bugün

akp nin hala oy alabilmesi

aileleri ve çevresini zengin eden, kendi karşıtı olanları yok eden, zam üstüne zam yapan, bildiği yolda direkt yürüdüğü için icabında ananı da al git diyebilen, seçim vakti kömür, makarna, beyaz eşya dağıtan, yeri geldiğinde dünya'nın gıkını çıkartamadığı israil'e tüm dünya'nın gözü önünde posta koyabilen, asker'in üzerine gitmekten öte bizzat kışlalarına giren, nice paşa'yı evinden aldırıp cezaevine koyan ve yargılayan, ortadoğu gibi şeriat'ın hüküm sürdüğü ve hemen hemen çoğunun geri ülkelerden oluştuğu yerlerde sultan ve lider olarak lanse edilen ve hatta yeni doğan çocuklara isim olarak konan bir lidere sahip, nice ülkelerle vizeleri kaldıran ve kaldırmakta olan, ülke'de özelleştirmedik yer bırakmayan ve üstüne 4 seçim üst üste kazanan tek parti ve lider olarak ısrarla yıpranmayan bir parti'nin ve lideri'nin, nasıl oluyor da halen daha anketlerde en çok oy alabilen parti olduğu sorunsalı. ya chp ve mhp erken seçim diye yırtınmakta ama bütün anketler yine açık farkla ak parti'yi önde göstermekte. daha komiği, bu kadar kötü işlerle itham edilen parti'nin lideri ve başbakan çıkıyor ben iktidar olmazsam istifa ederim diyebiliyor ancak başbakan sandığa gömülecek diyen muhalefetten bir tanesi çıkıp da esas ben iktidar olmazsam istifa ederim diyemiyor. demekki ne karşısında adam gibi rakip parti var ne de karşısında adam gibi lider var dedirten durum oluşuyor. bana kızmayın dostlarım, bana bu satırlarını yazdıranlara kızın. adamlar hala aynı koltuklarında oturuyorlar ve halen daha çıkıp da ben başbakan olmazsam istifa ederim diyemiyorlar. bu kadar aciz parti başkanlarına sahip muhalefete değil oy vermek selam vermek bile mantıklı gelmiyor. insan'ın mahalle muhtarından başkasına oy veresi gelmiyor.

(bkz: hepsi gerçek)