bugün

zar tutma yöntemleri

Rakip taraf zar tutmanıza kolay kolay göz yummasa da, becerebilirseniz rakibinizin bile yeteneğinize gıpta edeceği yöntemlerdir.

Tavlada hileye yeltenmeyecek kadar dürüst bir oyuncuysanız da en azından bu taktikleri bilerek karşı tarafın zar tutup tutmadığını kolayca anlayabilirsiniz.

1. Zarı kurmak

işe zar yüzeyindeki sayıların dizimini ezberlemekle başlayın. Unutmayın, zarın üst yüzeyi ve alt yüzeyindeki sayıların toplamı her zaman yediye eşittir. 1-6, 2-5 ya da 3-4 gibi. Bunu bildikten sonra atmadan önce uygun pozisyonu verirken zara bakmanız gerekmez. Zarlar tavlaya çarpınca mutlaka sekip döneceklerdir. Bu nedenle elinizden çıktığı anda üstte yer alan sayıların gelme ihtimali çok düşüktür. Örneğin pulları toplama sırasında 2-1 atmayı istemiyorsanız bu sayıları en üste getirmeniz akıllıcadır.

2. Zarı uygun biçimde kavramak

En uygun kontrolü sağlamak için zarı orta ve yüzük parmaklarınızla tutun.

3. Gereken açıyı bulmak

Elinizin yüksekliği ve zarları bıraktığınız nokta çok önemlidir. Zarları çok yukarıdan bırakırsanız çok fazla sekerler ve tamamen rastlantısal bir atış yapmış olursunuz. Bu yüzden mümkün olduğunca alçaktan atış yapın. Yine de zarların tavlaya çarptıktan sonra dönmelerini sağlamanız gerekir yoksa rakibiniz hile yaptığınızı derhal anlar.

4. Optimum hızı yakalamak

Zarları çok yavaş bırakırsanız elinizle tavlanın ortasına bırakmış gibi bir izlenim yaratırsınız. Çok hızlı atarsanız zarlar tavlanın karşı duvarına ya da pullara çarpar ve tüm hesaplamalarınız boşa gider. Uzaktan şapkanın içine iskambil kağıdı fırlatmaya benzer. Bol bol pratikle doğru hızı bulmanız şarttır.

(bkz: hadi hayırlı traşlar)