bugün

allah ın insanları fareye dönüştürmesi

kulağa garip gelen bir olay. bir süredir bu konuları takip ediyorum yazılı basında. islam dininde ve hadislerde geçen bazı kısımlar oldukça kafama takılıyor. bunlardan biri de bu, "allah ın insanları fareye dönüştürmesi."

bu tarz şeyler hep hurafe olarak hayatımıza zaten girmiştir ama bakın "hurafe" kisvesi altında girdiği için hep es geçmiştiriz. bu kavram islam dininde bariz bir şekilde yer alıyor. şimdi yapacağım alıntıyla daha iyi anlaşılabilir sanırım.

ha bir de, hep, "bir kuş olmak istiyorum, dünyayı uçarak gezmek, dünyanın güzelliklerini en güzel şeklide görmek istiyorum." diyen insanlarla karşılaşmışsınızdır. vardır belki bunun da bir yolu, neden olmasın?

"Soru: "Fâre'lerin deve sütü içmeyip ancak koyun sütü içtigine, ve çünkü vaktiyle deve sütü içmeyen Yahudi kavimlerinden birinin, Tanri tarafindan fare cinsine dönüstürüldügüne dâir Islâmî inanc'a katilir misiniz?"

Böyle bir soru karsisinda, muhtemelen söyle diyeceksinizdir: "Hayir katilamam! Islâm'da böyle seylerin olduguna da inanmam. Çünkü insanlari bu tür inançlarla yetistirmek, onlari beyinsiz kilmak demektir". Ne var ki bunu dediginiz takdirde Muhammed'in söylediklerini inkâr etmis, ve müslümanlik sinavinda basarisiz kalmis olursunuz. Su nedenle ki, Muhammed'in söylemesine göre Tanri yasaklarina uymayan, günahkâr kavimler, Tanri tarafindan maymun ya da fâre gibi hayvan sekline dönüstürülmüslerdir. Ve iste Tanri, vaktiyle Benî Israil 'e (yâni Yahudilere) deve'nin eti ile sütü'nü haram kilmis idi. Bu yüzden Benî Israil kesinlikle deve sütü içmezlerdi. Böyle oldugu halde, Benî Israil'den bir kavim, bu yasaga aldiris etmedigi için Tanri tarafindan fâre sekline sokulmustur. Basta Diyânet Isleri Baskanligi yayinlari olmak üzere temel Islâm kaynaklarina göre Muhammed'in konusmasi aynen söyle:

Beni Israil'den bir kavim (mesh olup) beser tarihinden silindi, yok oldu. Bilinmez ki, okavim ne (fenalik) islemistir. Ben zannetmem ki, o ümmet fare'den baska bir seye mesh ve tahvil edilmis olsun. Cünkü fâre (içsin) diye (bir yere) deve sütü konulursa, onu içmez de koyun sütü konulursa onu içer" [Muhammed'in bu sözleri, Diyânet yayinlarindan alinmadir. Bkz. . Sahih-i Buharî Muhtasari... Cilt 9, sh. 68, Hadis no. 1364; ayrica benim Seriât'tan Kissa'lar 1 adli kitabima bakiniz]"

enteresan.