bugün

komşular oğlum ne de yakışıklı değil mi diyen anne

tamam kargaya yavrusu şahin görünür diye bi atasözü var ondan haberdarım. annemde haberdardır ondan da eminim ama ulan ne gereği var ' komşularrr maşallah benim oğlan da pek yakışıklı değil mi?' demeye toplanan onca kocakarının içinde. zaten salondan tuvalet ihtiyacı dışında geçmemek için odaya önceden yiyecek, içecek depoluyorum gün saati odadan çıkmamak için. ( bana kalsa tuvalet ihtiyacını da odada gideririm ama olmuyor, aynaya baktığımda insan olduğum aklıma geliyor) bi abdest bozmak için çıkmaya yeltendim de odadan çıkmaz olaydım da sıçaydım halının orta yerine desenli desenli o derece pişman oldum.

uzattım kapıdan kafamı baktım gürültü, muhabbet, kahkaha bol ohh iyi farkedilmeden geçerim de hal hatır sormaktan yırtarım diye düşünmüştüm düşünmekle kaldım. salona kuzeybatıdan girer girmez sanki parkesini siktiğimin salonunda lazerli alarm sistemi var da girdiğim gibi herkesin susup bana dönmesi bir oldu. bi an durdum ne oluyo lan diye bakıyorum. üst kat komşu neriman teyzenin eski okul zili gibi ağlayan bebeği bile susmuş bana bakıyor amına koyim. tam 4 saniye sessizlikten sonra art arda hal hatır sorma düellolarına tutuştuk. tam yoklamayı aldım tuvalete yöneliyorum bizim valide hanım 'komşularrr maşallah benim oğlan da pek yakışıklı değil mi?' diye sormaz mı? - sorar amk sorar. al başına belayı. hee tamam o dediği sıfattan biraz olsa gocunmam hatta birazda koltuk altlarım şişerdi ama insan olduğuma inanmamın tek dayanağı tc'nin verdiği nüfus kimliği. kendimi övmek gibi olmasın ama darwin yaşasa benle gurur duyardı rahmetlinin evrim teorisindeki tek dayanağı ben olurdum. her gittiği mekana beni götürür alın lan size evrimin kanıtı diye nara atardı. o derece amına koyim. daha nasıl anlatayım. o an benden daha çok utanan biri varsa o da valide hanımın ortaya attığı tutarsız önermeye geçerli demek zorunda kalacak kocakarı heyetidir.(geçen gün dersanede mantık işledik de ordan çağrışım yapacak şekilde örnekleme yaptım) içlerinden ne geçtiğini bilmiyorum ama hepsi öyle yaa, tabi tabi, maşallah, allah nazardan saklasın tü tü tü diyeni bile duydum vallaha.(kadın nasıl kaptırmışsa kendini yalan söylemeye)

gerisini hatırlamıyorum. odamdaydım.. neyse demem o ki her gencin başına gelen hadisedir. gelmeyenlerinde annesi babası yoktur. hem zaten annesi babası olmayan çocuğun evine de gün yapmaya gelmezler. mesela hangi kocakarı heyeti bi öğrenci evine gelip gün yapar? -hiçbiri!(olay aklıma geldiğinden iyice saçmalamaya başladım). yok eğer yakışıklıysan bahsi geçen cümle senin için problem olmaz götün tavan bile yapar. hatta kocakarılardan biri de onaylıyorsa o cümleyi ilerde damadı bile olabilirsin evet bunu yapabilirsin. bu ışığı görüyorum sende ha yok benim gibi insan olduğuna tek kanaatin arka cebindeki kimliğinse ızdırapdaşımsın.*