bugün

laikliği dinsizlik sananlar

"Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlettir. " (bkz: #6834141)

Yani, ülke yönetiminde pozitif bilimin ve toplumsal gereksinimlerin gösterdiği doğrultuda, akılcı kuralları temel alan devlettir.

Bu kurallar arasında dinsel zorlamalar yoktur. (bkz: #5180477)

Çünkü dinsel kurallar ancak ibadet, Tanrı' ya yakarış ve tapınma konularında geçerlidir. inananla Tanrı arasında söz konusudur. sanırım din konusunda istediği gibi at koşturamayanlara da bu düşünce nal toplattığı için bu kadar rahatsızlık duymaktadırlar.

Vicdan özgürlüğü denilen kavram da işte bu inanç özgürlüğüdür.

Ancak, burada şunun altını çizmek gerekir. Laiklik dinin yaşamdan soyutlanması anlamını taşımamaktadır.

isteyen ibadetini istediği yerde yapabilir. cami şart değildir. dünya tanrı'nın bir tecellisi olduğuna göre herhangi bir yerde dahi namaz kılabiliriz.

islamiyet laiklik ilkesi sayesinde günümüzde gerçek varlığını korumaktadır. yoksa kuran-ı kerim'in sonu da incilden farklı mı olurdu sanırdınız bu insanoğlunun elinde?

Türk toplumu için böylesine yaşamsal değeri olan laiklik ilkesini farklı biçimde uygulamak ve yorumlamak, Atatürk'ün öncülüğünde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen aydınlanma devrimine büyük zarar verir.

bazı zihniyetlerin amacı da bu sanırım.

laiklik ilkesi sayesinde batıl inançlardan etkilenmeyen, dini baskılardan uzak - ki islamiyette zorlama yoktur- sorgulayan, eleştirel düşünen ve aklı önemseyen çağdaş bir nesil yetişmesi amaçlanmıştır.

bu ilke sayesinde din, yobaz zihniyetler tarafından kullanılmaktan kurtarılmıştır.

istediği gibi at koşturamayanların kıçları boşuna terlemektedir. hiç ümitlenmesinler.