bugün

aylin aslım

yaptığı müzikten para kazanamadığından yakınmıştır disko kralında ve albüm satışı konusunda sözlük yazarlarına ateş püskürmüştür. benim değinmek istediğim nokta da albüm satışı konusunda... albüm satarak para kazanılacağına hala inanıyor mu samimi olarak? içinde bulunduğumuz teknoloji çağında, herkesin herşeyi paylaşabildiği, özgürlüklerin sınırsız olduğu internette ve diğer sanal ortamlarda müzik dosyasının paylaşılamama ihtimalinin var olduğunu düşünüyor mu? teknolojinin kendisiyle ayak uydurmasını bekliyor olamaz.
peki dünyaca ünlü müzik grupları ve şarkıcılar nasıl para kazanıyorlar? albüm satışından mı? tabi ki hayır... en büyük para reklam gelirlerinden.. reklam geliri almak için ne gerekli? hitap ettiğiniz çoğunluk... dolayısıyla alternatif müziğin alternatif bir şarkıcısı olduğundan bu ihtimal çok düşük aylin aslım için (hakaret amacıyla söylenilmemiştir). bir diğeri konserler ve turlar. bu da yine hitap ettiği çoğunluğa bağlı.
diyeceğim o ki; ya hitap ettiği çoğuluğun sınırlarını genişletmelidir, ya başka gelir kaynağı bulmalıdır, ya da para kazanamadığı için yakınmaktan vazgeçmelidir kendileri...
hem gerçekten sanat yapıyorsa, sanat para için yapılmayan şey değil midir?