bugün

anayasa oylamasında 8 inci maddenin düşmesi

akp içerisinde fikir ayrılıklarının da bulunduğunu göstermiştir bu yönüyle biraz olsun umut addetmiştir bu oylama. tayyip bu oylamadan sonra bir oturup düşünecektir ama bana anlamsız gelen şu: madem tbmm'de 327 kişi evet oyu vermiş niye 15 kişiden az olan bir grubun dediği oluyor onu anlamış değilim, sistem temelde sorunlu. sıkıntı var bu işte. 327 oy evet var geri kalanı hayır ve çekimser bilmem ne? e şimdi azınlığın istediği oluyor çoğunluğun istediği olmuyor. yanlış anlaşılmasın burda akp'yi savunmuyorum, sistemi eleştiriyorum madem çoğunluk hani nerde o çoğunluğun isteği? 330 olsa değişiklik kabul görecek, şimdi evet oyu atmayan 3 kişinin dediği olmuş oluyor. e diğer 327 kişinin isteği ne olacak aga? tamam bugün oylama bizim istediğimiz gibi gitti ama gün gelir istemediğimiz bir durum olursa o zaman ne yapacağız?

basit mantık yürütelim şimdi, öyle bir şey olmaz tabi ama dedim ya basit mantık işte... şimdi oylama var konu şu tbmm'de: türkiye'ye şeriati getirelim mi? 327 kişi hayır diyor ve 76 oy ise evet oyu veriyor geri kalanı çekimser ve boş. sonuç ne oluyor 76 kişi istediği için türkiye'ye şeriat geliyor.

(bkz: fuck the system)