bugün

kendini müslüman zanneden kafir

kuran da yeri olmayan yüzlerce ibadeti bir tarafından uyduran kullara imân etmiş esasında islamiyet ve müslümanlıkla alâkası olmayan kişidir.

bu adamlara göre yaptıkları her şey doğru; onların yaptıkları haricinde şeyler yapanlar yanlıştır.

allah bakara 99 da şöyle der; "Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder."

ama bunlar için allah'ın yemininin önemi yoktur, bu fasıklar için önemli olan hocalarının dedikleridir. oturup türkçe kuran okumazlar ama hocalarının 15 ciltlik ansiklopedik tefsirini okurlar. kendi bakış haricindeki insanları kafir ilan ederler.

Şu'arâ Sûresinin 91,92,93 . Ayetinde
Cehennem de azgınlara gösterilecek ve onlara, "Allahı bırakıp da tapmakta olduklarınız nerede? Size yardım ediyorlar mı veya kendilerini kurtarabiliyorlar mı?" denilecek.

A'râf Sûresinin 51 . Ayetinde
Onlar dinlerini oyun ve eğlence edinmişler ve dünya hayatı da kendilerini aldatmıştı. işte onlar bu günlerine kavuşacaklarını nasıl unuttular ve âyetlerimizi nasıl inkar edip durdularsa biz de onları bugün öyle unuturuz.

A'râf Sûresinin 30 . Ayetinde
Allah bir kısmına hidayet etti, bir kısmına da sapıklık layık oldu. Çünkü onlar Allah'ı bırakıp şeytanları dost edinmişlerdi. Kendilerinin de doğru yolda olduklarını sanıyorlardı.

Hac Sûresinin 71 . Ayetinde
Onlar, Allah'ı bırakıp, hakkında Allah'ın hiçbir delil indirmediği, kendilerinin de hakkında hiçbir bilgilerinin bulunmadığı şeylere kulluk ederler. Zalimlerin hiçbir yardımcısı yoktur.