bugün

cumhuriyet yanılgısı

efendim önce cumhuriyet tanımıyla giriş yapalım.
cumhuriyet halkın kendi kendini yönettiğini öngören, gayet demokrat bir sistem olduğu yazılan çizilen yönetim biçimidir.

cumhuriyet bekçileri gayet iyi bir şekilde demokrasiyi savunurlar. Ama demokrasinin getirisi olan bu iktidarı redderler.halkı redderler manasıyla aynı kapıya çıkmaktadır. halk koyun olsun köpek olsun ne istiyorsa istiyor kardeşim o senin sıfatlandırman sadece icraate bakacaksın halk ne istiyor? halk şeriat istiyor. halk bilmiyor mu bunu sanki halkın olanlardan bitenlerden haberi yok dersiniz.

gemicik almış şirket sahibi olmuş. hangi iktidar kendini zengin etmedi ki ? soluyla sağıyla hepsi dörtköşe olup yedi sülalesinin yedinci ucu bile yemeğinde 3.çeşidi görür olmamışmıdır düzenli bir şekilde.

demokrasi diyorsun dtp kapatılsın savaşı veriyorsun o belli bir azınlığı temsil ediyorsa ve bastırılmaya çalışıyorsa demokrasi nerede kalıyor?

bu rejimde bu işler böyle. alın size demokrasi. alın size cumhuriyet.
lafım cumhuriyet bekçilerine; kendileriyle çelişki halinde yaşamaktan ve hala eskiye tapmaktan vazgeçsinler. yıl olmuş 2010. sen hala neredesin.

biraz daha geniş düşünülmeli ve sistemler yoklanmalıdır yavaşca. rte.ye yıkılmamalı suç benim için farketmez şuan başta kim olursa olsun bu rejimde herkes parlak bir piyondur arkadaş. şu gelsin bu gelsin yok. ben geleyim sen gel irfan abi gelsin bekçi ethemin kızıda gelsin. oligarşi yıkılsın.