bugün

ülkü ocakları

sıra arkadaşı: kanka ülkücü oldum artık kimse dövemeyecek beni, s**erler bana dokunanın belasını.
karanlıkta: öyle mi?
s.a: öyle tabi, n'oldu devrimciydin falan hani? konuşsana
k: (küt)
s.a: ahına koyim naptın lan?
k: bir test edelim bakalım gelcekler mi?
s.a: (gider ve okul reisine olayı bildirir)
reis gelir
r: ne yaptın lan çocuğa? kaç paralık adamsın?
k: vala sen on ytl'liksin geçen gördüm göbek atıyordun 10 ytl yapıştırdılar.
r: nerden biliyon?
k: biz erkek tarafıydık oğlum. nasıl koydu damat ama!
r: ne diyon lan?
k: şimdi ideolojini al git burdan
r: oğlum dövücem bak!
k: iyi sen beni döv, ben de eskiden küpe taktığını söyleyeyim beyaz çoraplı kankalarına
r: o eskidendi oğlum
k: osmanlı da eskidendi, türban da, turan da. onlara neden eskidendi demiyorsun.
r: oğlum o başka bu başka.
k: devlet dediğin insan gibi değişen bir şeydir.
r: benzetmeye bak. ben benzetçem şimdi seni. devleti insan yerine koyuyor.
k: haklısın, ben yanlış benzettim. başta seni adam sandım.
r: senin amuna..

(bkz: ve olaylar gelişir)

(bkz: reis in ürolog maceraları),
(bkz: testise tekme atmak)

(bkz: karanlıkta)
(bkz: ayar)

olaylar sonunda iki taraf da gayet mutludur. reis hayatına etilerde bir pavyonda devam eder. karanlıkta ise zaten olduğu gibi atatürkçü kalır. atatürkçü ve çağdaş insanları anarşik sanan zihniyetin testislerine tekme indirilmesi farzdır.

işte böyle yerlerdir ülkü ocakları.
çoğunlukla adamların olduğu değil
girenlerin kendilerini adam sandıkları yerlerdir.

şimdi bu entry'i kötüler misin kötülersin; ama vatandaşım gerçek budur. liselerde mantar gibi çoğalan faşizan eğilimlerin sonucudur bu. en tiki markaları çekmiş tembel bir çocuğun okulun iyice öğrencileri olan bizlere milliyetçi olun demesidir ülkü ocakları. nike giyerek ülkücü olunmaz. iki saz iki türkü dinleyip ülkücü de olunmaz.

öncelikle ülkü ve turan kavramları bilinmelidir. bir de bu ülkücülerin şaşılcak halleri vardır ki onları da ileride yazacağım entry'lerde sizle paylaşacağım.

not: bu entry ülkücü arkadaşları kötülemek değil ocakların düştüğü anaokulu pozisyonuna gönderme amacaıyla yazılmıştır.