise bunun karşılığı ortam.

ortam ki ne ortam; inceleyelim;

zirvebox; sözlük fasiliteleri içerisinde az da olsa kullanılan nadir yerlerden. çok eski bir yazar değilim fakat neredeyse bir yıllık geçmişim var. yani bir yıl kadardır takip edebiliyorum bu fasiliteleri. önceleri az da olsa düzenlenen zirveler gayet ciddi bir üsluba sahipti. şu aralar, "komiklik" olsun diye açılmış onlarca gereksiz zirve başlığı var. zirveye gidecek, veya takip eden yazarlar için gerçekten çok kötü bir görüntü. bir moderasyon gerekli.

uludağ modern; en çok tıklanan fasilite budur eminim. evet, ilk geldiğim zamanlarda oldukça kaliteli geyiklerin döndüğü, özellikle bazı yazarların ciddi anlamda uğraşarak adama benzettiği bir yer iken, şimdilerde saçma sapan muhabbetlerin döndüğü bir yer halini almıştır. üzücü gerçekten. eklenen saçma sapan ss'lere değinmiyorum bile. gayet normal entryler giren yazarların entrylerini saçma sapan geyiklerle deşifre etmekten ne zevk alır bir insan anlamak mümkün değil.

uludağ ilan; en az kullanılanlardan biri. yahu; işi olmadıktan sonra kim girer ki ilan yerine? banane amına koyayım milletin ilanından. heh, işte ekşi sözlük bunu nasıl çözdü, gelin anlatayım. sırada bekleyen hali hazırdaki 100.000 yazarla, ekşi sözlük yazarlarının konuşabileceği, mesajlaşabileceği bir site olan ekşi duyuru'yu açtı. böylelikle yazar olmak isteyip de onaylanmayı bekleyen heyecanlı yazar adaylarını duyuruya yönlendirdi. böylelikle çok fazla tık alan, çok işlevsel bir site oluştu. adamlardaki işletme zekasına bakar mısın?

radyo uludağ; eskiden flatcast üzerinden yayın yapılırdı. girer müzik dinler chat yapardık. şimdilerde nasıl işliyor bilmiyorum. shoutcast'a geçilmiş duyduğum kadarıyla. şöyle söyleyeyim, bu radyonun asıl olayı bana göre chat fasilitesiydi. onun da ortadan kalkmasıyla ilgi oldukça azalmış gözüküyor. sitesine de girip baktım; çok çok basit ve ucuz bir sourberry kopyası olmuş.

uludağ video; heh, gelelim ortam'ın en gereksiz yerine. amaç nedir, ne değildir bilemiyorum, uludağ modern hali hazırda saçmalamaya başlamışken bir de videolusu çıkmış. neyse bir şey diyemiyorum.

_-__-__-__-__-__-__-__-__-_

şimdi ekşi'yle kıyaslayalım;

zirvebox = limon

uludağ modern = ekşibition

uludağ ilan = ekşi duyuru

radyo uludağ = sourberry

uludağ video = ???

_-__-__-__-__-__-__-__-__-_

limon; üzerinden düzenlenen zirvelerin kalitesine değinmeyeceğim bile. bu tür organizasyonlar için ayrı bir site açmaları bile bir artıdır benim için. ayrıca çok kullanışlı bir takip sistemi vardır. gerçekten harika ötesi işliyor.

ekşibition; uludağ modern'in daha kapsamlısı. yazarlar çeşitli kategorilerdeki fotoğrafları bu site üzerinden paylaşabiliyorlar. ve evet; dikkat ederseniz; yine ayrı bir site sözkonusu. drucuk fotoğraf yüklediğinde çöküyor arada, eheh. o kadar kusur kadı kızında da vardır.

ekşi duyuru; yukarıda biraz açıklamaya çalıştım. mükemmel işleyen bir site daha.

sourberry; her yayınını, günün hangi saatinde olursa olsun 50 kişiden aşağı dinlemez. internet üzerinden yayın yapan en kaliteli radyolardan biridir. dj seçme kriterleri biraz zorlayıcıdır. ve gerçekten kaliteli yayın yapar.

_-__-__-__-__-__-__-__-__-_

kısaca diyorum ki; önce eldeki fasiliteler geliştirilsin. adam gibi bir düzene sokulsun. yeterli. inanın yeterli. ortam'ın sub-etha'dan bir eksiği kalmaz adam gibi bir müdahaleyle.