bugün

türkiye nin en iyi üniversiteleri

farazi bilgilerin olmadığı tamamen uygulamaya dayalı eğitim veren üniversitedir.
eğitim teori değildir hocam. bunu o kalın kafana sok. bir formül fotokopisi verip alın bu soruyu çözün demek değildir. hele hele üniversitenin ilk yılında insanlara sayısal bir bölümde okuyan insanlara edebiyat göstermek...
insanlara not dağıtıp ''ben bunnardan soracam ha'' demek ile eğitim olmaz.
öğrencileri umursamamazlık yapmak ile eğitim olmaz.
öğrencileri not korkusu ile yaşatmakla eğitim olmaz.
siyasi görüşlerinizi öğrencilerin üzerine empoze etmek ile eğitim yapılmaz.
öğrenciler oraya siyaset yapmaya değil okumaya gelmiştir. siyaset kadar kötü bir şey yoktur. siyaset insanı kutuplaştırır ve aslı olan hizmet yani insanlığa olan hizmet durur ve çıkar kavgası olur.
temiz beyinler yetiştirilmelidir. kulaktan dolma değil gerçek ve sorgulayan bilgiler ile eğitim yapılmalıdır.

sınav ile bir şeyin öğrenilmediğini hala anlayamadı bu sistem. öğrenmek isteyen açar kitabı bakar ve gerekirse ilgili kişi kimse ona gider sorar. bizim eğitmenlerimiz ne yapmakta?
not verip ''hadi ula buna çalışın gelin ve bundan soracam'' demekte.
öğretmenler yeni nesil sizlerin eseriniz olacak demiş mustafa kemal. sen bu nesile bakınca ne anlıyorsun peki?
bence bu insanlar sorgulamadan yoksun insanlardır. ne demek yahu sadece yetmez?,
bunu bir akademisyen eğer duyarsa onun ölmesi gerek. sen nasıl öğrencine mesleki anlamda bilgi vermiyorsun kardeşim?

türkiyede olan eğitim sisteminin hali bellidir.
takdir milletimindir.